Set nebo jednotlivě - preamp nebo mix

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Bacon

Set nebo jednotlivě - preamp nebo mix

Příspěvek od Bacon »

Zdravím "ézóňáci".

Předem bych chtěl říct, že je mi až trapně, že se musím ptát. Jednak jsem amatér a jednak nehodlám příliš investovat.

Chtěl bych se posunout o kousek dál od nahrávání rapu a jinglů na dynamický mikrofon za 250,- a rozhodl jsem se pro Behringer C-1. Obávám se, že to mi nevymluvíte.

Problém je, že můj PC neoplývá dvakrát kvalitní zvuk. kartou - Creative PCI + interní Realtek AC97.

A já, protože chci Behringer C-1, mám dvě možnosti:

Zakoupit si Behringer Podcastudio FW, který obsahuje:
  • Behringer C-1
  • Xenyx 802
  • FCA 202
  • Nějaká sluchátka
A to vše za 3990,- (předpokládám, že i s kabely).

Nebo koupit jen:
  • Behringer C-1
  • MIC 100
Což by mohlo vyjít tak na +- 2600,- + kabely, a používat jednu ze zvuk. karet, co mám k dispozici.

Vím, že osazenstvo electrozóny je na tom s vybavením "trošku" jinde, ale pokuste se mi, prosím, rozhodování zlehčit.

Předem díky.

kexik

Příspěvek od kexik »

verzia dva sucks. creative pci a realtek pouzivaju oba rovnako hrozny AD prevodnik. verzia jedna sa mi ale nezda, len samotny fca202 stoji 90eur. neni to uca202 (which sucks, kedze ma zasa taky isty prevodnik ako creative a realtek)?

Bacon

Příspěvek od Bacon »

UCA a FCA mají rozdílný design, takže bych to poznal hned. Navíc ten balík je přes FW.

http://www.behringer.com/EN/Products/PO ... EWIRE.aspx

Nečekám od toho super kvalitní zvuk, je to sada a ještě k tomu na Podcast. Ale co by člověk chtěl za ty prachy, že... :)

EDIT: btw děkuju za reakci ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

ak je to s fca tak to ber, za tie peniaze sa asi iny kondik+zvukovka s preampom kupit nedaju... casom bude treba ten pamixik vymenit napriklad za mic100, to je dalsi logicky upgrade. ale tu ho dostavas vlastne do daru, takze to netreba moc riesit

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Měl bych jeden dotaz.

Ta podezřele levná cena je možná (nejspíš) z důvodu toho, že onen eshop cenu neupravil (1.2.2009 proběhlo zdražení, 242€ na Behringer.com mluví za vše).

Pokud si objednám zboží, službu, cokoliv, za nějakou stanovenou cenu, je obchodník povinnen cenu dodržet?

Já mám pocit, že byla nějaká kauza, kde nejmenovaný mobilní operátor uvedl chybnou cenu a MUSEL zákazníkům onen produkt poskytnout za tu chybnou cenu.

Díky za upřesnění.

kexik

Příspěvek od kexik »

bud ti obchodnik posle online fakturu s cenou, ktoru nemusis zaplatit, alebo ti posle dobierku, ktoru nemusis zaplatit. nevidim sposob ako ta moze obchodnik donutit aby si nakup uskutocnil.

Bacon

Příspěvek od Bacon »

kexik:
Spíš jsem měl na mysli situaci, kdy cenu zvýšit nemůže a je povinnen ji dodržet.

Např. na eshopu něco uvidím, objednám za cenu 3990,- a domů mi přijde dobírka na 5990,-.

Ale to je OT ;) Víceméně díky, zkusím objednat za těch 3990,- a uvidím, jak to dopadne.

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Ještě bych se chtěl zeptat - umožňuje ten set Direct monitoring?

Předpokládám, že takový monitoring ale prostoupí pouze z mikrofonu do mixu a zpět na monitoring, takže případné VST v PC se v něm neodrazí.

Promiňte, jsem amatér, nevím jak věci správně pojmenovat, snad víte, co jsem měl na mysli ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

fca ma vskutku dobre latencie, s modernym pc sa da ist na 5ms. direct monitoring vtedy moc nechyba

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Díky za odpověď ;)

Když jsem si tu zkoušel nějaký low dynamický mic, tak jsem víceméně problémy neměl. Měl jsem nějaká VST naházená, včetně AutoTune a latence nebyla špatná.

Díky, už se těším, až mi odpoví na eshopu na můj dotaz ohledně dodání.

jardatop

Příspěvek od jardatop »

S tou nabizenou a skutecnou cenou mam taky nejakou zkusenost.
Kdyz jsem si objednal na muzikant.cz nejake zbozi, kde meli akcni cenu, tak mi druhy den volali, ze uz je to rozprodane a ze dalsi naskladneni bude nekdy za mesic. A kdyz jsem se zeptal, jestli to za mesic budu mit za tu akcni cenu (akce byla do 31.12. a ja to objednaval pred koncem akce), rekl, ze ne. Ze tu akci zapomneli asi sundat z eshopu, jakmile se to doprodalo.
Kdyz jsem si (nahodou stejne zbozi) hned potom objednal v akci na audioteku, tak mi rekli, ze uz neni skladem, ale ze bude za mesic. A akcni cena mi v objednavkach zustala. Zbozi mi sice jeste nedodali, ale zatim to vypada fer. Myslim, ze bych stejne nemohl od muzikanta tu akcni cenu narokovat pravne jenom proto, ze to na tom webu bylo.

Bacon

Příspěvek od Bacon »

jardatop:
Hmmm, tak doufám, že toto není stejný případ... Zboží je na skladě dodavatele. Posílal jsem emailem dotaz ohledně naskladnění, nikdo se neozval. Ještě počkám den, dva, a potom se porozhlédnu po nejnižší ceně + kde to budou mít skladem.

Odpovědět