Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Mikrofony a předzesilovače
CzechJoker

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od CzechJoker »

Ten předzesilovač tam máš kvůli lampovému charakteru zvuku? Pokud ne, tak ho vyřaď a připoj mikrofon přímo do karty, která má svůj vlastní preamp.

delay

Příspěvek od delay »

CzechJoker píše:Ten předzesilovač tam máš kvůli lampovému charakteru zvuku? Pokud ne, tak ho vyřaď a připoj mikrofon přímo do karty, která má svůj vlastní preamp.
VTB bude o trochu lepší volba, než premap na kartě. Použij tu linku a budeš happy.

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Tak to jsem se dozvěděl zase něco nového :wink:. Platí to obecně nebo jen u tohoto případu. Mám preamp a zvukovou kartu. Do preampu strčím jako vstup xlr mikrofonní konektor a pak to musím táhnout linkou do zvukovky ( myslím výstup z preampu a vstup do zvukovky)? Dělá to paseku, jak už zde bylo zmíněno propojení xlr mikrofonním kabelem výstupu preampu se vstupem ve zvukovce? Myslím to obecně. To jen tak, já jsem doteď myslel, že je to možné. Nemám s tím zatím zkušenost :wink:. ( budu řešit podobný problém, za pár dní mně zřejmě dojde Dav :wink:)

komasix

Příspěvek od komasix »

Jde o to, že na mikrofonní vstup zvukovky (XLR) nesmí být připojený linkový výstup z preampu. ten musí jít do linkového (JACK) vstupu. Jestli to z preampu taháš xlr nebo jack je jedno - jde o to co strkáš do zvukovky.
A platí to obecně. Mne by to jinak nenapadlo zapojit, jen sem myslel že by byl prostě přebuzenej vstup. To že se to degraduje tou rozdílnou impedancí mne nenapadlo.
Naposledy upravil(a) komasix dne 21 led 2011 13:54, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Obecne plati, ze linkovy vystup z preampu musis pichnout na zvukovce zase do linkoveho vstupu, ktery muze byt jak v provedeni s XLR, tak v provedeni s jacky, na to uz zadne pravidlo neni. Jde o uroven signalu, ne o konektory.

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Dík za odpověďi! Takže v klidu to můžu propojit xlr-xlr ( mirkoronní výstup u preampu a mikrofonní vstup u zvukovky).

Paris

Příspěvek od Paris »

ne. tos cetl asi jine odpovedi.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nemuzes, precti si to znova. Na XLR konektorech na TVY zvukovce je mikrofonni vstup. Na jiny zvukovce muze byt linka na XLR konektorech.

komasix

Příspěvek od komasix »

z preampu máš pouze linkovej výstup takže do linkového vstupu.
VTB1 JACK - M-AUDIO JACK
nebo
VTB1 XLR - M-AUDIO JACK

delay

Příspěvek od delay »

Když je XLR na zvukovce zároveň mic/line tak je taky pravidlem, že mívá patřičnej přepínač signálové úrovně :), ovšem abych to domotal do konce, tak jsem si všiml, že Saffire PRO 24 HD má právě takto tyto vstupy řešené (jsou teda navíc combo), ale k zamyšlení je fakt, že je mají nazvané LINE a INST, přičemž LINE je pro MIC a INST pro vyšší impendance. Zkrátka mi to přišlo hodně zmatečné...

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Myslím, že tady je vidět, co je xlr mikrofonní vstup a co linka. Mám tuto zvukovku (http://www.apogeedigital.com/products/one.php). :wink: Mě by osobně nenapadlo propojovat linku a mikrofonní vstup (takže linka na linku, mikrofonní výstup na mikrofonní vstup). :wink:

delay

Příspěvek od delay »

Vrzalík píše:Myslím, že tady je vidět, co je xlr mikrofonní vstup a co linka. Mám tuto zvukovku (http://www.apogeedigital.com/products/one.php). :wink: Mě by osobně nenapadlo propojovat linku a mikrofonní vstup (takže linka na linku, mikrofonní výstup na mikrofonní vstup). :wink:
Čeče, nevim jeslti jsi to myslel dobře a blbě napsal nebo naopak: Linka na linku OK, ale mic výstup (čili linka) na mic vstup teda ne. Proto platí jen pravidlo linka - linka a vodchod.

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Nemyslel jsem linkový mikrofonní výstup. Ale xlr, ten nemusí být linkový ne? (http://www.davelectronics.com/prevbbg1u.htm) Ten prcek je linka. Ten větší je mikrofonní xlr, ne?

Paris

Příspěvek od Paris »

ne. vystupni jack i canon jsou linka. tady v tom pripade je canon symetricky a jack nesymetricky.

delay

Příspěvek od delay »

Tak tak, je to jen konektor. K čemu by pak ten premp sloužil, když by měl na výstupu taky mikrofonní signál? :wink: Jednodušeji to pochopíš tak, když si zapamatuješ že smyslem preampu je převést mikrofonní signál s nízkou impendancí na linkový.
Naposledy upravil(a) delay dne 21 led 2011 17:44, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět