Mikrofon TESLA

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
SpikeKillah
Příspěvky: 36
Registrován: 31 pro 2011 11:02

Mikrofon TESLA

Příspěvek od SpikeKillah »

Dobrý den,
před nedávnem se mi dostal do rukou tento starý lampový mikrofon, rád bych ho zprovoznil. Nějaké rady, jak na to? Má to vůbec cenu? :) Díky za odpověď
Přílohy
CAM00017.jpg
CAM00015.jpg

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Mikrofon TESLA

Příspěvek od Hammond »

To je nejaky z typov AMC? Mas k tomu aj preamp/zdroj? Bez neho to bude tazke. Kamarat mal kedysi davno taktiez nejaky lampovy kondenzator Tesla, ktory ale ticho brumel a nic sme s tym nevedeli spravit (to sme boli este mali chlapci). Aky to malo zvuk si ani nepamatam, ani som to vtedy nevedel posudit. Bez toho preampu by som sa na tvojom mieste asi na to vykaslal.

SpikeKillah
Příspěvky: 36
Registrován: 31 pro 2011 11:02

Re: Mikrofon TESLA

Příspěvek od SpikeKillah »

K němu vlastně žádný zdroj bohužel nemám. Ale vlastním jiný lampový mikrofon t.bone sct800, šel by použít jeho zdroj a jen nechat udělat kabel, aby to šlo propojit?

SpikeKillah
Příspěvky: 36
Registrován: 31 pro 2011 11:02

Re: Mikrofon TESLA

Příspěvek od SpikeKillah »

Jinak, jaký je to typ nevím, vypadá to na AMC460, ale jistý si nejsem.

Gustav
Příspěvky: 77
Registrován: 03 kvě 2009 22:08

Re: Mikrofon TESLA

Příspěvek od Gustav »

Dobrý RETRO do vitrínky :shock:

Sanchez
Příspěvky: 227
Registrován: 09 led 2011 08:18

Re: Mikrofon TESLA

Příspěvek od Sanchez »

Hammond píše:To je nejaky z typov AMC? Mas k tomu aj preamp/zdroj? Bez neho to bude tazke. Kamarat mal kedysi davno taktiez nejaky lampovy kondenzator Tesla, ktory ale ticho brumel a nic sme s tym nevedeli spravit (to sme boli este mali chlapci). Aky to malo zvuk si ani nepamatam, ani som to vtedy nevedel posudit. Bez toho preampu by som sa na tvojom mieste asi na to vykaslal.
Preamp je v tele mikrofónu - elektrónka a to okolo...:-) Treba len zdroj.

Sanchez
Příspěvky: 227
Registrován: 09 led 2011 08:18

Re: Mikrofon TESLA

Příspěvek od Sanchez »

Keď si s tým nevieš poradiť podľa tej schémy, čo som Ti poslal, tak to daj nejakému letovačovi a on to možno spojazdní. Ten zdroj, čo Ti chýba, zabezpečuje žhavenie pre elektrónku a anódové napätie. To je dosť vysoké a ak s tým nevieš robiť, tak Ti hrozí nebezpečenstvo ohrozenia života:-)

nooly
Příspěvky: 574
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Re: Mikrofon TESLA

Příspěvek od nooly »

Ahoj, ja mam AMC 420 bez zdroje. Da se s tim neco delat, je to podobny pripad ve smyslu, ze preamp mam a potrebuju zdroj?

Odpovědět