Modifikace mikrofonu Behringer C2

Mikrofony a předzesilovače
cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 01 led 2008 19:12

Na to bych nesázel, jestli má napájenou kapsli, je to holt opravdu "true condenser", potřebuje cca 120V, narozdíl od té C2. Podle schéma je to jasně elektret.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 01 led 2008 21:17

No napájecí obvod to určitě je, nevím, co by to bylo jiného. Je tam tranzistor napojený na napájení fantomem se zenerkou proti zemi v kolektoru, ale ta větev co jde před vazební koďan přímo ke kapsli má v cestě kromě pár odporů a koďanů proti zemi i diody a jeden koďan, což právě nechápu. Buď to mám blbě obkreslené (ale kontroloval jsem to několikrát) nebo je to je to nějaký sofistikovaný násobič napětí, co to nejdřív rozestřídá a pak usměrní. Kexik snad bude vědět.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 13 led 2008 14:23

Takže po konzultaci s kamarádem je to opravdu tak. B5 napájí kapsli poměrně zajímavým obvodem, který funguje jako měnič napětí s indukční vazbou a kapsle je polarizovaná záporným napětím.

Zkusím tedy v rámci tuningu vyměnit oba vazební kondenzátory společně s vyhozením PADu a horní propusti. Měte někdo (kexik?) nějaké ověřené hodnoty těch koďanů?

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 13 led 2008 18:05

Hlavně musí být stavěný na to polarizační napětí - t.j. min. 120 V. U toho elektretu je to jedno, tady bacha.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 led 2008 09:32

ani u elektretu to neni jedno, pac vstupny fet pouziva predpetie na gate vo vyske 48V. takze aj v c2 to musi byt kondik na 50V. dobra hodnota je hocijaka od 470 do 1500p. ja som tam nacpal 680p (co dum dal) a basuje to az az. ak ma ten kondik zniest 120V, treba typ na 150V a to treba dobre hladat nieco male. nie je tam moc miesta.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 14 led 2008 09:37

A ten druhej?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 led 2008 09:41

maly elyt 1M... ale uz si nepamatam na ake napatie, treba zmerat kolko tam je a podla toho nadimenzovat. urcite nebol na 50V, na to bol moc maly. lepsi by bol samozrejme foliovy, ale ten tam nevojde
mozem to doma este eventualne overit rozobratim

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 27 led 2008 19:09

Můžu se zeptat jestli se ty C-2 dají dobře použít na nahrávání komba el. kytary, flétny a kong? Na zpěv máme Shure PG 58, ale největší problém je s těma kongama :-( Dík. Jestli je tu nějakej lepší thread, kde se na to ptát tak sorry. Když je to tu hlavně o tom tuningu... :-)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 27 led 2008 19:19

Jestli nepotřebuješ stereopár, tak jdi do dražšího B5. Ten funguje dost dobře snad na všechno.

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 27 led 2008 19:36

Já vím jsou lepší, ale zase už jsou docela drahé. A dvě konga myslím nazvučím líp dvěma mic. než jedním ne? A pokud bych jim provedl tuhle drobnou úpravu co o ní tu píšete tak by to nemuselo být špatný.
Spíš bych se taky zeptal Kexika jak jsou na tom teda s výsledným zvukem...?? Zda zkoušel s tím nahrávat některé věci co jsem o nich psal.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 27 led 2008 23:59

No jak myslíš, ale B5 je opravdový kondenzátor, má dvě výměnné kapsle a funguje dobře i bez modování. A vzhledem k ceně podává dost neuvěřitelné výkony.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 úno 2008 18:16

aj nemodovany c-2 bude na konga stacit pekne... kludne kup. za tie peniaze je c-2 dobry nakup a dobra volba na zaciatok.

zvukar
Příspěvky: 20
Registrován: 20 lis 2006 13:48

Re: Modifikace mikrofonu Behringer C2

Příspěvek od zvukar » 14 bře 2008 09:52

cublay píše:
Ctirad píše:Náhodou jsem objevil tyhle stránky. Možná se to někomu bude hodit. http://www.xs4all.nl/~pa0nhc/Diversen/B ... cation.htm

Jsou tam i nějaký audio ukázky.
Protože ten odkaz už nefunguje, nevzpomene si někdo o co přibližně šlo? Diky
Článek je jinde:
http://nvrecording.nl/AudioTechniek/Beh ... cation.htm
(Ten brum je fakt nepříjemný, zatím mám C2 v záruce, od samotného ULIho mi doporučili výměnu u regionálního distributora.)
Pavel

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 dub 2008 14:02

Nevim kam jsem to mel napsat, tohle mi prijde alespon trosku k veci a neni to moc mimo misu. Behringer C1 / C2 .. ma to smysl ? Jedine na co to potrebuju je.. nahrat sem tam nejaky pozdrav nic vic.. ted narychlo jedno IDcko, ktere budu tunit zvukove pak uz v DAW. Da se s tou C1 / C2 neco slusneho natocit?
Jde mi o to, aby z toho nevylezl zvuk jak z dynamickeho za 500CZK od HAMY :D co bere od 250hz do 15khz :D Takze hlas nema ani vysky ani basy, dobre leda pro skype :D

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 15 dub 2008 14:32

C1 nepoznam ale C2 ti určite nato stačiť bude.

Odpovědět