Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Příspěvek od kexik » 19 kvě 2009 14:23

indierock píše:Digitálny prevodník plánujem využiť na rožšírenie počtu nahrávaných stôp z 8 (základných u Alesisu io26), na 10, ktoré využijem na nahrávaní bicích napr.
Tento dig. preamp beriem z USA za výpredajovú cenu 279USD (+náklady na dopravu, clo/daň).
tymto smerom by som vobec nerozmyslal. ak ti ide o viac stop, kup si low end 8x preamp s ADAT. lampove preampy z tejto kategorie sa kupuju koli farbe, nie koli nejakej objektivnej kvalite. suchy preamp v io26 bude tichsi aj cistejsi.

indierock
Příspěvky: 94
Registrován: 22 dub 2009 22:30

Re: Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Příspěvek od indierock » 19 kvě 2009 14:35

Preamp chcem hlavne kvôli tej farbe a zaujímavejšiemu zvuku (či už pri nahrávaní spevu, gitár...), ako v porovnaní so zvukom z preampov v Alesis io26. A kedže tento dig. preamp ART z USA ma vyjde v takej cene ako ten istý preamp ART MPA Gold, ale bez dig. výstupu. Tak chcem to využiť v tom, že pri nahravaní bicích budem môcť fakticky získať 2 stopy naviac, ak to zapojím cez dig. výstup.
Momentálne nepotrebujem 8-kanál. preamp s ADAT (v tom prípade by som mal už 16 stôp dokopy pre record, a toľko ani micrákov nemám, takže maximum 10 stôp mi prijde momentálne viac než postačujúcich).

Som začiatočník, takže možno sa mylím v niečom.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Příspěvek od delay » 19 kvě 2009 14:53

Je to v pho, jdi do toho.

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Příspěvek od rastis » 19 kvě 2009 18:04

indierock píše:...Tak chcem to využiť v tom, že pri nahravaní bicích budem môcť fakticky získať 2 stopy naviac, ak to zapojím cez dig. výstup...
nebudes mat problem so synchronom stop ? teda ak spravne rozumiem, ze nejake vstupy mas na zvukovke co pouzivas + dalsie 2 vstupy chces pouzit z toho ARTu ? + si si isty, ze Ti DAW dovoli nahravat z oboch zariadeni sucasne ?

indierock
Příspěvky: 94
Registrován: 22 dub 2009 22:30

Re: Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Příspěvek od indierock » 19 kvě 2009 18:10

a prečo by nemal dovoliť? jednoducho sa Alesis io26 rozšíri pomocou/cez ADAT/spdif o ďalšie 2 stopy, ktoré pojdú cez neho (jeho firewire) následne do PC

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Příspěvek od kexik » 19 kvě 2009 18:11

rastis píše:
indierock píše:...Tak chcem to využiť v tom, že pri nahravaní bicích budem môcť fakticky získať 2 stopy naviac, ak to zapojím cez dig. výstup...
nebudes mat problem so synchronom stop ? teda ak spravne rozumiem, ze nejake vstupy mas na zvukovke co pouzivas + dalsie 2 vstupy chces pouzit z toho ARTu ? + si si isty, ze Ti DAW dovoli nahravat z oboch zariadeni sucasne ?
daw bude vidiet len alesis, preamp bude pripojeny cez alesis. dokonca ma wc loopback cize pojde brat clock jak z artu tak z alesisu a porovnat ich kvalitu. ten art neni zvukovka

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Příspěvek od rastis » 19 kvě 2009 18:17

a vlastne aky to ART sa tu spomina ? ja mam taky co sa da pripojit po USB, ale za moc ten prevodnik nestoji... to je asi ina debata, ze ? :)


rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Rozdiel medzi ART Tube MP Studio V3 a ART TPS II

Příspěvek od rastis » 19 kvě 2009 18:48

aha, jasne...

Odpovědět