mluvené slovo

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět

mluvené slovo

Příspěvek od post »

Ahoj, potřeboval bych tipy na "kvalitní" mikrofon (kolem 2000,-Kč) pro mluvené slovo. (konkrétně načítání audioknih).
Na nic jiného nebude používán. Po přečtení několika příspěvků a cenové relaci mikrofonů v nich uvedených sice nevím, zda jsem na vhodném fóru, ale přesto pěkně prosím prosím o radu. Jsem totiž v tomto ohledu naprostý neználek a nerad bych sáhnul vedle. Děkuji velice.

kexik

Re: mluvené slovo

Příspěvek od kexik »

mas zvukovu kartu s phantom napajanim? chces si taku kupovat, okrem mikrofonu? ak nemas ziadne dalsie vybavenie, riesenim bude usb mikrofon
konkretne tento model ma celkom slusne referencie
http://www.thomann.de/gb/audio_technica_at2020_usb.htm

Příspěvek od post »

no zvukovku mám integrovanou na zákl. desce, sice celkem slušnou, ale stejně budu určitě kupovat něco lepšího. Asi od soundblaster. Takže usb to být nemusí. Každopádně díky za tip, o audiotechnica jsem uvažoval, slyšel jsem že jsou kvalitní. Ale nebylo by něco z ČR? Abych nedal za poštovný víc jak za ten mikrofon. :roll:

kexik

Příspěvek od kexik »

v cechach zan chcu nenazrani obchodnici cez 4000czk. takze postovne sa oplati ;)
lacnejsi je napriklad samson c01 usb
soundblaster je jednak katastrofa a jednak ziadny soundblaster neposkytuje ono phantom napajanie ani nijak kvalitny mikrofonovy predzosilovac. ak nehodlas kupit kvalitnu externu zvukovu kartu v cene radovo od 3000czk, bude ten usb mikrofon zdaleka najlacnejsie riesenie

kexik

Příspěvek od kexik »

http://kytary.cz/samson-c01u-usb-studio ... 27:0:0:1:0

neviem ako sa chova tato usb verzia ale samotny c1 ti akustickymi kvalitami urcite stacit bude.

matucha

Příspěvek od matucha »

Hlavne nic od creative labs (soundblaster)... a to co je na desce ani nahodou. Treba neco takovyho http://kytary.cz/alesis-io2-usb-audio-i ... 78:0:0:1:0 nebo podobnyho by mohlo fungovat ok, kdyz uz se drzime v low-endu. Je tam k tomu i nejakej soft... proste fajn.

Mikrak... 2000,- je malo i na rozumnej dynamickej natozpak na kondenzator. U mikraku hodne zalezi na tom, jestli sedne na mluvicuv hlas a to je nejlepsi vyzkouset pred koupi. Oblibencem tady na foru je Oktava MK319... ale treba neco od Audiotechniky bude fachat taky dobre (znacka je to fajn, jen tezko rict, jak hrajou ty jejich superlevnoucky kousky).

Finalni vec.. mas nejakej rozumnej poslech? Ono sice nekdy staci nahrat a nechat, ale cim levnejsi sestavu clovek ma, tim vetsi je sance, ze tomu bude treba trochu pomahat dalsima procesama a to se bez dobryho poslechu neda. Aspon rozumny sluchatka by to chtelo...

Příspěvek od post »

Díky, přesvědčili jste mě, do soundblastru teda nejdu. Sluchátka mám celkem kvalitní - GRADO Prestige SR225.
Takže buď objednám tu usb audiotechnica, nebo pořídim lepší externí zvukovku, ale co k tomu? Víc jak 3000,- dát za mikrofon nemůžu. :(

kexik

Příspěvek od kexik »

ak kupis ten alesis IO2 tak mas pomerne siroky vyber, aj v cenovom pasme 2-3000. ale musis trocha skusat, ak si chces byt isty ze si kupil najlepsie. zobrat alesis a laptop do nejakej vacsej predajne a nechat si predviest a nahrat aspon zo 4 modely. potom uz mozes mat klud ze si neprehlupil a urobis si aj celkovy obraz o kvalite ktoru za taky peniaz dostanes

Příspěvek od post »

Tak díky, už jsem tu zvukovku objednal. :wink:

Odpovědět