Preamp system 500

Mikrofony a předzesilovače
marylin

Re: Preamp system 500

Příspěvek od marylin »

- LaChapell Pre 583s MK2
- control input and output gain stages via 41-position potentiometers

Obrázek

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

marylin píše:Zkušenost nemám, ale má to zdroj uvnitř racku a četl jsem pár názorů, že to způsobuje brumy a podobné artefakty...
Bohužel taková je i moje zkušenost s desetislotovym lunchboxem. Neustále se to sralo a hum lezl do signálu. Přitom co si pamatuju, byl zdroj konstukčně primitivní. Myslel jsem celou dobu že to byl holt špatnej kus. Tak asi ne.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Btw. co mi u těch API lunchboxů nepřijde úplně ok je taky to, že proudová zatižitelnost je u šestislotovýho menší než u desetislotovýho (tušim 230 vs. 260mA??). Nepřijde mi, že by to bylo Bůh ví jak moc prezentováno resp. že si to neznalej šlověk může trochu zavařit, protože moduly dimenzovaný na 260mA nemusej v tom šestislotovym hrát dobře. Napadá mě i jeden konkrétní případ…
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

marylin

Příspěvek od marylin »

Má tu někdo zkušenosti s preampy od classicapi.com? Má tato firma obchodního zástupce i v Evropě?

Po podzimních večerech bych si rád zkusil něco spájet a přemýšlím, který preamp kit od nich vzít... Asi půjdu do páru VP26 s opampem SL- 2520 Red Dot... VP 26 být měl preamp s hodně "vintage" zvukem, zmíněný opamp + trafa dokážou zvuk poměrně hodně saturovat, zabarvit...

http://classicapi.com/catalog/product_i ... cts_id=349

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) marylin dne 04 zář 2014 10:23, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

zaujimave .. podla tej fotky , tam skoro nic neni .

marylin

Příspěvek od marylin »

Právě proto, že je to tak "jednoduché" jsem usoudil, že bych to mohl zvládnou spájet... Takový začátek diy.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Jestli umis s pajkou, tak nejni ceho se bat. Ale nemyslim si, ze je zas tak velkej rozdil napajet dvacet nebo padesat soucastek.
Prohlidni si taky tyhle veci:
http://www.fivefishstudios.com/
http://www.soundskulptor.com/
http://www.jlmaudio.com/shop/index.php

skeld

Příspěvek od skeld »

marylin píše:Má tu někdo zkušenosti s preampy od classicapi.com? Má tato firma obchodního zástupce i v Evropě?

Po podzimních večerech bych si rád zkusil něco spájet a přemýšlím, který preamp kit od nich vzít... Asi půjdu do páru VP26 s opampem SL- 2520 Red Dot... VP 26 být měl preamp s hodně "vintage" zvukem, zmíněný opamp + trafa dokážou zvuk poměrně hodně saturovat, zabarvit...

http://classicapi.com/catalog/product_i ... cts_id=349

Obrázek

Obrázek
Koruna tomu sice nepřeje, ale v preampech mi zatím chybí právě ta API barva. Pokukoval jsem chvíli po Warm preampech, ale nakonec jsem rozhodnutej pro Classic API VP25, nebo VP26 s Red Dot vintage operačními zesilovači. Údajně jsou charakterem blíž původním API konzolím než současná produkce API 512 a celkově se mi filozofie Classic API tak nějak zamlouvá. Tak snad kdyby se chtěl někdo přidat k nákupu, ušetřili bychom něco na dopravě :-), DIY je to velice jednoduchý, všechno parádně předpřipravený. Samozřejmě má to ještě čas, spíš tak sonduju do budoucna, jestli by se nás našlo víc.

marylin

Příspěvek od marylin »

Ahoj, no u mě teď padla volba na SSL9k v 500API formátu... Už mám jeden rozdělaný, tak uvidím jak to dopadne. Zatím to vypadá vpoho... O CAPI 326 s RedDot opampem jsem dlouze uvažoval, do budoucna určitě dva kousky pořídím. Klidně mě připiš na seznam.
Naposledy upravil(a) marylin dne 19 led 2015 11:02, celkem upraveno 1 x.

skeld

Příspěvek od skeld »

Jasan, až to bude aktuální tak se ozvu.

skeld

Příspěvek od skeld »

Budu teď objednávat tři 500 moduly od Classic API a to 2ks. VP26 a 1ks. VP312, kdyby se chtěl někdo připojit s jakoukoli objednávkou, tak do týdne budu objednávat.

Odpovědět