RODE - skusenosti

Mikrofony a předzesilovače
Poshook

RODE - skusenosti

Příspěvek od Poshook »

zdravim. tento tyzden sme zacali predavat RODE, s ktorym nemam ziadne prakticke skusenosti. teoreticky viem, ze ide o velmi dobry pomer cena/vykon.
rad by som sa dozvedel, ci maju nejake slabe/silne stranky, pripadne idelane nasadenie.
zatial sa jedna sa o tieto typy (K2)
NT1-A
NT2-A
NT3
NT5 (par)

dakujem
Naposledy upravil(a) Poshook dne 31 bře 2006 19:53, celkem upraveno 1 x.

matucha

Příspěvek od matucha »

mam zkusenosti s nt1000 a s nt5

Z cehoz nt1000 je pomerne dost studene hrajici kondenzator se zvednutejma vejskama a neprilis velkou odolnosti vuci "pop"um. Je to urcite pouzitelnej kousek, nicmene dneska asi uz nema opodstatneni, protoze levny (levnejsi) mikraky udelaj stejnou sluzbu za min a na drahy mikraky proste nema.

Par NT5 sme s liquidsoundem (vitek se nejak na ezone prestal vyskytovat) ve smeckach meli vedle KM84 a KM184, kdy KM84 je respektovanej mic a KM184 uz min, kvuli ostrejm vejskam a tak vubec. Dokazu si rode predstavit na min dulezity veci ale na hlavni "nerad", v zasade proti neumanum nic nechybelo, ale KM84 byla plna a bezproblemova, KM184 uz mela divny vejsky a rode slo obcas i do neprijemna treba na fletne a na piane jak km184 tak NT5 zvyraznovaly frekvence, ktery bych fakt raci videl hladky (3-6kHz).

vasek

Příspěvek od vasek »

Taky se podělím s trochou zkušeností, berte to jako názor poučeného laika. Chtěl jsem koupit takový ten klasický "hlavní" mikrák do domácího studia. Podle ceny jsem si vybral na test NT1-A, NT3, m-audio LUNA a taky jsem tam měl pro porovnání Behringer B1. Testovali jsme jen zpěv. Luna byla hrozná, bez š?ávy, takže tu jsme hned uklidili :-) Ten NT3 deklarujou jako nástrojovej a pro live zpěv. Cítil jsem, že ten mikrák má celkem kule, hlavně na vyšších středech (měl jsem takovej pocit, jakoby to byl takovej kondenzátorovej SM57 :) ale byl slabší na basech než NT1-A (logicky) a hlavně hodně náchylnej na popy. Věřím ale, že by si našel uplatnění třeba na nástrojích s kulatým zvukem, který ale při nahrávce potřebujou mít prezenci. NT1-A jsem si nechal, je docela příjemnej, řekl bych, že je to takovej ten typ - univerzální, ale nemá extra koule. Samozřejmě ve své cenové hladině, že.

Loos

Příspěvek od Loos »

Ahoj já mám NT 5 a podle mě nejsou konkrétní na středech.Je to takový bučení a sičení, moc spokojenej nejsem, musim je korigovat a ono vdycky čím míň korekcí tim líp, žejo :)

eno

Příspěvek od eno »

Poshook: není to na tvym seznamu, ale mám 2x NT3, K2 a znám nt1000. Mimochodem nechápu, co tam ještě dělá NTK, to už je přece dávno pryč, ne?
No nic, k mikrákům: NT3 je super na dechy, overheady, hihat a vubec vse co má znít průrazně na vyšších středech a vejškách. Jsou celkem dobrý, měl jsem i AKG C1000, ale tyhle jsou lepší.
K2 je výborná v cena/výkon. Zy ty prachy takovej lampáč - nemožný sehnat. Je možná trochu jemnější, než bych ho chtěl (víc vejšek, zvuk trochu chemickej - hodně souhlasim v tom, co napsal Matucha), ale jinak spokojenost.
Ty mikráky udělaj svý, ale jestli někdo chce mikráky na top úrovni, tak se musí poohlídnout jinde, RODE jsou o stupínek pod vrcholem..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

eno píše:Poshook: není to na tvym seznamu, ale mám 2x NT3, K2 a znám nt1000. Mimochodem nechápu, co tam ještě dělá NTK, to už je přece dávno pryč, ne?
No nic, k mikrákům: NT3 je super na dechy, overheady, hihat a vubec vse co má znít průrazně na vyšších středech a vejškách. Jsou celkem dobrý, měl jsem i AKG C1000, ale tyhle jsou lepší.
K2 je výborná v cena/výkon. Zy ty prachy takovej lampáč - nemožný sehnat. Je možná trochu jemnější, než bych ho chtěl (víc vejšek, zvuk trochu chemickej - hodně souhlasim v tom, co napsal Matucha), ale jinak spokojenost.
Ty mikráky udělaj svý, ale jestli někdo chce mikráky na top úrovni, tak se musí poohlídnout jinde, RODE jsou o stupínek pod vrcholem..
slo mi o to zistit, ci su na spici za tu cenu

matucha

Příspěvek od matucha »

No je to takova zona "niceho", cena je relativne vysoka z dnesniho pohledu a nejsem si uplne jistej, jestli za ni davaj dostatecne uspokojive vysledky.

Pro uplnej zacatek se daj koupit levnejsi, ktery amaterovi poslouzej +- stejne.

Jako upgrade ze zacatecnickyho je to podle me ztrata penez. To uz je lepsi usetrit nejakou tu susni a koupit gefell M300, M930, vyssi audiotechiky nebo mozna mozna neco od Bayera.

Ad stredy s NT5... zkousel si i jiny mikraky ve tvym prostoru? Jakou mas akustiku? Ty mikraky se ve smeckach v tomhle ohledu nechovaly uplne zle, to vis, ze sou trochu deravy, ale nebylo to vylozene zly.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

na rode classic II som cital velmi pozitivne ohlasy ..

sparX

Příspěvek od sparX »

Já četl dobré ohlasy na K2

matucha

Příspěvek od matucha »

ovsem rode classic je cenove... jinde

sparX

Příspěvek od sparX »

To jo :wink: , ale Poshook ho taky zmínil ...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

sparX píše:To jo :wink: , ale Poshook ho taky zmínil ...
ja som zmienil K2, classic II je naozaj trosku inde :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

classic II je inde oproti NTckam .. Stale je to ale polovica proti neumannom.. poshook ak by ste ho ho doniesli , rozhodne by som si ho pozical na otestovanie ..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Pytkin píše:classic II je inde oproti NTckam .. Stale je to ale polovica proti neumannom.. poshook ak by ste ho ho doniesli , rozhodne by som si ho pozical na otestovanie ..
to by som rad, ale horsie bude presvedcit majitela, ze mikrak za 65 litrov sa u nas v obchode preda

matucha

Příspěvek od matucha »

Neni to polovic jako za Neumanny, za tolik uz se daj sehnat lampace od Gefellu. Ale spis mi pride, ze jakmile mas pres 2000euro na mikrofon, tak uz budes koukat spis nekam jinam, nez na rode (leda by nekdo prodaval classica za strasne malo z druhy ruky, protoze to je presne co by se ti stalo kdyby sis ho koupil a pak ho potreboval prodat, musel bys jit sakra dolu, aby nekdo projevil zajem). Je to neco jako dat 60tis za TL Audio Classic, kdyz za stejny penize muzes mit treba Pendulum a tak.

Odpovědět