Sluchatkovy zesilovac

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

PiKey: 1) jak pise kexik, vetsinou je to DOST bida
2) kdyz se clovek pta na sluchatkovej preamp, je trosku imo doporucovat mu zesilovac a bedny, co kdyz uz to ma nebo nechce ? Snad se fova dokaze sam rozhodnout, co potrebuje, nemyslis ? Ale neber to nejak zle, jenom me to pobavilo ;)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

kex, mam to chapat, ze sluchadlovy premap terratec sine hp48 hra kvalitnejsie nez sluchadlovy vystup nad 312?
kermitak, cele som to myslel jemne inak... v zlom to neberiem

kexik

Příspěvek od kexik »

z nadu 312 mam dakde schemu, mrknem na to ;)
ale tipujem ze ano...

fova

Příspěvek od fova »

PiKey píše:"Krome compu si chci si vybudovat jeste poslechovou aparaturu v obyvacim pokoji a tam by se HD595 a sluchatkovy zesilovac take vyuzily."

fova, to je dobry napad, sam to mam riesene podobne, jednak pre konfrontaciu svojich nahravok v obyvacke z pozicie posluchaca a tiez aby som nezabudol, ze hudba sa ma pocuvat a nie zvukovo analyzovat.
len namiesto sluchadloveho preampu by som ti odporucil zosik s peknym zvukom (podla vkusu) a slusne pasivky... co je uz asi ina tema
Tak abych tu trochu zastavil tu diskuzi o zesilovaci a pasivnich bednach, tak ja pocitam pro tu poslechovou aparaturu v obyvaku prave s aktivnima Truthama B2030A, ktere budou odsunuty ze studia. Prijde mi, ze se nevyplati je prodat (dostal bych za ne malo penez) a na poslech to jsou snesitelne bedny. Kupovat kvuli tomu pasivni bedny a zesik se mi nechce, protoze by to zase muselo byt za dost penez, aby to hralo slusne.
Truthy budou pripojene na LCD TV, CD/DVD player, atp. pres nejakou krabicku s regulaci hlasitosti (jeste nemam vyreseno detailne jak).
No a k tomuhle retezci chci pripojovat i sluchatka se sluchatkovym zesilovacem.

fova

Příspěvek od fova »

Nakonec jsem sel do zesilovace Creek OBH21 http://www.creekaudio.co.uk/main_produc ... look=obh21.
Chtel jsem koupit neco, co mi vydrzi leta a nebudu to uz muset menit, protoze to bude na slusne zvukove urovni. Proti Rega Ear ma vyhodu v tom, ze ma dva vystupy na sluchatka.

Puvodne jsem myslel, ze ho koupim od ceskeho distributora Creeku http://www.highend.cz/ , ale ten ho dlouhodobe nema skladem, takze nakonec volba padla na slovaky http://www.platanaudio.sk/ , kde je to ale o neco drazsi - cca 8100Kc
Naposledy upravil(a) fova dne 02 srp 2007 15:20, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Zesilovac uz prosel pocatecnim testovanim a zde jsou prvni dojmy:

Mam sluchatka HD595, ktera jsou dost citliva na vyskach. Kdyz jsem je strcil do vystupu integrovane zvukovky, aniz bych pustil jakoukoliv hudbu, tak jsem docela dobre slysel vsechno to ruseni pocitace (praskani, piskani, pobrukovani a sum). Na svoje druha sluchatka Koss UR20 jsem nic takoveho neslysel.
Nez jsem si koupil Creek, provozoval jsem HD595 provizorne pres mixacek Behringer UB1202. Zvukove to nebylo uplne spatne, ale uz od polovicni hlasitosti vyse narustal vyrazne sum a na nejvyssi hlasitost uz byl dost neprijemny.
Kdyz mi Creek dorazil, zapojil jsem do nej HD595 a pustil ho na prazdno, na mensi hlasitost.
Nic nebylo slyset - zadny sum nebo neco rusiveho.
Otocil jsem potenciometrem na polovinu a stale nic.
Dal jsem ho na 75% a stale jsem nic neslysel.
Otocil jsem potak uplne doprava a konecne jsem byl schopen rozeznat slabounky, takrka neznatelny sum na pozadi. Toto jsem byl schopen rozeznat pouze mezi urovni 90-100% hlasitosti!

