Rode NTG-2 - vadny konektor?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
zoltan82

Rode NTG-2 - vadny konektor?

Příspěvek od zoltan82 »

Koupil jsem si tenhle mikrofon a pri zapojovani XLR kabelu jsem si vsiml, ze jeden ze tri pinu (doufam, ze se tomu tak rika) na tom mikrofonnim konektoru je o neco delsi nez ostatni dva. Kabel, co jsem k tomu koupil nejde do mikrofonu zastrcit uplne nadoraz - mozna je to tim, ze jeden z tech pinu je delsi. Propojeni s mikrofonem jinak funguje, ale i tak by me zajimalo, jestli je ten konektor na mikrofonu spatne vyrobenej, nebo je to v poradku a vsechny ty piny nemaj bejt stejne dlouhy.
(Zkusil jsem to vyfotit, ale z ty fotky to neni moc dobre poznat)
Přílohy
konektor2.jpg
konektor.jpg

Pytkin
Moderátor

Re: Rode NTG-2 - vadny konektor?

Příspěvek od Pytkin »

neni to kvoli tomu , ze je to zem , a treba aby sa odpojil posledny pri vytahovani konektoru ? ak tam ale nejde zastrcit konektor na doraz , tak to skor bude na reklamaciu ..

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Jak píše Pytkin, není to bug, ale feature. Nevím sice proč přesně to tak je (možná by vysvětlil obvodový guru kexík :-) ) ale věřím, že výrobce ví co činí.. Moje oba NT1A kupovaný v rozpětí cca dvou let to maj oba taky takhle... konektor do toho jde zasunout úplně normálně a na funkci (rostlináře) to nemá vliv...
Naposledy upravil(a) jeany_jeany_jeany dne 25 čer 2009 10:12, celkem upraveno 1 x.

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Jak píšeš, že do toho nejde kabel zastrčit - nevím jak konkrétně tenhle mic, ale u NTáček jsou ty konektory hodně festovní a musíš fakt zabrat, aby zacvakla pojistka.. já mák kabely s konektory amhenol, jestli ti to pomůže..

kexik

Příspěvek od kexik »

je to tak ako pise pytkin a nemaju to len rode. konektor bude tuhy, ale nie na mikrofone (tam ani byt nemoze, piny maju standardny priemer a su z masivneho kovu), ale na kabli. bud si zozen kabel s lepsim konektorom alebo ten co mas musis "vytrenovat"

zoltan82

Příspěvek od zoltan82 »

Pytkin píše:neni to kvoli tomu , ze je to zem , a treba aby sa odpojil posledny pri vytahovani konektoru ? ak tam ale nejde zastrcit konektor na doraz , tak to skor bude na reklamaciu ..
Aha, asi to tak bude. Jeden clovek na jinym foru mi napsal totez :-)
jeany_jeany_jeany píše:Jak píšeš, že do toho nejde kabel zastrčit - nevím jak konkrétně tenhle mic, ale u NTáček jsou ty konektory hodně festovní a musíš fakt zabrat, aby zacvakla pojistka.. já mák kabely s konektory amhenol, jestli ti to pomůže..
Ja mam tenhle kabel:
http://kytary.cz/pro-co-stagemaster-aud ... 84:0:0:1:0

kexik

Příspěvek od kexik »

jojo... to su presne tie najsprostejsie konektory na trhu :)
nevsimaj si to, oni sa casom poddaju. mikrofonu sa nema co stat

Odpovědět