MXL V6 SILICON VALVE

Mikrofony a předzesilovače
delay

Příspěvek od delay »

Už se na V6 moc těším, určitě udělám pořádnej hodnotnej test...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Mno, už jsem to tu nejspíš řikal, ale radši znovu -

V podpisu mam linky (nejlepší kvalita je asi bandzone... ikdyž asi to budu muset předělat, nějak to po měsíci posloucham a je to děs :)) na nich songy - Mistaken & Infested jsou (vokály) komplet na MXL V6.. třeba to dá nějakou představu.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Oktava MK319 je nepouzitelna na gitary? A myslite tym ako hosi co? Gitarove kombo alebo vas napadlo nahravat na nu akustiky?

fova

Příspěvek od fova »

Akusticka kytara

fova

Příspěvek od fova »

Poshook píše:inak na oficialnej stranke RODE su vyborne ukazky aktualnych mirofonov samostatne/DRY aj v mixe/WET. NT2A mi pride hodne dobra, ziva s detailom a neutralna. V6 je oproti nej maksia, zamatovejsia, ale za to akokeby pod jemnou prikryvkou, takze urcite menej detailov. pacia sa mi oba, ked mi zostanu nejake peniaze, mozno pojdem do oboch
To by mohla byt dobra kombinace. Lide si NT2 dost chvali.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

319 na sa da este na nylonku, ale na akustiku ako vesely cinkavy svetly stavnaty "hej sanna hosana" doprovod urcite nie, tu vladne mk012, aj ked iste sa najdu usi, co aj tu vyzdvihnu viacej hifi cinu...

Asi zacnem aj ja pisat "Jen muj nazor Sasa" :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

SadLuck píše:Mno, už jsem to tu nejspíš řikal, ale radši znovu -

V podpisu mam linky (nejlepší kvalita je asi bandzone... ikdyž asi to budu muset předělat, nějak to po měsíci posloucham a je to děs :)) na nich songy - Mistaken & Infested jsou (vokály) komplet na MXL V6.. třeba to dá nějakou představu.
v tych tvojich veciach znie V6 skvele, imho drzim palce v muzike

kexik

Příspěvek od kexik »

no, ja oktavou 220 nahravam nylonku a moj "kuncaft" si vysledok nevie vynachvalit. dokonca by chcel ESTE temnejsi zvuk. ale to je solo gitara, plus zensky spev, na ten takisto oktava super. ale spanielku ktora ma robit stavnate beglajty do popu, na tom nenahras, to je jasne. tam tie vysky treba
poshook: na mundharmoniku skus thomannov paskac rb100. velka vec...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:no, ja oktavou 220 nahravam nylonku a moj "kuncaft" si vysledok nevie vynachvalit. dokonca by chcel ESTE temnejsi zvuk. ale to je solo gitara, plus zensky spev, na ten takisto oktava super. ale spanielku ktora ma robit stavnate beglajty do popu, na tom nenahras, to je jasne. tam tie vysky treba
nastiastie tu hramoniku nenahravam tak casto. problem MK319 ani tak nie je v nedostatku vysok, ale v tom, ze pri ich naslednom vytiahnuti cez EQ postradaju jemnost, su zrnite a hrube

kexik

Příspěvek od kexik »

Poshook píše:
kexik píše:no, ja oktavou 220 nahravam nylonku a moj "kuncaft" si vysledok nevie vynachvalit. dokonca by chcel ESTE temnejsi zvuk. ale to je solo gitara, plus zensky spev, na ten takisto oktava super. ale spanielku ktora ma robit stavnate beglajty do popu, na tom nenahras, to je jasne. tam tie vysky treba
nastiastie tu hramoniku nenahravam tak casto. problem MK319 ani tak nie je v nedostatku vysok, ale v tom, ze pri ich naslednom vytiahnuti cez EQ postradaju jemnost, su zrnite a hrube
presne... uz som sem pisal, ze som cez nu skusil nahravat shaker a vysledok znel ako strk v kuse hajzlovej rurky. celkom nanic. blba c-2 od uliho ju v tomto spolahlivo prekona

syncro

Příspěvek od syncro »

Poshook: Ta zrnitost a hrubost u MK319 může být do značné míry způsobena preampem. Například s GoldMike je MK319 skutečně trochu zrnitější (ale zase má pěkný středový tlak, což oboje podle mne souvisí spíš s vybuzením lampy v GM), ale s Great Riverem jsou výšky dost hladké, pokud zvuk vyloženě chtěně nezkreslím.

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Poshook

Příspěvek od Poshook »

syncro píše:Poshook: Ta zrnitost a hrubost u MK319 může být do značné míry způsobena preampem. Například s GoldMike je MK319 skutečně trochu zrnitější (ale zase má pěkný středový tlak, což oboje podle mne souvisí spíš s vybuzením lampy v GM), ale s Great Riverem jsou výšky dost hladké, pokud zvuk vyloženě chtěně nezkreslím.

Jen můj názor, Saša
MK319 som skusal cez preampy priamo na zvukarnach (KOnnekt24D, Mackie 400F) aj na TLA 5060 a tie vrchy mi prisli vzdy hranate. mam pocit ze za to moze pasmo 4-8 kHz, ktore robi vo vysledku vysky hrube

kexik

Příspěvek od kexik »

podla mna ma oktava jednoducho hrubu membranu, ktora sposobuje stratu detailov a ubytok vysok... a hodne bude mat na svedomi ten rezonator, ktory sice pridava vyskam na objeme, ale nie na vernosti
ale zasa tu oktavu nedemonizujme, za svoju cenu je to cool mikrofon
a hlavne tema je mxl

syncro

Příspěvek od syncro »

Poshook: Počkej, tak to si asi terminologicky nerozumíme. Pásmu 4-8 kHz já výšky neříkám, to pro mě jsou středy. A tam je MK319 skutečně drsnější, ale to je právě to, co jí pomáhá protlačit v mixu nahoru. Já myslel, že mluvíš o výškách od 12 kHz nahoru...

Pokud ti ten středový charakter u MK319 vadí, možná by stálo za to zkusit to sundání resonátorů z kapsle. To ho do značné míry odstraňuje (ale mě osobně tam potom právě tohle chybí). Viz. http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5692

Ale dost offtopicu, tohle téma je o MXL. Omlouvám se za nesouvisející příspěvky.

Saša
GunJah Records

syncro

Příspěvek od syncro »

Á, kexik mě předběhl 8-)

Saša
GunJah Records

Odpovědět