PEAVEY Bass Max VS. Tech21 SunsAmp (Preamp VS. DiBox)

Mikrofony a předzesilovače
delay

Příspěvek od delay »

Jak je to s I/O na tom programovatelným? Ten klasickej má XLR a JACK out + bypass, což se mi zdá super.

delay

Příspěvek od delay »

BYPASS - Hehe, jsme oba mysleli na to samý :-)
Sluchátka by sakra byly SUPER. Na to sem si ani nevzpoměl. Kurňa... zahrát si třeba v parku někdy není vůbec od věci.
Naposledy upravil(a) delay dne 13 dub 2007 10:53, celkem upraveno 1 x.

tankista

Příspěvek od tankista »

Pak si este lidi stezujou na pouze 2-pasmovou ekvalizaci, ale jednak ty pasma imho dobre trefili, a pak je to aktivni, takze kdyz treba uberes bass i treble a zesilis volume, ziskas vytazene stredy, to si lidi na prvni pohled neuvedomuji...

delay

Příspěvek od delay »

Tý ekavlilzace jsem se taky bál. Na tom Peavey jsem si představoval, že nahraju čistou basu a kdyby něco, použiju jeho EQ znova při mixáži (třeba v insertu) abych zvuk nekurvil EQ na mixu nebo pluginama.

tankista

Příspěvek od tankista »

vystup na sluchatka ma EBS Micro Bass II http://www.ebs.bass.se/2007/microbass.htm , ten jsem nemel moznost zkusit, ale zkousel jsem krome te lampy i ten nelampovy distortion od EBS: http://www.ebs.bass.se/2007/multidrive.htm , a ten me teda vubec nepresvedcil!!! Predpokladam, ze v tom preampu bude neco podobneho...

delay

Příspěvek od delay »

No, EBS bych kvůli slucátkům nebral. Je to mnohem decentnější krabule. Já taky rád experimentuju a SunsAmp vypadá mnohem víc otevřeněji pro tyhle věci... očemž třeba svěčí to, že ho má v řetězci Doug Wimbish.

U SansAmpu je dobrý, že tak trochu vím, co od něj můžu čekat, kdežto u toho Peaveye fakt tápu. Mám strach, aby zvuk nebyl nějak sterilní, ale taky mě fakt láká ho otestovat.

tankista

Příspěvek od tankista »

Se SansAmpem dostanes zvuk moderni a zaroven takovej teplej a hodne zivej, pekne to reaguje na hru... Ale je fakt, ze to je celkem proflakla krabka (i kdyz tu v Cechach se mi nedarilo ji nikde sehnat...) Na 2. stranu hromada uzivatelu (i znamych basistu) asi vi, proc to pouziva. Nektery lidi ji ale nemaj radi, ze prej zprumerovava nastroje, spatnym zvuk strasne zlepsi, skvelym nastrojum smaze jejich vyjimecnost. To nemohu potvrdit, nemam zadnej excelentni nastroj s vyraznym charakterem, ale jenom rekneme hodne slusnou basu

tankista

Příspěvek od tankista »

V cechach vim, ze SansAmp pouziva napr. Mardosa, pochvaloval si v nekolika rozhovorech, ze diky ty aktivni ekvalizaci lze hodne kreslit a pritom mit stale hutne basy (coz je prave problem vsech tech trapnejch bass distortionu typu boss apod.), coz mohu jen potvrdit, fakt to ma koule a je to basa, i kdyz hrajes zkreslene

delay

Příspěvek od delay »

Hm, tak basu mám taky slušnou a s hodně charakteristickým zvukem, hlavně při slapu :-). Vypadá to, že vyzkouším oboje. Koupím Peavey, a nechám z Německa dotáhnout SunsAmpa. Budu vědět asi nejvíc...

PS: Bůh ví, že chci jet s přítelkyní na dovolenou a sežene mi nějakej kšeft :-)

delay

Příspěvek od delay »

tankista píše:V cechach vim, ze SansAmp pouziva napr. Mardosa, pochvaloval si v nekolika rozhovorech, ze diky ty aktivni ekvalizaci lze hodne kreslit a pritom mit stale hutne basy (coz je prave problem vsech tech trapnejch bass distortionu typu boss apod.), coz mohu jen potvrdit, fakt to ma koule a je to basa, i kdyz hrajes zkreslene
A že zrovna Mardoša tu basu hodně efektově vohejbá :-)

delay

Příspěvek od delay »

Nakonec jsem tedy tenkrát vzal Peaveye (je dobrej), ale stále postrádám více harmonických frekvencí, je to na nahrávání pořád takový studený nebo bezbarvý. Asi objednám SANSAMP Para Driver, má navíc oproti BASS DRIVERU parametrické středy, jinak doufám, že to bude podobný. Získám "navíc" univerzální DIBOX, ikdyž červíček v hlavě přeci jen hlodá, zda-li bych neměl vzít vyloženě osvědčenej BASS DRIVER...

nemo

Příspěvek od nemo »

delay píše: stále postrádám více harmonických frekvencí, je to na nahrávání pořád takový studený nebo bezbarvý. Asi objednám
..zkoušel jsi Ampeg SVX? V mixu funguje dost dobře..

delay

Příspěvek od delay »

No nevim... nezkoušel samozřejmě. Já nechci soft. Navíc nemíním investovat do SW, když to potřebuju i na live a případně někam do studia... A s notebookem zatím neplánuji hrát. Mohu to vyzkoušet známou metodou "TRY BEFORE BUY", ale upřímě řečeno, potřebuji dibox/preamp a tenhle plugin mi ho nenahradí.

nemo

Příspěvek od nemo »

Psal jsi o nahrávání.. ale přece jen to SVX vyzkoušej, za tbb nic nedáš a uvidíš, co to umí.
On ten Marcus je takový v prostředku prázdnější.. (ash/maple). Ale ty jeho struny DR MM mají pěkné barevné středy, to by taky mohlo pomoct.
Na prstové hraní to výborně zmacatí EH Black Finger, ale ten zase celkem bere attack při slapu a trochu šumí..
Těžko říct, mně ty sansampy přijdou chemické.
Možná ještě neco od Radialu. http://www.hudebniraj.cz/hudebni-nastro ... ?ItemIdx=0
A tohle asi znáš.. http://basstasters.com/preamps/

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Sansampy u nás umí www.musikzone.cz a viděl jsem je i u aleximu.

Osobně mám to malý kombo landmark, kde je sansamp vestavěnej a hraje to jako kráva. I když mi teda nějakou dobu trvalo, než jsem si tam našel správnej zvuk. DI výstup jsme zatím moc nezkoumal, akorát mě na něm nepotěšilo, že úroveň závisí na celkovym volume komba a do linky se ot musí docela tavit.

Odpovědět