Rectangular Capsules

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
macceba

Rectangular Capsules

Příspěvek od macceba »

Zajímalo by mě, jestli někdo má/měl jakoukoliv zkušenost s s těmito mikrofony s obdelníkovou membránou, co znám dělají takové věci jen dvě firmy ve Švédsku: Pearl a Milab a nikde jsem se o nich moc nedozvěděl. Nejsem zrovna elektornik expert, takžese mi zdá že na tvaru membrány přece nemůže moc záviset, ale je fakt že tomuhle moc nerozumím.

www.milabmic.com
www.pearl.se

rastis

Příspěvek od rastis »

Velke sorry za OT, ale ma firma Pearl co vyraba mikrofony nieco spolocne s firmou Pearl, ktora vyraba bicie, a ktora na prelome 70/80-tych rokov vyrabala gitary, aparaty, git. efekty, mixplulty a PA veci ?

kexik

Příspěvek od kexik »

nemyslim... a hlavne nemyslim ze by stvorcova membrana bola akokolvek vyhodna... skor si myslim ze bude slabo tlmit vlastne oscilacie, co je pruser

macceba

Příspěvek od macceba »

kexik: takže myslíš, že tu bude mít vliv a to velký?? Na dynamiku, nebo frekveční charakteristiku nebo na všechno?
Jinak sorry v tomhle jsem fakt lama

kexik

Příspěvek od kexik »

vlastne oscilacie sposobuju ostre peaky na frekvencnej charakteristike, na vlastnych frekvenciach membrany (kde su rozmery nasobkom vlnovej dlzky), metod tlmenia membrany je vela, hodne robi material membrany a zlozenie kovovej vrstvy. ale gulaty tvar potlaca stojate vlnenie uplne automaticky, funguje ako difuzer (kopni do gulateho a hranateho barelu s vodou a pozoruj ako rychlo sa v ktorom ustali hladina). ale mozno sa skaredo mylim a je to naopak

macceba

Příspěvek od macceba »

Hm, já si původně myslel, že je to hlavně výrobní náročností, že nejlíp se výrábí kruh pomocí soustruhu, takže proto jsou všechny kovové části a úchyty pro membránu kulaté. :oops:

Odpovědět