Mikrofony od Oktavy a ADK

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět

<t>MK - 220 či 319</t>

MK220
0
Žádná hlasování
MK319
4
100%

Celkem hlasů: 4

delay

Příspěvek od delay »

Mě to taky samozřejmě zajímá. Ale nejdřív to budu hodnotit asi v úterý.
Jinak mám teď doma ADK Hamburg, takže do příležitostného testu bych ho mohl po dohodě zapůjčit. Já ho budu porovnávat se Studio Projects C1. Bude to ale nějakou dobu trvat.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

a jak se ti libi?
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

delay

Příspěvek od delay »

carloff píše:a jak se ti libi?
PREAMP:
Zatím to nemohu posoudit. Momentálně doma nemám žádnej pre-amp. všechno jsem musel prodat, abych měl na novej mix, FX atd. Stejně znovu koupím SP VTB-1 případně bych rád bazarovej GoldMike, ale na víc se stejně nezmůžu.

Zatím jsem ADKčko napích jen do mixu (Soundcraft Spirit M12) a poslouchal jak venku jezdí auta a všelijaký ruchy z baráku, který člověk normálně nevnímá. Už vím, že si někde doma budu muset udělat pořádně zatlumený místo...

STOJAN:
Hlavní problém je však to, že ten pavouk pro uchycení majku má zcela jinej závit (větší) a nemohu jej přišroubovat na klasickej mikrofonní stojan... Jsem z toho malinko zmatenej, takže rychle musím koupit něco novýho. Čili jsem si ani nic nenahrál :-( Možná bych i poprosil o radu, v pondělí musím do Prahy, tak bych nakoupil, ale potřebuji tip, kde a co?

POP FILTR:
Navíc potřebuji ještě pop filr (nejlépe ten kovovej), škoda, že Šáfa v Audiopro jště nedostal ty sE POP Screeny (???), jinak bych se tam zastavil...

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

ad pavouk: na to ti staci redukce
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

aum generator

Příspěvek od aum generator »

safa píše:AUM GEN) ... mmno vec je ta, ze protoze je to BLIND test tak ty ani nemuzes sem psat kterej mikrofon se ti libi vic jinak nez cisly. Puvodne jsem pocital s tim ze tu za tejden odhalim co se pod jakym cislem skryva ... ale jak to tu tak vidim tak kdyz na tom nevidej napis Neumann tak se vsichni bojej rict ze se jim to libi nebo nelibi.
jasne ja to chapem. len som mal pocit ze ostatnych ludi nema preco zaujimat moj nazor. ukazky hovoria za seba a kazdy ma svoje usi a vkus....ale ok! takze:

1 nelibi
2 relativne ok
3 sa mi pacil najviac

A nelibi
B relativne ok
C sa mi pacil najviac
D relativne ok

tie 1 a A sa mi nepacia uplne jednoznacne....pri tych ostatnych by som mozno zmenil nazor keby boli aj ine ukazky / nielen muzsky hlas....ale keby som si mal na zaklade takehoto textu vybrat tak si kupim 3C

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Tak dobře. V rámci svojí hluchoty přidám trošku do mlýna. Pokud to chápu dobře, tak mikrofony=čísla a preampy=písmena. Sice nechápu, kam se podělo 2D a proč u 1 je 2x B, ale nechme to bejt.

Takže, nejhorší byly všechny Bčka ;) Divně zkreslený, roztřepený a pod dekou. Druhé nejhorší bylo A1, které mělo stejný charakter jako B1, akorát bez deky. Naopak A2/A3 mi přišlo hodně dobrý i když charakterem je to protipól C a D ve smyslu, že A je spíš analytičtější a C a D je spíš "vintage". Těžko ale říct, co je lepší a bude znít líp v mixu. Co se týče čísel, řekl bych, že 2,3 jsou +- stejná třída a 1 je něco slabšího, nicméně ve spojení s C a D mi to přišlo pořád v pohodě.

Bohužel při pokusu porovnávat mezi sebou C a D se mi to už začalo slejvat, tak jsem toho radši nechal.

rastika

Příspěvek od rastika »

C-ecko ma uputalo.ostatne nic extra

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

delay, i ja sem s tim mel problem... kupodivu dyz do toho namontujes redukci, tak je ten zavit v pavouku bez problemu a s redukci to uz na stojan s malym zavitem namontujes v pohode...

