Mám tu z inzerátu jeden polomrtvý Behringer C1, přikládám nahrávku z funkčního a z nefunkčního. Máte někdo tušení, jestli by s tím šlo něco rozumného dělat?
(nahrávka z nefunkčního je preampem a v DAW vytažená na podobnou hlasitost, jinak byla nesrovnatelně tišší než funkční kousek)
Oprava Behringer C1?
Re: Oprava Behringer C1?
bolo to testovane na rovnakom prempe v rovnakom čase? s rovnakym kablom ?
vypada to na nejaky konektorovy problem , akoby mal málo phantom voltov. , alebo ešte aj problem zeme k tomu.
tak nejak mi fungoval 1"kondenzatorovy mikr. na +15V preampe
vypada to na nejaky konektorovy problem , akoby mal málo phantom voltov. , alebo ešte aj problem zeme k tomu.
tak nejak mi fungoval 1"kondenzatorovy mikr. na +15V preampe
Je to 100% stejnej řetězec - nahrál jsem jeden, odpojil, připojil druhej a nahrál, jedinej rozdíl je výrazně přidanej gain na tom rozbitym, aby bylo vůbec něco slyšet.. a je to opakovaně, resp. pořád.
ja som to pochopil a ratal som s tym ...
preto hovorim konektorovy resp. problem konektivity .. za nizku hlasitosť može podla mna malo voltov , za brum može slabe spojenie s tienenim (zemou) ..
preto by som pozrel či tam neni nejaky letmý dotyk spoj vnutra mikrofonu a jeho konektora vo vnutri mikrofonu. To su take prve veci čo kontrolujem než sa to zanesie do platenej opravovne
preto hovorim konektorovy resp. problem konektivity .. za nizku hlasitosť može podla mna malo voltov , za brum može slabe spojenie s tienenim (zemou) ..
preto by som pozrel či tam neni nejaky letmý dotyk spoj vnutra mikrofonu a jeho konektora vo vnutri mikrofonu. To su take prve veci čo kontrolujem než sa to zanesie do platenej opravovne

nechce sa mi to pocuvat, ale to je jedno.
pred nejakymi rokmi som si kupil 2 kusy Behr. C1. mal som ich asi 1-2 roky a potom takmer naraz obidva odisli. najprv to vyzeralo u jedneho, ze len nejaky konektorovy problem, ked sa hore dole poprehadzovali kable, tak to na chvilu zase pomohlo. velmi rychlo nato sa to zacalo diat aj u druheho kusu. bolo jasne, ze ziadne kable, dosralo sa nieco vnutri tych mikrofonov. vzhladom k nadobudacej cene a ako aj kvality tychto mikrofonov, oba skoncili v kontajneri a myslim, ze to bolo to najlepsie, co sa mi mohlo stat, kedze tie mikrofony hrali dost zufalo
pred nejakymi rokmi som si kupil 2 kusy Behr. C1. mal som ich asi 1-2 roky a potom takmer naraz obidva odisli. najprv to vyzeralo u jedneho, ze len nejaky konektorovy problem, ked sa hore dole poprehadzovali kable, tak to na chvilu zase pomohlo. velmi rychlo nato sa to zacalo diat aj u druheho kusu. bolo jasne, ze ziadne kable, dosralo sa nieco vnutri tych mikrofonov. vzhladom k nadobudacej cene a ako aj kvality tychto mikrofonov, oba skoncili v kontajneri a myslim, ze to bolo to najlepsie, co sa mi mohlo stat, kedze tie mikrofony hrali dost zufalo

Že je to krám je známo, ale když už ho člověk doma má a má pro něj využití.. Je to dostatečně známej krám, tak jsem si říkal, jestli se to samý nestalo i někomu jinýmu. Od pohledu mi všechno přijde zapojené v pořádku, akorát spodek s XLR kolíky nerozeberu, protože buď už někdo předemnou ten šroubek zničil, nebo to v továrně trochu nezvládli - šroubek už není skoro za co vzít a drolí se i bez násilí 

- Přílohy
-
hlavne problem tychto spotfrebakov za 5 korun je ten, ze zvacsa sa to opatovne uz neda rozobrat a zlozit. ak je niekto sikovny, ma trpezlivost, moze sa samozrejme pokusit o opravu. ja som moje dva dojebkane kusy rovno zahodil...
to by ma zaujimalo načo rastis potreboval dve C1 .. a čo mu služi teraz na ten učel.
podla mna teraz aj lutuje .. až mu zle prišlo, že zahodil možnosť lacno opraviť ..
sadluck
mal by si na "makro" ostro odfotiť ten zadny panel a ukazať to niekde na elektotechnickom fore , tam by ti vedeli povedať čo prve vymeniť .
...možno bude studeny spoj, možno odpalene niečo male malo doležite ,..
možno ked bude treba vymenit kondenzator a a daš tam lepši tak to bude lepšie znieť.
šipka ukazuje na niečo čo sa mi nepozdava ale priznam sa že takto vidim mikrofon prvykrát.

podla mna teraz aj lutuje .. až mu zle prišlo, že zahodil možnosť lacno opraviť ..

sadluck
mal by si na "makro" ostro odfotiť ten zadny panel a ukazať to niekde na elektotechnickom fore , tam by ti vedeli povedať čo prve vymeniť .
...možno bude studeny spoj, možno odpalene niečo male malo doležite ,..
možno ked bude treba vymenit kondenzator a a daš tam lepši tak to bude lepšie znieť.

šipka ukazuje na niečo čo sa mi nepozdava ale priznam sa že takto vidim mikrofon prvykrát.