Kucan: No mě to z té ukázky nepřijde stejné. B je podle mě Neumann. Celkově zní béčko tak nějak líp, míň sykavek, víc detailu...
Rode Nt1a v ukázkce projevila své klasické neduhy. To už raději novou Rode NT1, na kterou není podle mého názoru třeba šahat a jedná se o solidní, dobře znějící mikrák (má novou kapsli, ne tak ostré sykavky,...) https://www.muziker.cz/rode-nt1-kit
Podle mě je mikrák, jako první článek v řetězci, naprosto zásadní. Na DAW bych rozhodně nebral ohledy (to podle mě nehraje vůbec roli).
Osobně jsem toho dost nahrál na obyč mikrák z Číny a zvukovku Saffire 56 (její preampy a převodníky). Zásadní posun ve zvuku jsem poznal až ve chvíli, kdy jsem upgradoval celý řetězec od mikráku, přes preampy a převodníky. Když zpětně porovnám staré nahrávky a nové, je to rozdíl.
Názor na mikrofony RODE
Re: Názor na mikrofony RODE
Nezabudajte , ze youtube moze dost zmenit zvuk ..
Ten najdolezitejsi audio-clanok - spevakove usta a hlasivky (alias spevacku techniku) si zase zabudol...

S tou gitarou je to podobne - dobry gitarista zahra paradne aj na padle od kanoe. Vsetky tieto debaty o technike su o poslednych 10 mozno 20% kvality. Ked tam ale neni zaklad, tak ani cela sada Neumanov nepomoze. Na zaciatku je vzdy know-how. Technicke vybavenie ide az potom.
Vidim, ze nazory sa rôznia, asi teda predsa zacnem mokrofonom a prea-mpom. Ten neumann 102 sa mi pozdava. Alebo co poviete na tieto kopie? Tiez to nevyzera zle..
ucp.php?i=pm&mode=view&f=0&p=62859
ucp.php?i=pm&mode=view&f=0&p=62859