Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2007 23:32

Sašo prosimtě, při jakých aplikacích zapínáš na MK319 ten 20dB útlum?
(kopák, basový/kytarový aparát...)

Díky
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 20 bře 2007 23:53

Tudy: Vlastně skoro nikdy, pokud si to nevyžádá abnormální hlasitost aparátu. Snažím se tomu vyhnout. Ten vestavěný HPF nezapínám vůbec nikdy.

Saša

PS: Útlum na MK319 je -10dB

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2007 23:57

syncro píše:...Útlum na MK319 je -10dB
No jo fakt
Já ho taky ještě nepoužil, tak jsem úplně zapoměl, co je pod tím šoupátkem napsáno :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 bře 2007 12:40

tudy: ten utlm je elektronicky a sluzi vylozene ako ochrana pred prebudenim preampu. takze spravna otazka nie je pri akych aplikaciach, ale na akom preampe... pri prebudeni kapsuly ti ten pad nepomoze

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 21 bře 2007 16:43

Kexik: Já myslel, že tam (v MK319) přecejen nějaká aktivní elektronika je a že ten útlum je proto, aby se nepřebudila..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 bře 2007 16:56

Tudy píše:Kexik: Já myslel, že tam (v MK319) přecejen nějaká aktivní elektronika je a že ten útlum je proto, aby se nepřebudila..
elektronika tam je, ale ta by mala byt navrhnuta tak, aby zniesla maximalne SPL... takze ta zacne kreslit az vtedy az ked zacne kreslit samotna kapsula. ale to je samo len teoria; ja som tiez nikdy doteraz pad nepouzil...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 21 bře 2007 17:46

kexik: Díky za osvětlení situace. Pravda je, že MK319 snese hrozně moc, takže jsem ten pad použil párkrát jenom pro jistotu u nahrávaání ostré kytary a jinak jsem ho nikdy nepotřeboval.

Dík, Saša

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 bře 2007 18:17

pouzitie je podla mna specialne, ked preamp neznesie velke budenie, alebo ked ma pri vyssom vybudeni iny zvuk (lampa alebo trafo v saturacii)... ale podla mna je lepsie ked to mikrofon ma, jeden nikdy nevie...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 21 bře 2007 18:26

ja ji prepinam porad, z principu. (kazdy button prepinam.)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 bře 2007 11:00

brooklyn: aj bass rolloff? ten byva pekne hnusne spraveny, aspon teda na lacnych mikoch co sa mi dostali do ruky... pouzit eq pri mixe mi pride dost lepsi napad

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 bře 2007 12:35

kexik: aj bass rolloff.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 22 bře 2007 13:07

kexik píše:brooklyn: aj bass rolloff? ten byva pekne hnusne spraveny, aspon teda na lacnych mikoch co sa mi dostali do ruky... pouzit eq pri mixe mi pride dost lepsi napad
Jak kdy. Někdy ořezání basů už z mikrofonu umožní nahrávat s větším ziskem. O práci kompresoru v nahrávací cestě ani nemluvím.
Ale je fakt, že to většinou řeším LOW-CUTem na preampu.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět