SIEMENS SITRAL
-
Ten preamp je tlustoch, moc fajn vec. Testli jsme to jen tak zbezne a hodne narychlo, ale jednoznacne to dalo najevo, ze saturace trafem a la Neve je pro tyhle veci samozrejmost. Hodne barevny a plny. Manley proti tomu je najednou cistej jak kristal, ale o to tenci. Tocit na siemense vsechno asi nebude uplne nejlepsi, ale napada me hodne veci, kterejm ten charakter muze pomoct. No dobre by se to doplnovalo
.
CMVcka byly celkem fajn, ale to stari M7 kapsli je cejtit, jak to vysycha tak ztracej kulatost na basech a vejsky se navostrujou. Vsechny byly relativne vpohode, ale budou potrebovat vsechnu pomoc od siemense a de-esseru, ktera bude k dispozici. Asi bych doporucoval casem jednu z tech kapsli poslat do gefellu na premembranovani, to ten mikrofon dostane jinam.
Velky a hodne prijemny prekvapeni byl M582 s M58 kapsli, melo to pekne zvedly vejsky, ale pritom supr mekky... ten ti jirko zavidim. Este, ze ten druhej nefungoval tak dobre, protoze to bych uz asi musel zavisti skocit z okna (este ze bydlim v prizemi a je to tak bezpecny)
Proc muj tata dela statiku????

CMVcka byly celkem fajn, ale to stari M7 kapsli je cejtit, jak to vysycha tak ztracej kulatost na basech a vejsky se navostrujou. Vsechny byly relativne vpohode, ale budou potrebovat vsechnu pomoc od siemense a de-esseru, ktera bude k dispozici. Asi bych doporucoval casem jednu z tech kapsli poslat do gefellu na premembranovani, to ten mikrofon dostane jinam.
Velky a hodne prijemny prekvapeni byl M582 s M58 kapsli, melo to pekne zvedly vejsky, ale pritom supr mekky... ten ti jirko zavidim. Este, ze ten druhej nefungoval tak dobre, protoze to bych uz asi musel zavisti skocit z okna (este ze bydlim v prizemi a je to tak bezpecny)
Proc muj tata dela statiku????
- ECSON WALDES
- Profesionál
Diky MOC kluci, moc diky
jsem rad ze to prozivate semnou. Je to kouzelna technika. Tesim se az to cely dam do kupy to bude uplna parada az se opet rozezni !
Diky : ) Siemens opravdu miluju a myslim ze to nejhezci mne snim jeste ceka. Test po kterym se ptas rozhodne udelam. Samotnyho mne zajima jak zvuk SIEMENS modulu bude znit vedle API , Neve a podobnejch znacek, protoze planuju studio doplnit Pre/Eq/comp od dalsich firem a budu rad za odlisnou barevnost. Urcite pak udelam podrobnejsi test nastroje, hlas atd a hodim to vse sem. Vcera probehlo jen rychly odzkouseni a zakladni test ze vse zije. Je to ale nadhernej pocit. Ja hlavne mel opravdu strach ze se neco za tech 20 let od posledniho zapnuti pokazilo a moduly nepojedou, ale az na maly trucovani jednoho ze 3 prinesenejch vzorku V276 hned fungovali. Jsou to drzaci klobouk dolu!!! Ale racapping jim vsem tak jako tak dopreju.
Je to stejne supr, bavi me pro tyhle veci zit
.

W.Cable píše:Ecson: Krasnej pribeh plnej lasky.Ty Siemensy, po tom co si napsal, musi milovat snad kazdej. Big'up, at to slouzi co nejlip a nejdil.
Jinak byl by skvelej srovnavaci test treba s Matuchovym Manleyem.
Diky : ) Siemens opravdu miluju a myslim ze to nejhezci mne snim jeste ceka. Test po kterym se ptas rozhodne udelam. Samotnyho mne zajima jak zvuk SIEMENS modulu bude znit vedle API , Neve a podobnejch znacek, protoze planuju studio doplnit Pre/Eq/comp od dalsich firem a budu rad za odlisnou barevnost. Urcite pak udelam podrobnejsi test nastroje, hlas atd a hodim to vse sem. Vcera probehlo jen rychly odzkouseni a zakladni test ze vse zije. Je to ale nadhernej pocit. Ja hlavne mel opravdu strach ze se neco za tech 20 let od posledniho zapnuti pokazilo a moduly nepojedou, ale az na maly trucovani jednoho ze 3 prinesenejch vzorku V276 hned fungovali. Jsou to drzaci klobouk dolu!!! Ale racapping jim vsem tak jako tak dopreju.
Je to stejne supr, bavi me pro tyhle veci zit

.
-
- Profesionál
krasnej pribeh (fakt).ECSON WALDES píše:
Rad bych se s vama podelil o opravdu starej pribeh ohledne SIEMENS pultu z meho detstvi:
Muj tata mel kamarada v Cesky TV Brno, kterej mu zavolal nekdy v roce 1985 kdyz se modernizovala a rusila tamni studia, ze ma nejaky vyrazeny veci, jestli by ho to nezajimalo, samozrejme ze zajimalo a tak u nas jednoho dne zastavil nakladak a tata rychle sehnal 8 chlapu, kteri do naseho domu prinesli velkej tezkej ram "nejakyho" pultu. Byl to velkej SIEMENS !!! Tata byl vystudovanej elektrotechnik a letitej zvukar (u jedny dechule kde zpivala i maminka), takze siemense postupne opet smontoval a rozchodil, bylo to jeho hobby. To nam s brachou bylo asi 8 let, byl jsem malej a ta vec byla obrovska se spoustou cudliku a svetylek, takze jsem to vnimal jako nejaky velky "vlacky" : ) Krom Siemense nakladak privez taky 4 velky reprobedny s 15ti palcovejma reprakama Tesla a jeste 3 velky pasovy magnetofony Sander&Janzen Berlin (SAJA Synchron) Thurow KG z roku 1965, ze dvou znich jsem si jeste jako malej prcek poustel muziku pres SIEMENS pult - umel jsem zalozit pasek, zmacknoust start, i previjeni a pak i vytahnout spravny fadery na siemens pultu, to vse mne i brachu naucil nas tata a mel z nas radost : ) Tenhle siemens pult, bedny, magnetofony a sada Neumannu (jeste z drivejska) tvorily cely retro studio.
Po asi roce se ale tata rozhod ze ten uz tenkrat dost starej pult mu neni knicemu a ze jen zabira jeden celej pokoj rodinnyho domu, tak jsme ho vsichni i proti memu vzdoru i s mym bratrem celej museli rozebrat, odpajet a odstrihat vsechny kabely a rozsroubovalo se vse co slo. Byla to prace asi na mesic, pamatuju se ze to bylo nekonecny. Pak se resilo co s temi dily a moduly, tak se docasne pult v krabicich (EQ / PRE / COMP / Fadery / Summing / Routing) odnes do dilny a ram pultu do garaze. Asi po mesici pak padlo rozhodnuti, ze se to cely vyhodi, ze je to vlastne uplne nanic a ze to je stary a ze to nikdo nebude chtit a ze co stim, tak padlo rohodnuti ze se siemens odveze do sberu!!! - no to byl neco na me - vtom ale malej EW : ) zakrocil a svou tvrdohlavosti prosil a zebral at to tata nevodveze do sberu, ze ten (jak rodice rikali) "kram" strasne chce. Nevim proc, mohlo mi to bejt jedno, ale ja jsem odjakziva prehnane setrnej a lpim na vecech, tak se mi rodice povedlo zazrakem presvedcit, ze rozebranej pult uskladnime a bylo to - mala velka vyhra! Magnetaky i vse ostatni jsem prirozene taky "zachranil" a cekaji na servis! : ) Pak se na krabice s moduly na X let zapomelo a jen obcas mi je nekdo pripomel kdyz chtel bejt neprijemnej, ze to v dilne zavazi.
Uplynulo hodne casu a ja si nasel svoji cestu k hudbe a zacal se kolem roku 90 zajimat o hudbu a klavesy. Siemens to mel ale nahnuty i nadale, kolem roku 94 doma probihal jarni uklid a v garazi nekdo opet nasel velkej frame od Siemens pultu, tenhle ram zabiral hodne mista (ma 2.5 metru ) tak se tata rozhod ze ho rozreze a hodi do sberu s dalsima kramama co zavazely. Opet jsem kricel ze ne, ram se vratil na sve misto a zachranil se! Ovsem za sve vzaly hlinikove supliky, do kterejch se zasunovaly jednotlivy moduly. Ty se nakonec do sberu dostaly (chjo). Tata mi peniz kterej se z toho utrzil pak dal a za to se pak koupila jedna z prvnich 8 bit zvukovek do PC 386DX.
Opet uplynul nejakej cas a zatim co jsem studoval mimo domov tak chudak ram od siemense nekdo (nikdo se doted nepriznal) odtahnul na zahradu pod jablone, kde stih lehce proreznout. Kdyz jsem ho tam nasel strasne jsem zuril a ocistenej ho namahave odvlekl do dilny kde odpociva doted, cimz jsem ho zachranil potreti...
