Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Mikrofony a předzesilovače
Vrzalík

Re: Nevím jak na vokál - SLABÝ SIGNÁL

Příspěvek od Vrzalík »

Díky za objasnění. Takže u těchto dvou zařízení to tedy můžu propojit jenom jack - jack. (http://www.apogeedigital.com/products/one.php) a (http://www.davelectronics.com/prevbbg1u.htm)

Paris

Příspěvek od Paris »

no ... "jenom jack - jack" neni presne, ale dejme tomu prozatim....

... dulezitejsi je, ze ten One vubec nema linkovy vstup (nebo ho aspon nevidim). ma jen mikrofonni a ten (pravdepodobne) vysokoimpedancni nastrojovy (zapojit to pujde asi ... otazkou je, co to udela).

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Další nová informace :wink: Měl jsem za to, že ten vysokoimpedanční nástrojový vstup je linkovým. Doufám, že to půjde propojit :(.

delay

Příspěvek od delay »

vzalík: člověče, moc nechápu tvojí volbu, ten DAV jsi kupoval k One? To je opravdu nešťastná volba. DAV ok, ale mít One jako primární kartu je imho dost nesmysl. Hlavně ten DAV s One se optimálně propojit nedá, protože One nemá linkový vstup s klasickou impendancí, ale několikánobně vyšší nástroják (chtělo by to ale mrknout na číslo do specidfikace), což je sice pořád linka, ale v praxi to znamená asi tolik, že na DAVu budeš možná muset mikrofon budit o něco míň, protože další gain ti vylítne ve One na vstupu (ikdyž nemusí, když tam nastavíš nula) - chce to zkusit. Tohle považuju trochu za neuvážené rozodnutí a vcelku degradaci DAV. Ale nevěš hlavu, je pravděpodobné, že ti stejně One přestane dříve nebo později stačit, už jen kvůli tomu slabém počtu I/O, takže do budoucna koupíš nějakou jinou kartu a budeš to mít OK. Nijak velkej průser to ale snad není.

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Já budu stejně kupovat provizorně nějakou stereo zvukovku (něco jako Emu 0404, Focusrite Saffire 6). A pak hodlám pořídit nějaký převodník( do budoucna to vypadá na Lavry). Takže to určitě není konečná. Jen momentální stav. :wink: Chtěl jsem něco mobilního ( na to je One perfektní,např. nemusím s sebou tahat mikrák, když chci něco nahrát) a teď si pořizuju Dav :wink:.

kexik

Příspěvek od kexik »

strcit preamp do nastrojaku nie je nijaky problem, Hi-Z vstup nema problem s nizkoimpedancnym zdrojom (problem je len opacna kombinacia, vysokoimpedancny zdroj do nizkoimpedancneho vstupu), jediny problem je jeho 10x vyssia citlivost oproti linke. ak ma ale pream kontrolu vystupnej urovne, neni problem.

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Nevím to na 100%, ale myslím, že u Davu je možné regulovat jenom vstupy.

Paris

Příspěvek od Paris »

ja sem to ten den (kdy jsme se o tom bavili) zkusil (vystup mikrofonniho preampu do nastrojoveho vstupu), ale bohuzel jsem nemel nikoho, kdo by mi to toho mikrofonu zpival (nebo aspon mluvil), jen sem ve studiu pustil radio. takze se stejne musim omezit na to, co uz sem rikal ... ze to pujde propojit, ale co to udela (s charakterem zvuku), to nevim. a ona asi stejne kazda dvojice preamp/karta muze udelat neco jinyho...

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Propojil jsem ten Dav( linka) a Apogee One ( vysokoimpedanční nástrojový vstup). Funguje bez problémů. Nástrojový vstup u zvukovky nebudím, nebo jen lehce. Dav jsem nastavil cca na 46dB-50dB. Zvuk je ok.

Odpovědět