problem shure ksm9- phantom

Mikrofony a předzesilovače
stevok
Příspěvky: 53
Registrován: 17 led 2012 09:38

problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od stevok » 21 dub 2012 10:29

zdravim mam takyto problem ktory si neviem vysvetlit:
mikrofon shure ksm9 kondenzator

v tc helicon harmony g aj gxt ide v pohode na oboch aj g aj g-xt
v tc helicon voicelive touch - strasne sumi
v roland soniccell - ide v pohode
v motu ultralite mk3 hybrid - sumi
ART Digital MPA - ide v pohode
samozrejme phantom zapnuty na kazdom zariadeni... pre tych co mi to chcel napisat :-D

neviem si poradit premerane voltaze na kazdom zariadeni na kably je cca 48,2-48,3 V

dakujem za rady... stevo

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od kexik » 21 dub 2012 16:48

treba zmerat voltaze ked tam je zapojeny mikrak. Zrejme ma z dakeho dovodu zvyseny odber

stevok
Příspěvky: 53
Registrován: 17 led 2012 09:38

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od stevok » 21 dub 2012 17:15

29,4V aj v zariadeni v ktorom ide ok aj v zariadeni v ktorom nejde ok.... rovnaka voltaz...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od kexik » 21 dub 2012 17:38

hm.. Tak to bude vf oscilaciami. Skus na zaciatok iny, povedzme lepsi kabel. Daky fm mikroport ti tam nepracuje naokolo?

stevok
Příspěvky: 53
Registrován: 17 led 2012 09:38

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od stevok » 21 dub 2012 17:50

je pravda nemam naj kable ale len proel , ziaden mikroport v svojej smitni nemam paradox na tom je ten ze teraz som vyhrabal jeden napajac co som mal v zaciatkoch z rh sound napojil som ho na neho a ide ok. pri zatazi 27,8V bez zataze dava 37V,
no neviem si to ja lajk elektrotechniky vysvetlit...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od kexik » 21 dub 2012 17:58

elektronika toho mikraka nakmitava. Niektore preampy z tvojej zbierky maju na vstupe vf filter, ine nie alebo je neucinny. Potom sa tie vf kmity dostanu do preampu a zvysuju prud cez prvy stupen a to zvysuje sum.

stevok
Příspěvky: 53
Registrován: 17 led 2012 09:38

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od stevok » 21 dub 2012 18:19

a je to normalne ze nakmitava???

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od kexik » 21 dub 2012 18:39

nie je. Ale je jednoduchsie sa tych kmitov zbavit ako patrat po pricine :)
A je tu aj variant ze sa mylim a je za tym daco celkom ine

stevok
Příspěvky: 53
Registrován: 17 led 2012 09:38

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od stevok » 21 dub 2012 18:49

a nemoze to byt v nejakych milaamperach ze jeden ich dava viac a dalsi menej a tym padom to robi problem???

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od kexik » 21 dub 2012 21:03

ak by bol problem v nedostatocne dimenzovanom phantome, tak tie zariadenia ktore by mali prislaby phantom, by mali napatie na vstupe zatazenom mikrofonom vyrazne nizsie. ten mikrofon dost zere, to je zrejme, ale je to v tolerancii. max odber z phantomu ma byt 3mA co pri standardnom vnutornom odpore phantomu 6800 ohmov zodpoveda ubytku 20V, cize tam ostane 48-20, teda 28V. ty si nameral 29.

stevok
Příspěvky: 53
Registrován: 17 led 2012 09:38

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od stevok » 21 dub 2012 22:10

neda sa takpovediac vyrobit nejaky filter co by to zriesil???? napr. nieco podobne diboxu alebo jednoducho nejaku suciastku do xlr koncovky??? viem je to primitivna otazka ale je to len nahlas rozmyslanie laika.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od kexik » 22 dub 2012 15:18

presne tak by som to skusil riesit ja blokovacimi kondenzatormi cca 100pf medzi + a zem a - a zem. Bud v xlr konektore kabla alebo rovno do mikraku alebo preampu

stevok
Příspěvky: 53
Registrován: 17 led 2012 09:38

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od stevok » 22 dub 2012 15:23

kexik píše:presne tak by som to skusil riesit ja blokovacimi kondenzatormi cca 100pf medzi + a zem a - a zem. Bud v xlr konektore kabla alebo rovno do mikraku alebo preampu
do mikraku urcite nie nakolko ja niesom elektrotechnik ale zajtra pojdem do predajne a kupim a osadim to do jedneho kabla xlr konektora ktory napaja mikrak. to znamena ze jeden kondik dam medzi + a zem a druhy dam medzi - a zem tak ???? stevo

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od kexik » 22 dub 2012 15:40

jo. Tym vlastne pre vf signal skratujes zive droty so zemou. Malicko to aj zozerie vysokych audio frekvencii ale co uz. Pytaj si foliove kondasy, nie keramicke. Aj tak budu za par centov..

stevok
Příspěvky: 53
Registrován: 17 led 2012 09:38

Re: problem shure ksm9- phantom

Příspěvek od stevok » 22 dub 2012 15:45

kexik píše:jo. Tym vlastne pre vf signal skratujes zive droty so zemou. Malicko to aj zozerie vysokych audio frekvencii ale co uz. Pytaj si foliove kondasy, nie keramicke. Aj tak budu za par centov..
dik dam vediet ako to dopadlo, len na margo phantomu tak shure ksm9 -5,2mA, shure beta 87-1,2V dost velky rozdiel...

Odpovědět