MXL V6 SILICON VALVE

Mikrofony a předzesilovače
SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Tady ještě jedna věc přes MXL V6 - řek bych, že tam vynikne víc, než v těch našich - nahrával jsem jedný dívčině demo na nějakou Madonnu -

http://siliconsoul.hu.cz/ezone/ukazkaMXLV6.mp3
Poshook píše:v tych tvojich veciach znie V6 skvele, imho drzim palce v muzike

Díky moc! :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ten hlas si nejako equalizoval? tie vyssie pasaze zneju ostro

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

lehký boost na vyšších frekvencích tam je, ale tahle zpěvačka ty vyšší pozice ostrý prostě má.. navíc se tam do toho většinou hodně opírá a občas to bylo na hranici distortionu..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

tak som sa nakoniec rozhodol a kupil oba - RODE NT2-A aj MXL V6.

v blizkej buducnosti poslem ukazky

delay

Příspěvek od delay »

Poshook: Paráda :-)

delay

Příspěvek od delay »

Tak V6 je doma! Vypadá nádherně, jen přítelkyni se nelíbí, tvrdí mi že ten stříbrnej (ADK Hamburg) byl hezčí... Na poznámku, že tenhle sem koupil pro ní mi odpověděla, že vypadá jak vod cikánů... Čert aby se v těch ženskejch vyznal.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

delay píše:Tak V6 je doma! Vypadá nádherně, jen přítelkyni se nelíbí, tvrdí mi že ten stříbrnej (ADK Hamburg) byl hezčí... Na poznámku, že tenhle sem koupil pro ní mi odpověděla, že vypadá jak vod cikánů... Čert aby se v těch ženskejch vyznal.
asi nestaci vymenit len mikrofon.... :)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Jak od cikánů?! To je naprosto špatnej přístup :D

delay

Příspěvek od delay »

No víš jak... Takový to rádoby zlato co cigoši nosej nebo prodávaj... tak to jí to připomíná.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Žena by měla předně ocenit délku (tělo přesně 21 cm) a tloušťku (to jsem neměřil,ale každopádně velký nadstandard) a jen na něj obdivně koukat, jak stojí na stojanu, dělá svoji práci a ji k životu, díky své vrozené samostatnosti, vůbec nepotřebuje...

A teď ta důležitější část - co zvuk? :)

delay

Příspěvek od delay »

Ještě nevim, ani sem ho nezapojil. Dovezl mi ho kolega večer, pak bylo nějaký divadlo a dnes musim zas zvučit v klubu, takže to vidím na zítřek.

rudix999

Příspěvek od rudix999 »

A kde že jste ho koupili? U Thomanna?
Naposledy upravil(a) rudix999 dne 09 úno 2008 11:29, celkem upraveno 1 x.

delay

Příspěvek od delay »

Já nevim, já ho mám od jednoho chlapíka z Prahy a ten jich bral několik společně s dalším HW myslím přímo z USA.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Thomann, ale bůhví, přes kolik lidí ke mně ta krabice cestovala, takže instrukce moc neposkytnu :)

delay

Příspěvek od delay »

Dnes sem MXL poprvé testoval. Pocity mám smíšené... ale v zásadě nijak nadšenej nejsem. Hned na úvod bych dodal, že první seznámení probíhalo prostřednictvím jumba Ibanez a nylonky Strunal (oba nástroje zhruba v hodnotě toho mikrofonu). Porovnával jsem se stopama ADK Hamburg z minulého týdne. Pokud bych musel mít pouze ten anebo ten, tak bych vzal ADK Hamburg, protože na V6 mě dost vadí že má o trochu více basů ale hůře čitelných a hodně vnímám absenci středů, který má Hamburg. To, že V6 má celkem příjemné výšky a více barví je možná jediné plus. Rozhodnou vokály, ale už nyní vím že V6 rozhodně není univerzální mikrofon. Zatím se mi jeho použití jeví jako druhý pro dodání barvy. ADK má i více prostoru ale chybí mu ta hezká špička. Zběžnou ekvalizací jsem zjistil, že ADK je více benevolentnější, ale oba mikrofony si drží svou barvu, takže podle mě ekvalizer nic neřeší...

Ach bože, dej mi prachy, abych mohl koupit něco dalšího z midendu :-)

A mám bejt nasranej, že sem ADK prodal? Du se lehce opít...

Odpovědět