Mikrofon Tesla
Mikrofon Tesla
Cau muzikanti,
zajimalo by me jestli ma nekdo z vas zkusenosti s mikrofony znacky Tesla.Jsem bubenik a zacinam do toho trochu bekat a stacilo by me neco do zkusebny, kde je spousta ruchu.. Mam nabídku na stary TESLAcky nikdy nepouzity funkcni mikrofon typu AMD 206l.Bude mi to stacit? Da se tento mikrofon srovnat s necim co je dnes na trhu?Diky za jakoukoliv odpoved.
zajimalo by me jestli ma nekdo z vas zkusenosti s mikrofony znacky Tesla.Jsem bubenik a zacinam do toho trochu bekat a stacilo by me neco do zkusebny, kde je spousta ruchu.. Mam nabídku na stary TESLAcky nikdy nepouzity funkcni mikrofon typu AMD 206l.Bude mi to stacit? Da se tento mikrofon srovnat s necim co je dnes na trhu?Diky za jakoukoliv odpoved.
Re: Mikrofon Tesla
206l je HNOJ... na to zabudni. nema to popfilter, nema to nijaku ochranu proti otrasom. a navrch podivuhodny zvuk teslackej dynamickej vlozky, ktory sa sice hodi na par veci ale rozhodne nie na spev. ma to hodne mecive stredy
Mel jsem ho a zvuk je naprosto tragicky, jak napsal Kexik. NIkdy jsem ho na nic nepouzil.
Nedavno jsem ho jen tak z legrace rozebral na soucastky, abych zjistil, jak to meli tenkrat udelane. Oddelil jsem i jednotlive vrstvy membrany a pak jsem to vse hodil do kose
Nedavno jsem ho jen tak z legrace rozebral na soucastky, abych zjistil, jak to meli tenkrat udelane. Oddelil jsem i jednotlive vrstvy membrany a pak jsem to vse hodil do kose

Fajn, dekuju vam za rady.Asi si koupim to co sem mel v planu...Shure PG58.
PG58 je spis hracka.
Za ty same penize bych radsi koupil nejakou cinskou kopii Shure SM58 nebo Shure Beta 58 a budes mit vic muziky za stejne penize.
Napriklad tohle:
http://www.thomann.de/gb/t-bone_mb85.htm
Za ty same penize bych radsi koupil nejakou cinskou kopii Shure SM58 nebo Shure Beta 58 a budes mit vic muziky za stejne penize.
Napriklad tohle:
PG58 mam doma ještě z dětských let a vlastně ho pořád nosim do zkušebny. Byla by T-boňácká kopie bety 58 (T.Bone MB85 Beta) oproti němu nějakým za tu tisícovku stojícím zlepšením? (použití - rap, případně řevfova píše:PG58 je spis hracka.
Napriklad tohle:

hodně se chválil Soundking EH 002 z těch uplně nejlevnějších.
Tak jste me presvecili dival sem se na ruzna fora a diskuze a rozhoduju se mezi: The T.bone MB85 a Soundking EH002. Kdyby sel ten MB85 sel za nejaky rozumny peniz objednat primo ze stranek www.thomann.de...tak neni co resit..Ale nenasel sem tam nic o doprave do zahranici.. Takze bud Soundking EH002 za 600Kc, nebo The T.bone MB85 za 1100Kc.. Ktery je lepsi?
Nebo sem jeste objevil t.bone MB85 Beta za 1100Kc.... Co je ceho kopie od Shure?Capu to dobre ze Soundking EH002 je kopie PG58, T.bone MB85 je kopie SM58 a T.bone MB85 Beta je kopie bety 58???To by me docela pomohlo v rozhodovani..
nie nie a nie. pg58 je rovnaka kategoria ako tie cinske kopie. vsetky obsahuju pomerne podarenu kopi vlozky z sm58 ale su beztransformatorove a viac alebo menej nevedia napodobnit originalny shockmount a popfilterv.pe3k píše:Nebo sem jeste objevil t.bone MB85 Beta za 1100Kc.... Co je ceho kopie od Shure?Capu to dobre ze Soundking EH002 je kopie PG58, T.bone MB85 je kopie SM58 a T.bone MB85 Beta je kopie bety 58???To by me docela pomohlo v rozhodovani..