Cas bezel, ja studoval a porizoval prvni analog synthy a pvni digi pultik Yamaha Promix 01 a na Siemense jsem pomalu zapominal a ani ve snu mne nenapadlo ze tam dole v tichych krabicich mam tenhle poklad! Az po dlooouhy moc dlouhy dobe, nekdy v roce 1999 mi zacalo vrtat hlavou, co to tenkrat vlastne bylo za vec, ta obri obluda co jsem zachranil, "co to bylo? da se to pouzit? Asi ne, nevim, tata prece rikal ze to je kram..." Jednoho dne mi to ale nedalo a tak jsem se prodral vsema tema haldama kramu, ktery za ta leta narostla do velkejch rozmeru, az jsem nasel uplne vzadu zahazeny bedny, ve kterejch byly samy sedivy krabicky na kterejch byly vsude napisy " S I E M E N S, S I E M E N S, S I E M E N S " !!! TYKRAVOREKJSEMSI !!! : ) a letel jsem na tehdejsi skromnej internet hledat co to vlastne mam.. ...hledal jsem iformace a nasel je pomerne rychle - a to mi bez legrace spadla celist, docet jsem se samy superlativy o dokonalejch Preampech, EQ a Compressorech, kterejm kvalitou muze konkurovat jen NEVE ci API a to uz byla jmena ktera jsem v ty dobe znal... jasal jsem a silene vyvadel a letel jsem to oznamit rodicum, prirozene nesdileli moji radost, rekli jen "kram to je! a zes to porad jeste nevyhodil ! " ..."Prdlajs!!!" rek jsem jim : ) Pak se mne ale zmocnily pocity nepredstavitelny beznadeje, kdyz jsem si uvedomil jak obrovska to je rarita, protoze tenhle pult je fakt strasne vzacnej, takhle velkej jako tenhle muj zachranenej, byl v Evrope vyroben jen ve 3 kusech pro TV studia ktera si ho v 60tejch letech jako jedina mohla dovolit. ...no a my ten pult rozstrihali kabelaz a rozebrali tak, ze uz je neslozitelnej do puvodni podoby. Nastesti ale zustaly vsechny moduly, velkej ram a spousta kabelu. Bylo to tenkrat naprosto zoufaly zjisteni a nevim jestli znate ten pocit vnitrniho nestesti kdy je vam fyzicky zle a mate pocit ze se tenkrat neco skvelyho nevratne POS*ALO, ja mel pocit jako bychom tenkrat zabili neco zivyho. Samozrejme na tatu se ale nemuzu zlobit, nemoh tenkrat nikdo tusit ze je to takova hodnota, tata byl ciste praktickej. Pak jsem 3 roky nemoh jmeno SIEMENS slyset, protoze to ve me vyvolavalo pocit viny. Rikate si mozna ze to moc prozivam, ale ja to opravdu strasne prozival / prozivam, je to hodne osobni. Nicmene dulezity je, ze na pultu to nejpodstatnejsi - moduly, jsem vsechny zachranil !!! : )
Po case jsem se stim srovnal a kolem roku 2003 jsem zacal registrovat par firem, ktery tyhle siemens moduly zabudovavaji do racku, cimz se mi naskytla velka nadeje ze muj siemens dojde sve hodnoty alespon touhle cestou - coz se mi naplnilo PRAVE DNES !!!!!!!! : ) Po 20 ti letech jsem dnes opet videl a SLYSEL funkcni preampy V276 !!! Tyvole kluci nevite jaka to byla radost! : ) : ) : ) Odvez jsem dnes novej rack s preampama k matuchovi (protoze jsem potreboval testnout i moje Neumanny CMV s jeho CMV) a tam jsme provedli zkousku V276 !!! UAAAAAAAAA : ) preampy maj krasnej tlustej velkej zvuk, pocital jem ze budou supr, ale uplne to ve me zastinilo to velky prozity stesti, ze jsem tenkrat jako 8mi letej prdola udelal dobry rozhodnuti, ze jsem si vydupal zachranit pult o kterym jsem nic nevedel a tenkrat bych byl nikdy netusil ze se k nemu jednou vratim a ze v nem objevim takovej poklad - protoze tohle opravdu poklad je a ja mam obrovskou radost - a pocit zadosti ucineni. Mrzi mne ale naprosto neuveritelne ze se toho vseho nedozil tata (za 8 dnu to bude 5 let) a ze tu radost nemuze mit semnou, protoze mi strasne moc dal a ani nevedel kam se stim pak svoji cestou dostanu, mel by taky radost! : ) Ale aspon to hned zitra muzu zavolat mamince a nalehave ji rict ze ten starickej "kram" opet zije, ze ZIJE a nadherne hraje a ze zanedlouho bude uplne celej zase slouzit a bude delat spoustu skvely prace! Ted uz mne mama urcite povzbudi ze to cely bylo fajn rozhodnuti : )
odkoupim prava na preklad!
(jestli ti to nevadi, opeprim to nejakym zlounem. nejaky bad guy, co ti bude hazet klacky pod nohy, vnitrky modulu zameni za behringera, svede ti zenu atp., abychom to prodali hollywoodu.)