Byl jsem z te absence jakehokoliv sumu uplne uzasly.

Pak nasledoval test s poslechem hudby na HD595 a Koss UR20. Prislo mi, ze Creek zvuk prumernych Kossu hodne vylepsil, ale Sennheisery znely stale zvukove o hodne lepe.
Poslechl jsem si nekolik ruznych nahravek, vcetne nekterych, pro me dobre znamych a byl to velmi prijemny poslech.
Hudba mela vsechny detaily, prostor, lokalizovatelnost nastroju a u rockovych pisni udernost. Jedine, co mi tam trochu vadilo, bylo obecne prilis velke zvyrazneni vokalnich frekvenci, ale to je pravdepodobne problem HD595 a ne zesilovace.

Predpokladam, ze po zahoreni bude zesilovac hrat jeste lepe, ale uz ted se zda, ze to je skutecne high endovy produkt. A jak je u audiofilnich produktu zvykem, za kvalitu se dost plati (ja zaplatil i s dopravou cca 8500Kc).

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

fova: da se ten preamp nejak namontovat do racku? celkem se mi to libi a je to spolu s caseou jeden ze hlavnich kandidatu, o kterych uvazuju, ale vadi mi ta velikost.. resp. nemam rad pristroje, ktere nelze nejak standardne zakomponovat do sestavy..

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Fova: blahopřeji!!!

PS: chceme fotky, jak to vypadá zevnitř! :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

kexik

Příspěvek od kexik »

to ze sumi sluchadlovy vystup na mixe nieje jeho headampom ale tym ako sumi bus a preampy (pokial clovek nema vsetky fadery na nulach), alebo nedajboze aj fx jednotka... aj ten najlacnejsi, ale spravne skonstruovany headamp je totalne tichy

Tudy

Příspěvek od Tudy »

kexik píše:...aj ten najlacnejsi, ale spravne skonstruovany headamp je totalne tichy
Mám pocit, že ty dvě definice (najlacnejši/spravne skonstruovany) se trochu vylučují :)

Jednou (celkem nedávno :) ) jsem si ze srandy postavil headamp s nějakým TDAčkem a to byl přímo generátor šumu.
Ovšem on to byl vlastně malý koncák, takže když se trochu omezil výkon odpory na výstupu, dalo se to.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

kexik

Příspěvek od kexik »

prd... lacny = jeden operak ala 072 plus dva pary trandikov typu bda139/140... ak maju vsetky suciastky spravne hodnoty, tak cez sluchatka nespoznas ze je to zapnute

fova

Příspěvek od fova »

nick_valensi píše:fova: da se ten preamp nejak namontovat do racku? celkem se mi to libi a je to spolu s caseou jeden ze hlavnich kandidatu, o kterych uvazuju, ale vadi mi ta velikost.. resp. nemam rad pristroje, ktere nelze nejak standardne zakomponovat do sestavy..
Obavam se, ze do racku zamontovat nejde. Podivej se na tenhle obrazek:

http://www.creekaudio.co.uk/downloads/images/OBH21.jpg

Spise je to neco jako pekna dekorace na stul.
Vnejsi rozmery jsou: sirka cca 8cm x vyska cca 6 cm x delka cca 15 cm.

fova

Příspěvek od fova »

Tudy píše:chceme fotky, jak to vypadá zevnitř! :)
Obrázek

Neni to lampovy amp, takze nijak vyrazne nekoloruje zvuk. Prednes je tim padem ponekud suchy a je to tedy spise analyticky amp, nez prijemny na poslech. Mam ho predevsim do studia, nez do obyvaku.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

fova: kexik rikal, ze to, ze je v tom lampa, absolutne nemusi znamenat, ze to nejak koloruje zvuk...

nunu

Příspěvek od nunu »

Fova: To myslis vazne ze jsi za toto vysolil 8100Kč ??? Jestli ano, tak gratuluju. Kdyby nekdo dalsi chtel neco co se da pouzit jako sluchatkovy zesilovac klidne mne kontaktujte -)))

Odpovědět