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

delay píše: POP FILTR:
Navíc potřebuji ještě pop filr (nejlépe ten kovovej), škoda, že Šáfa v Audiopro jště nedostal ty sE POP Screeny (???), jinak bych se tam zastavil...
... ted mi je slibujou (stejne jako Reflection Filtry - je to v jedny dodavce) na 8.12.2006 ... ;-] ze prej je toho pred vanocema moc ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

delay

Příspěvek od delay »

safa:
No, budu čekat. CHtěl bych speciálně tenhle kovovej, pač jsem zkoušel ten kovovej od SP a paráda. Akorát se mi sE víc líbí tvarem a je levnější :-). Jinak to bude určitě to samý...

nick_valensi:
Jo, tu přechodku si asi nechám udělat v práci. Počítám, že na krámech ji asi moc nemaj... Nebo máš konkrétní tip?

macceba

Příspěvek od macceba »

Taky bych rád přidal pár mých postřehů, pouštěl jsem si to až včera večer, jelikož RAR v práci na Macu neotevřu.

Takže jestli mám vybrat nejlepší test tak pro mě je to jednoznačně 3A, zdál se mi jako nejprůraznější s krásnou prostorovostí, měl hutné ale příjemné středy a jasné výšky. Řek bych, že je to prostě Voice mikrofon, docela bych si ho rád poslech s naší U89, zdá se mi, že hlas prostě dělá hezčí než je :)
Jinak ten Preamp A se mi zdá jako nejpřirozenější a nechá naplno vyniknout vlastnosti jednotlivých mikrofonu, takže u něj mám nejhezčí ale i nejhorší výsledek a to je zase 2A. Jako kdyby jim říkal "Chlapy, teď to pořádně rozjeďte na plný koule ať se ukáže co ve Vás je" :)
Jinak C a B přetáhnou zvuk svým charakterem( C je trochu lepší), která bych řekl, že dost prospěje oběma zbylým mikrofonům, zvláště 1-ce, ale to se mi naplno ukázalo až po mírné ekvalizaci(Sonalksis EQ).
Jo, déčka jsem si poslech a nehodnotil, oboje bylo na první poslech OK.
Takže jestli si můžu tipnout, tak si myslím, že číslo 2 je ten SE2200, zdál se mi jako nejslabší kousek, ty druhé dvě už bych si netrouf určit, ale kdybych si měl jeden koupit, tak by to byl číslo 3, který by mi v TV/Film Postprodukci pomohlo nevíc.

Martin Kebrdle
Studio Famu

ps. jestli jsem ten pro mě nejlepší kus vybral tu SE2200 skrz nějaký odložený Mackie půltík, zachovejtě mým uším důstojnost :D
Naposledy upravil(a) macceba dne 27 lis 2006 09:02, celkem upraveno 1 x.

nick_valensi

jinak pokud by nekdo mel zajem o ADK Hamburg ve 101% stavu;-), dejte vedet (pouzil sem ho tak 5x v domacim studiu, takze majk je jakoby prave vyjel z vyrobni linky!!!). budu ho prodavat, pac se mi naskytla moznost jit za rozumnou cenu do AKG C 414..

fova

Příspěvek od fova »

Delay, ted mas prilezitost!

nick_valensi

delay: ta redukce se da bezne sehnat, ale ja nevim, jak v kramech u nas mimo prahu... slo o to, ze ten origo zavit na tom pavouku nesel nasroubovat na zadnej z mych trech stojanu s tlustym zavitem, kupodivu ta redukce (ktera stoji asi jedno euro) sla namontovat bez problemu, takze na ostatni stojany s tenkou hlavou pak uz nebyl problem.

http://www.k-m.de/Reduziergewinde.3+M5888e6c0a51.0.html

delay

Příspěvek od delay »

fova píše:Delay, ted mas prilezitost!
Hm, to sem měl nick hodit dřív, že ho chce prodat. Já už mám svůj, zánovní :-). Sem mohl ušetřit no, ale co... A kdyby se zas řešili nějaký pochybnosti o výrobě, tak vzadu na majku se pyšní samolepka MADE IN CHINA.

nick_valensi:
S tou redukcí jsem to vyřešil jednoduše, rozebral jsem jednu klasickou uchýtku (závit vně a vevnitř) a ono to šlo...
Takže u tak díky za snahu.

Odpovědět