Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
CzechJoker
Příspěvky: 16
Registrován: 19 led 2011 19:10

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od CzechJoker » 21 led 2011 12:42

Ten předzesilovač tam máš kvůli lampovému charakteru zvuku? Pokud ne, tak ho vyřaď a připoj mikrofon přímo do karty, která má svůj vlastní preamp.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od delay » 21 led 2011 13:03

CzechJoker píše:Ten předzesilovač tam máš kvůli lampovému charakteru zvuku? Pokud ne, tak ho vyřaď a připoj mikrofon přímo do karty, která má svůj vlastní preamp.
VTB bude o trochu lepší volba, než premap na kartě. Použij tu linku a budeš happy.

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Vrzalík » 21 led 2011 13:39

Tak to jsem se dozvěděl zase něco nového :wink:. Platí to obecně nebo jen u tohoto případu. Mám preamp a zvukovou kartu. Do preampu strčím jako vstup xlr mikrofonní konektor a pak to musím táhnout linkou do zvukovky ( myslím výstup z preampu a vstup do zvukovky)? Dělá to paseku, jak už zde bylo zmíněno propojení xlr mikrofonním kabelem výstupu preampu se vstupem ve zvukovce? Myslím to obecně. To jen tak, já jsem doteď myslel, že je to možné. Nemám s tím zatím zkušenost :wink:. ( budu řešit podobný problém, za pár dní mně zřejmě dojde Dav :wink:)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od komasix » 21 led 2011 13:45

Jde o to, že na mikrofonní vstup zvukovky (XLR) nesmí být připojený linkový výstup z preampu. ten musí jít do linkového (JACK) vstupu. Jestli to z preampu taháš xlr nebo jack je jedno - jde o to co strkáš do zvukovky.
A platí to obecně. Mne by to jinak nenapadlo zapojit, jen sem myslel že by byl prostě přebuzenej vstup. To že se to degraduje tou rozdílnou impedancí mne nenapadlo.
Naposledy upravil(a) komasix dne 21 led 2011 13:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Kermitak » 21 led 2011 13:53

Obecne plati, ze linkovy vystup z preampu musis pichnout na zvukovce zase do linkoveho vstupu, ktery muze byt jak v provedeni s XLR, tak v provedeni s jacky, na to uz zadne pravidlo neni. Jde o uroven signalu, ne o konektory.

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Vrzalík » 21 led 2011 13:57

Dík za odpověďi! Takže v klidu to můžu propojit xlr-xlr ( mirkoronní výstup u preampu a mikrofonní vstup u zvukovky).

Paris
Příspěvky: 51
Registrován: 10 led 2011 12:47

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Paris » 21 led 2011 14:00

ne. tos cetl asi jine odpovedi.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Kermitak » 21 led 2011 14:04

Nemuzes, precti si to znova. Na XLR konektorech na TVY zvukovce je mikrofonni vstup. Na jiny zvukovce muze byt linka na XLR konektorech.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od komasix » 21 led 2011 14:08

z preampu máš pouze linkovej výstup takže do linkového vstupu.
VTB1 JACK - M-AUDIO JACK
nebo
VTB1 XLR - M-AUDIO JACK

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od delay » 21 led 2011 15:00

Když je XLR na zvukovce zároveň mic/line tak je taky pravidlem, že mívá patřičnej přepínač signálové úrovně :), ovšem abych to domotal do konce, tak jsem si všiml, že Saffire PRO 24 HD má právě takto tyto vstupy řešené (jsou teda navíc combo), ale k zamyšlení je fakt, že je mají nazvané LINE a INST, přičemž LINE je pro MIC a INST pro vyšší impendance. Zkrátka mi to přišlo hodně zmatečné...

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Vrzalík » 21 led 2011 15:09

Myslím, že tady je vidět, co je xlr mikrofonní vstup a co linka. Mám tuto zvukovku (http://www.apogeedigital.com/products/one.php). :wink: Mě by osobně nenapadlo propojovat linku a mikrofonní vstup (takže linka na linku, mikrofonní výstup na mikrofonní vstup). :wink:

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od delay » 21 led 2011 15:15

Vrzalík píše:Myslím, že tady je vidět, co je xlr mikrofonní vstup a co linka. Mám tuto zvukovku (http://www.apogeedigital.com/products/one.php). :wink: Mě by osobně nenapadlo propojovat linku a mikrofonní vstup (takže linka na linku, mikrofonní výstup na mikrofonní vstup). :wink:
Čeče, nevim jeslti jsi to myslel dobře a blbě napsal nebo naopak: Linka na linku OK, ale mic výstup (čili linka) na mic vstup teda ne. Proto platí jen pravidlo linka - linka a vodchod.

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Vrzalík » 21 led 2011 15:22

Nemyslel jsem linkový mikrofonní výstup. Ale xlr, ten nemusí být linkový ne? (http://www.davelectronics.com/prevbbg1u.htm) Ten prcek je linka. Ten větší je mikrofonní xlr, ne?

Paris
Příspěvky: 51
Registrován: 10 led 2011 12:47

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Paris » 21 led 2011 15:35

ne. vystupni jack i canon jsou linka. tady v tom pripade je canon symetricky a jack nesymetricky.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od delay » 21 led 2011 16:15

Tak tak, je to jen konektor. K čemu by pak ten premp sloužil, když by měl na výstupu taky mikrofonní signál? :wink: Jednodušeji to pochopíš tak, když si zapamatuješ že smyslem preampu je převést mikrofonní signál s nízkou impendancí na linkový.
Naposledy upravil(a) delay dne 21 led 2011 17:44, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět