Sluchatkovy zesilovac

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

Pytkin píše:Este by som sa pozrel na toto :

http://www.presonus.com/hp4.html

.. hovoril ze porovnaval direct vystup z pultu a potom vystup z HP4 a ziaden rozdiel nepocul ..
za HP4 - 4490 Kč ? TO uz je podobne slusny kde co ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi »

fova: uz sem to tady parkrat psal, doporucuju z vlastni zkusenosti tohle:

http://www.thomann.de/de/sm_pro_audio_mpatch_2.htm

je to pasivni kontroler k aktivnim monitorum (dva pary beden se k tomu daj pripojit) a jako specialni bonus - coz by te mohlo zajimat - velmi slusny sluchatkovy zesik;-)

navic se da namontovat do racku, takze to nikde na stole neprekazi...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

pHp píše:Upozornil bych na ryze české, špičkové řešení: http://www.casea.eu/headamp.htm
To, že stojí sluchátkáč víc než sluchátka je vcelku běžná praxe.
pHp, nechtel by ses rozepsat vice k tematu, kdyz mas takovy zajimavy web? :wink:
safa píše:
Pytkin píše:Este by som sa pozrel na toto :

http://www.presonus.com/hp4.html

.. hovoril ze porovnaval direct vystup z pultu a potom vystup z HP4 a ziaden rozdiel nepocul ..
za HP4 - 4490 Kč ? TO uz je podobne slusny kde co ;-)
Jak jsi na tu cenu prisel? U Thomanna maji HP4 za 3000Kc.

Tak neco jineho doporuc :wink:
nick_valensi píše:fova: uz sem to tady parkrat psal, doporucuju z vlastni zkusenosti tohle:

http://www.thomann.de/de/sm_pro_audio_mpatch_2.htm

je to pasivni kontroler k aktivnim monitorum (dva pary beden se k tomu daj pripojit) a jako specialni bonus - coz by te mohlo zajimat - velmi slusny sluchatkovy zesik;-)

navic se da namontovat do racku, takze to nikde na stole neprekazi...
Pasivni kontroler znamena ze to nema vlastni zesik a slouzi to pouze k regulaci hlasitosti monitoru? Tzn. ze by nemelo dochazet k degradaci signalu, ze?

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi »

fova: samozrejme, je to cele pasivni, aktivni je tam pouze ten sluchatkovej zesilovac.

mam v tom zapojene adamy a neregistruju jakekoliv zhorseni signalu. sem s tim strasne spokojenej, za tu cenu nic lepsiho neni. navic pokud ti staci pouze jeden headphone out, tak bych to na tvem miste zvazil. napadlo me to hned, jak si psal, ze mas bedny natvrdo ve vystupu z karty a ze hledas sluchatkovej zesilovac.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Pozor, značku "SM pro audio" bych nebral snad ani zadarmo. Nedávno tu Bodyia ukazoval fotky jejich ADAT převodníku. Fakt děsný provedení!
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1074
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

No snad to nebude taková prasečina jako AO8. Na attenuatoru se dá zkazit ale docela dost, hlavně co se týče souběhů kanálů a přeslechů... Nebo koupit, rozebrat, zkontrolav a ev. vrátit zpátky.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi »

tudy: myslim, ze se neni ceho bat.. nez sem to koupil, tak sem prosel dost recenzi, v drtive vetsine pripadu byl velice kladne hodnocenej... sam za sebe ho muzu (po cirka pul roce pouzivani) jenom doporucit..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

fova píše:
safa píše: za HP4 - 4490 Kč ? TO uz je podobne slusny kde co ;-)
Jak jsi na tu cenu prisel? U Thomanna maji HP4 za 3000Kc.
... mmno to vyplivnul Google, je to cena ktera byla za nejakou recenzi.
Tak neco jineho doporuc :wink:
... mmno ja bych doporucil ... ;-) ale nechci to tu zase porat omilat dokola ... i kdyz to vlastne pravidla fora nezakazuji ;->
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Tak doporuc. Ja se zlobit nebudu a primluvim se za tebe, kdyz te bude chtit nekdo bit :-)
Muzu hadat?
Zacina to na Behr... a konci na 4700?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator »

kexik píše:fova: toto
http://www.thomann.de/gb/terratec_sine_ ... 393a8f4994
som videl odfotene rozobrate, a mozem povedat ze TAK by som to zapojil aj ja... nemoze to sumiet a vystupna impedancia utiahne aj 8ohm sluchatka
osobne mam s takym riesenim (kvalitnejsi OZ ako budic paru 10W tranzistorov, typicky BD139/140) dobre skusenosti a sam podobne zapojenie pouzivam. sum=0
ja ten terratec mam a pisu v manuali ze idealne mam pouzivat 600 ohm sluchatka (moje maju niektore 250 ohm, niektore len 60 alebo 80 ohm).
myslis ze to upozornenie v manuali nemusim brat vazne?
inak na nahravanie s kapelou to hra celkom ok, ale ked na tom pocuvam hudbu tak to hra o poznanie horsie ako zo sluchatkoveho vystupu mojho Soundcraft M8 mixu.
netusis ci by sa v tom terratecu dali spravit nejake jednoduche upravy ktore by mu pomohli? som to mal rozobrate a boli tam 5532 op ampy alebo neico take. myslis ze by pomohlo ich vymenit, alebo myslis ze to nema cenu?
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22144
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Priamo v mediatech ceniku stoji Presonus HP4 3590 Kc

http://www.mediatech.cz/files/ceniky/presonus_EU.PDF

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

aum generator píše:ja ten terratec mam a pisu v manuali ze idealne mam pouzivat 600 ohm sluchatka (moje maju niektore 250 ohm, niektore len 60 alebo 80 ohm).
myslis ze to upozornenie v manuali nemusim brat vazne?
inak na nahravanie s kapelou to hra celkom ok, ale ked na tom pocuvam hudbu tak to hra o poznanie horsie ako zo sluchatkoveho vystupu mojho Soundcraft M8 mixu.
Moje sluchatka jsou 50 ohmove a navic ta kvalita zvuku... Takze Terratec asi ne.

Jinak ten Presonus HP4 a SM Pro Audio MPatch take asi ne kvuli spatnemu renome u ostatnich vyrobku.

Zbyva ta Casea, ale ta je pro me dost draha a Rane HC4, coz je zatim asi nejpravdepodobnejsi adept.
Rane vyrobky maji vybornou reputaci.

Nejake dalsi navrhy?

pHp
Příspěvky: 18
Registrován: 01 srp 2006 16:15

Příspěvek od pHp »

Pokud jde o Caseu, klidně se ptejte přímo pana Vrány tamtéž.
Jejich sluchátkáč budu mít až bude nový model (snad v květnu). Další kousky onakých značek tak během měsíce. Zatím nemohu sloužit hlubokými osobní postřehy.
(Ale na sluchátka se klidně ptejte ;))

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

Jo, zacina to na B a konci na 4700 ;-DDD
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

aum generator píše:
kexik píše:fova: toto
http://www.thomann.de/gb/terratec_sine_ ... 393a8f4994
som videl odfotene rozobrate, a mozem povedat ze TAK by som to zapojil aj ja... nemoze to sumiet a vystupna impedancia utiahne aj 8ohm sluchatka
osobne mam s takym riesenim (kvalitnejsi OZ ako budic paru 10W tranzistorov, typicky BD139/140) dobre skusenosti a sam podobne zapojenie pouzivam. sum=0
ja ten terratec mam a pisu v manuali ze idealne mam pouzivat 600 ohm sluchatka (moje maju niektore 250 ohm, niektore len 60 alebo 80 ohm).
myslis ze to upozornenie v manuali nemusim brat vazne?
inak na nahravanie s kapelou to hra celkom ok, ale ked na tom pocuvam hudbu tak to hra o poznanie horsie ako zo sluchatkoveho vystupu mojho Soundcraft M8 mixu.
netusis ci by sa v tom terratecu dali spravit nejake jednoduche upravy ktore by mu pomohli? som to mal rozobrate a boli tam 5532 op ampy alebo neico take. myslis ze by pomohlo ich vymenit, alebo myslis ze to nema cenu?
5532 su naprosto ok a MUSI to utiahnut 50 ohmove sluchatka... neverim ze zvuk bol horsi ako z mixaka, nepridava ten mixak nejake basy/vysky? ako mas zapojeny mixak, ide signal cez ekvalizery?

Odpovědět