Mikrofony 3U Audio

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
marylin

Mikrofony 3U Audio

Příspěvek od marylin »

Pro ty, kteří to ještě neznají... Velmi zajímavou značkou mikrofonů je 3U Audio. Jedná se o malou firmu sídlící v Austrálii, v jejímž čele stojí Guosheng Zhuang. Tento je známý jako designer kapslí, což dělal 20 let pro čínskou fabriku Beijing 797 Audio Co. Ltd - asi jednu z nejznámějších čínských fabrik, která dělá mikráky a kapsle (např. pro Behringer, Studio Project, Soundelux,...).

http://www.3uaudio.com/chanpin.asp?dh=1

Jeho mikráky se odlišují od mikráků, které ve velkém chrlí jiné fabriky v Číně. Jsou osazeny jeho vlastními kapslemi, které samy o sobě jsou na jiné úrovni, než kapsle (ve stylu K67), které jsou snad v každém druhém mikráku z Číny. Neznějí tak ostře na výškách, celkově jsou o několik tříd výše... Dělá velkomembránové kapsle ve stylu c12 a k47 (ve variantě dark a airy dle výběru) ale i malomembrány. Právě zde bych vyzdvihnul poměrně nový model Warbler 127 s měnitelnými kapslemi ("rovná" kardioda, cardioda, superkardioda, omni).

Mikrofon Warbler 127 aspiruje na poměrně velmi věrný klon mikráku KM84. Oproti jiným současným malomebránám se vyznačuje tím, že obsahuje transformátor (stejně jako KM84). V kombinaci s kapslí flat cardioda to zní hodně podobně tomu, co produkuje právě KM84.

Zvukové ukázky můžete najít zde: http://realgearonline.com/thread/6384/new-3u-sdcs

Obrázek

Taky co jsem tak viděl osazuje Guosheng jeho mikráky velmi kvalitními součástkami (WIMA, Dale rezistory, ...), což se u běžné Číny rozhodně nevidí.

Ceny má poměrně dobré, rozhodně doporučuji vzít tuto firmu v potaz.

Možná zním jako dealer, ale věřte, že to nejsem. Spíš jsem fanda této značky a tyto mikráky mě zaujaly z technického hlediska - jak jsou udělané, jakými součástkami osazené, jaké kapsle mají a jakou mají přitom cenu... Přijde mi to zajímavé nejen pro malá domácí studia.

M.

mando

Re: Mikrofony 3U Audio

Příspěvek od mando »

mas od nich nejaky mikrofon? zrovnaval si s niecim?

marylin

Re: Mikrofony 3U Audio

Příspěvek od marylin »

Ahoj bohužel přímou zkušenost nemám, ale chystám se ty malomembrány objednat jen co to peněženka dovolí... Něco podobného už delší dobu sháním. Párkrát jsem si psal přímo s Guoshegem a zjišťoval podrobnosti o kapslích a střevech mikrofonů.

Odpovědět