Rode NT1A vs. Studio Projects B1 - man voice

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Poshook

Rode NT1A vs. Studio Projects B1 - man voice

Příspěvek od Poshook »

doniesol som si z prace Rode NT1A na porovnanie s mojim SP B1. bohuzial som okrem svojho (nie prilis sexy) hlasu nemal iny zdroj, takze "prijemne pocuvanie a porovnavanie.

signal chain: Rode NT1A / SP B1 - 4.5m XLR/XLR kabel - Konnekt 24D Input 1 48+ - Ableton Live 6.0.1/16bit/44.1KHz . Vstupna uroven na MIC IN bola nastavena pri oboch mikrofonoch rovnako.

ja som z B1 po tomto teste zostal dost sklamany - chyba mu aj hutnost aj "silky" efekt, ktory Rode jednoznacne ma, takze najblizsie urobim test s akustickou gitarou, na ktoru by mohol byt podstatne lepsie pouzitelny

http://quick.dropfiles.net/13216

fova

Příspěvek od fova »

Protoze B1 je prednostne nastrojovy mikrfon a ne vokalni. Na hlas sis mel koupit C1

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:Protoze B1 je prednostne nastrojovy mikrfon a ne vokalni. Na hlas sis mel koupit C1
podla referencii na nete mal byt univerzal...

fova

Příspěvek od fova »

Zkus ho pouzit na tu kytaru a melo by to byt lepsi, ale na vokaly sedne asi jen na urcity typ hlasu.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Tak na tu kytaru jsem zvedavej...

fova

Příspěvek od fova »

B1 byva kritizovany za neslany/namastny zvuk, ale do mixu sedne dobre. Ma vyrovnanou frekvencni charakteristiku a proto nezni tak zajimave. SP C1 ma zdvih na vyskach, coz ho cini pro vokaly zajimavym. Podobny zdvih ma i NT1A a treba i Oktava MK319. Takze to dela ten rozdil oproti B1. Starsi verze Rode NT1 nema tak vyhnane vysky jako NT1A.

Zase se muzes utesovat tim, ze B1 snima presne, kdezto ten NT1A zvuk prikrasluje.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:B1 byva kritizovany za neslany/namastny zvuk, ale do mixu sedne dobre. Ma vyrovnanou frekvencni charakteristiku a proto nezni tak zajimave. SP C1 ma zdvih na vyskach, coz ho cini pro vokaly zajimavym. Podobny zdvih ma i NT1A a treba i Oktava MK319. Takze to dela ten rozdil oproti B1. Starsi verze Rode NT1 nema tak vyhnane vysky jako NT1A.

Zase se muzes utesovat tim, ze B1 snima presne, kdezto ten NT1A zvuk prikrasluje.
praveze aj SP B1 ma zdvyh na vyskach a dokonca podstatne vacsi ako Rode NT1A alebo oktava MK319. dovod, preco je menej pouzitelny na vokaly, je skor v tom, ze je o kus tensi a znie chudobnejsie. naproti tomu su NT1A alebo MK319 o poznanie hutnejsie a plnsie s pocutelnym "hodvabnym" nadychom, cim su vyborne pouzitelne prave na hlasy, kde sa to najviac ukaze.

delay

Příspěvek od delay »

Poshook:
Asi není nic jednoduššího, nežli ten majk prodat a koupit jinej, ne?
Já mám Sennheiser E-865 (původně kvůli live hraní) a na rekording to asi taky není ideální, není to špatný a ve zkušebně každopádně OK, ale raději bych ho prodal a koupil třeba tu Oktavu MK319...

fova

Příspěvek od fova »

Poshook: S tim zdvihem u B1 jsem opravdu zil v omylu. Dival jsem se ted na web SP a od 5kHz to jde skutecne nahoru s maximem na 10kHz. Takze v tom problem nebude. Pak jde asi o konstrukci

Poshook

Příspěvek od Poshook »

urobim skusku na gitare (poslem na posudenie)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Poshook píše:dovod, preco je menej pouzitelny na vokaly, je skor v tom, ze je o kus tensi a znie chudobnejsie. naproti tomu su NT1A alebo MK319 o poznanie hutnejsie a plnsie s pocutelnym "hodvabnym" nadychom, cim su vyborne pouzitelne prave na hlasy, kde sa to najviac ukaze.
Taky ty druhé dva stojí bratru 2x tolik, takže to srovnání není úplně fér a navíc těžko říct, jestli při jiném charakteru vokálu by ty prefernece nebyly přesně naopak.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Ctirad píše:
Poshook píše:dovod, preco je menej pouzitelny na vokaly, je skor v tom, ze je o kus tensi a znie chudobnejsie. naproti tomu su NT1A alebo MK319 o poznanie hutnejsie a plnsie s pocutelnym "hodvabnym" nadychom, cim su vyborne pouzitelne prave na hlasy, kde sa to najviac ukaze.
Taky ty druhé dva stojí bratru 2x tolik, takže to srovnání není úplně fér a navíc těžko říct, jestli při jiném charakteru vokálu by ty prefernece nebyly přesně naopak.
to je mozne, na nete som nasiel ukazky SP B1 na akustickej gitare versus kopec dalsich mikrakov. v porovnani s MK319 a NT1A sa mi zdal lepsi. oktava mala prilis malo vo vyskach a vpodstate brala len hrubsich 5 strun (tenke E, ktore hralo solo, nebolo skoro pocut), NT1A bolo prilis ostre, pretoze malo menej stredov a vysky tym padom vyliezli. SP B1 nehralo idealne, ale v porovnani s predoslymi dvoma asi najvyvazenejsie...

fova

Příspěvek od fova »

Prave, dost lidi B1 chvalilo kvuli te vyvazenosti a vyrovnanosti vysledneho zvuku, kde nic neni nevhodne vyhnane nahoru, takze nemusis ekvalizovat. Z toho jsem usuzoval na tu vyrovnanou charakteristiku. Ale jak vidime, tak tyhle veci spolu nemusi uplne souviset.

delay

Příspěvek od delay »

Poshook:
Rád bych tu ukázku B1 s kytarou, snad jsi to nevzdal...?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

delay píše:Poshook:
Rád bych tu ukázku B1 s kytarou, snad jsi to nevzdal...?
poslem, dnes vecer pride gitarista

Odpovědět