equitek je opravdu docela plochej, ale zase nema jako ostatni problemy s "foukajicim dechem".. ale to je vec popfiltru a pozice.
vsm ukazka ma rozhodne problem s prilisnou blizkosti nebo absenci popfiltru, jinak zni otevrene a prijemne na vejskach... takovej celkem rovnej
nevaton je zajimavej, ale vejsky ma dost nestabilni, nezdaj se mi ostry (neboli me z toho ucho), ale je tam slyset nejaka rezonance, dela to neplechu a urcite se najdou lidi, ktery pres to budou delat velkou neplechu.
taky bych si vybral VSM
Mikrofony Cad VSM1, Cad E300 a Nevaton MC416
Dakujem za ohlasy.
Moznost prva je novy Lavry blue. A jasne, povies si, ak si teda neprestal dalej citat
je fakt, ze hovorene slovo je v slovencine neporovnatelne nachylnejsie nielen na sykavky, ale na vsetky mozne pazvuky nez spev, navyse v anglictine. Objektivnejsie by asi bolo hodit ukazku spevu v slovencine.
Vsetky tie prve ukazky boli vynate priamo z nahravania reklam a v tom prejave je potrebne, aby sa hlas neseteril, prave naopak slapal na plne gule a s tym su spojene aj spominane nekalosti.
Mam podozrenie, ze Matuchom zmienena rezonancia je sposobena nie najvhodnejsie nastavenym modom nahravania na Lavry, mam tam teraz A-Saturation a Nevatonu to asi nesvedci... navyse! ma Nevaton daleko vyssiu citlivost nez oba Cady, cca o 6db silnejsi signal.
Chybou testu bolo, ze sa neslo naraz na 3mikrofony, nechcelo sa mi to montovat
ale urcite vo vsetkych pripadoch bol pop filter v rovnakej vzdialenosti, naschval sme to nahravali tak, ze strofa je brana z blizka ako detail a refren o cca 15-20cm dalej, pre usudok ako sa ktory mikrofon sprava.
Sam si este finalny usudol vytvorit neviem, som rad, ze Equitek pre mna obstal ako vobec nie spatny mikrofon (hoci pravdepodobne si ho odo mna vezmu do radia) a VSM uz tradicne zaujme svojou charizmou.
Pre odpoved su tu dve moznosti:fova píše:P.S. Je zajimave, ze ted uz v tech nahravkach CADu nejsou ty extremne neprijemne sykavky, jako byly v te prvni varce nahravek. Cim to?
Moznost prva je novy Lavry blue. A jasne, povies si, ak si teda neprestal dalej citat

Vsetky tie prve ukazky boli vynate priamo z nahravania reklam a v tom prejave je potrebne, aby sa hlas neseteril, prave naopak slapal na plne gule a s tym su spojene aj spominane nekalosti.
Mam podozrenie, ze Matuchom zmienena rezonancia je sposobena nie najvhodnejsie nastavenym modom nahravania na Lavry, mam tam teraz A-Saturation a Nevatonu to asi nesvedci... navyse! ma Nevaton daleko vyssiu citlivost nez oba Cady, cca o 6db silnejsi signal.
Chybou testu bolo, ze sa neslo naraz na 3mikrofony, nechcelo sa mi to montovat

Sam si este finalny usudol vytvorit neviem, som rad, ze Equitek pre mna obstal ako vobec nie spatny mikrofon (hoci pravdepodobne si ho odo mna vezmu do radia) a VSM uz tradicne zaujme svojou charizmou.
Re: Mikrofony Cad VSM1, Cad E300 a Nevaton MC416
Stale si myslim, toto VSMko je velmi slusny "lampacik"!
Len odkedy u mna v studiu byva Horch, skoro vobec ho nevyuzivam, tak ak by mu u niekoho bolo lepsie, rad sa dohodnem.
Len odkedy u mna v studiu byva Horch, skoro vobec ho nevyuzivam, tak ak by mu u niekoho bolo lepsie, rad sa dohodnem.