Mikrofon pro silný ženský hlas
Mikrofon pro silný ženský hlas
Prosím o doporučení vhodného mikrofonu (pokud možno v nízké cenové relaci) pro ženský, rockový a dost silný hlas středových poloh a pak docela nepříjemných výšek...
Máme levné mikrofony, ale i Shure se pak začne zahlcovat a hlas nezní dobře. Je jasné, že o celkovém zvuku rozhoduje celý audiořetězec, ale začal bych mikrofonem.
Doporučí někdo vhodný model?
Máme levné mikrofony, ale i Shure se pak začne zahlcovat a hlas nezní dobře. Je jasné, že o celkovém zvuku rozhoduje celý audiořetězec, ale začal bych mikrofonem.
Doporučí někdo vhodný model?
Re: Mikrofon pro silný ženský hlas
Pódiovej nebo studiovej?
Pódiový...
V tom případě by jí spíš měl někdo naučit zpívat na mikrofon, a teprve potom hledat vhodný mikrofon...idus píše: i Shure se pak začne zahlcovat a hlas nezní dobře
Ptám se na vhodný mikrofon... tak to prosím respektujte. Všiml jsem si, že i zvukaři na silné hlasy dávají něco jiného
))

zkus to forum pro zvukaře, tady je to spíš o produkci a live audio se tady moc neřeší
idus, ja sa pridavam k nazoru od kopyta . Pri beznom vokalovom mikrofone skreslenie kvoli prilis blizko drzanemu mikrofonu neodstranisidus píše:Ptám se na vhodný mikrofon... tak to prosím respektujte. Všiml jsem si, že i zvukaři na silné hlasy dávají něco jiného))
tym, ze ho vymenis za iny.... Ak chces dat spevacke do ruky nejaky mikrak z kopacieho bubna, tvoja vec.

Ale uplny zaklad je vediet spievat na mikrofon. Robi to 80+% kvality !!!! (za podmienky, ze mate relativne slusne mikrofony - Shure a pod).
Silny stredo-vyskovy hlas je pre dynamicky mikrofon teoreticky najlepsia moznost. Tam neni co riesit. Jedine tak chyby vyslovnosti.
A podla toho, co pises (rockovy hlas), vas mikrofon neni na stojane, ale v rukach. A to je este vacsi pruser !!!!
Uplne sebakriticky - ma vasa spevacka nejaku skolu alebo aspon nejaky "rychlokurs" popoveho spevu ? Asi ne, ze?
Pustil by si do kapely gitaristu, ktory nevie slusne hrat na gitare ?

Odporucam rychlu pomoc - vyrobte spevacke na mikrofon dratenu "10cm mierku" - jedna-dve slucky okolo hlavy mikrofonu a 10cm dratu
rovnobezne ako pokracovanie mikrofonu k ustam - ako taka "antenka". Holka si zvykne spievat na mikrak priamejsie a nacvici
si minimalnu vzdialenost.
P.S. lepsi je drat s buzirkou...

P.S.2 da sa to riesit aj ako s kopacim bubnom - hadr do huby

Nevím, jestli je to relevantní, ale já osobně jsem nikdy neslyšel o tom, že by Shure SM58 šel přeřvat. A to jsem zvučil nějaký uřvaný kapely...
Ale ano dá se přeřvat
Když jsem zvučil Elbereth tak mi ho Jirka Zonyga přeřval
na pultu gain do červeného nešel ale pěkně to zachrastilo...
Ale on v podstatě by Jirka ten bigbít uřval snad i bez mikrofonu

Ale on v podstatě by Jirka ten bigbít uřval snad i bez mikrofonu

Na neprijemne vysky u zenskeho vokalu nam v kapele dobre funguje Shure SM58, ktery tech vysek moc nema.
Ma sice tendenci trochu nafouknout spodek a stredy, ale to se da zkorigovat technikou zpevu (vzdalenost od mikrofonu, atd.)
Jinak at si kdo chce co chce rika, stale mame s vykopavkami SM58 pomerne slusne vysledky. A to jsme jsme zkouseli lecjake jine a i nekolikanasobne drazsi mikrofony.
Ma sice tendenci trochu nafouknout spodek a stredy, ale to se da zkorigovat technikou zpevu (vzdalenost od mikrofonu, atd.)
Jinak at si kdo chce co chce rika, stale mame s vykopavkami SM58 pomerne slusne vysledky. A to jsme jsme zkouseli lecjake jine a i nekolikanasobne drazsi mikrofony.
Jen tak pro formu - nikdo nevíme, jaký Shure se idusovi povedlo přeřvat 
P.

P.
PGcko je (podla zakladnej logiky) urcene amaterom - teda by malo vydrzat viac a byt menej citlive...
- Jens Ludwig
PGčko nevydrží nic... aby si z bandy amatérů vůbec něco vykřesal, dost často potřebuješ daleko sofistikovanější techniku, než na profíky...
Sorry za oživování mrtvých témat, ale nikdo jste tu zpěvačku neslyšel a hned prej neumí zpívat 
Já bych rozhodně sáhl do Audixů, ale zase stoprocentně NE OM7.
OM3 / 5 by mohl být vyhovující + kvalitní kompresor na mixu (Rane C4, nebo něco od DBX či Tapca, pokud nejsou love). AKG D5 taky moc nejde přeřvat.
Elberethy jsem jednou dělal, ale bez Zonygy, což považuju za svou velkou smůlu. Ale kapela má aranž hezkou.
LTH

Já bych rozhodně sáhl do Audixů, ale zase stoprocentně NE OM7.
OM3 / 5 by mohl být vyhovující + kvalitní kompresor na mixu (Rane C4, nebo něco od DBX či Tapca, pokud nejsou love). AKG D5 taky moc nejde přeřvat.
Elberethy jsem jednou dělal, ale bez Zonygy, což považuju za svou velkou smůlu. Ale kapela má aranž hezkou.
LTH