SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 12:47

SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Alex123 » 23 čer 2009 12:13

Zapojil jsem konečně SSL XLogic alphalink AX přes kabely ALVA Dsub 25 symetr jack ,jack jsem dal do výstupu xs7,tyros2....(V-SYNTh to i přebudí) úroveň na mixu karty RME raydat s níž je SSL propojeno přes 3xADAT je maximálně -6db víc se to nevybudí.Když ty samé výstupy zapojím do EMU1820M na vstup (přepnuto na -10db) tak to chodí jak má.
V SSl jsem nenašel způsob jak vstupy přepnout na -10db :( .
Ekzistuje nějaká možnost jak upravit úrovně anž bych použil preamp ? Třeba jenom nějaký "převaděč úrovně" který nezanese do trasy zbytečně šum a nebude stát 100peněz?
Díky moc za podněty k řešení :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od kexik » 23 čer 2009 12:46

dovod je ten, ze z tych syntakov ide unbalanced alebo len impedance balanced signal. proste signal je len na HOT pine, na COLD je 0V. keby aj tam bol signal v opacnej polarite, mal by si 2x silnejsi suctovy signal, co cini tych 6dB. emu tam ma zosilnovac 2x, aby to kompenzoval (podobne aj ine karty)
odporucam ti sa na to vysrat, pri -6dB mas urcite este stale aspon 90dB rezervu v odstupe rusivych napati

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od peteness » 23 čer 2009 13:03

Bez preampu/channelstripu to bude jen trapeni. Degradace zvuku.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Amorph » 23 čer 2009 13:09

peteness: proc myslis, ze na nahravani linkoveho signalu ze syntaku je potreba preamp a channelstrip?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od peteness » 23 čer 2009 13:42

ja myslim, ze jo....nevim, co presne dela ten Alpha Link, ale kdyz nahravam pres Laylu, tak v tom Layla mixu to taky uz nijak nevytahnu a pak v Cubase mozna nakyma pluginama (kdyz uz je vstupni savle na max) a to uz pak zni vselijak.
Cannelstrip samo muze - nemusi, ale hodi se.
Naposledy upravil(a) peteness dne 23 čer 2009 13:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2009 13:43

Alex : -6dB ? co chces viac ? to je aj vela .. viac udres do klaves a si prebudeny ..

pateness : akoze mas problem to potom zhlasnit, ked to nahras ticho ? alebo sa ti nepaci zvuk , aky sa nahra ?

Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 12:47

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Alex123 » 23 čer 2009 14:26

do cub se to nahrává slabě protožr těch -6db je tomaximum když pořádně říznu do klávesnice teď jsem zkusil na ty slabšáí nástroje připojit MOTU 896Hd to má preampíky a stím to dostanu na nulu dokonce bych řekl že to má lepší zvuk než ssl :shock:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od kexik » 23 čer 2009 14:36

Alex123 píše:do cub se to nahrává slabě protožr těch -6db je tomaximum když pořádně říznu do klávesnice teď jsem zkusil na ty slabšáí nástroje připojit MOTU 896Hd to má preampíky a stím to dostanu na nulu dokonce bych řekl že to má lepší zvuk než ssl :shock:
to pochybujem... skoro urcite ide o psychoakustiku, hlasnejsi signal posobi subjektivne ako lepsi. aj ked ide o minimalny rozdiel v hlasitosti, trebars 1-2dB

Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 12:47

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Alex123 » 23 čer 2009 14:43

asi to bude subj dojem :) ještě co se týče cubase dá se ten -6db signál někde dotáhnout? Ale tak aby se nemršil odstup a barva :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2009 16:03

alex : ale preco chces viac ako -6dB ? ja nahravam -10dB , kludne aj menej .. spicky max -6dB .. to uplne postacuje ..

odstup ? jaky odstup ma ten prevodnik ? kde ukazuje sum , ked do neho nic nejde ? odhadujem -90dB .. a ked tam zapojis syntak ? kolko sumi ? odhadujem -60dB ... takze kde je odstup ? ked zosilis signal , rovnako zosilis aj sum v signale .. prevodnik sumi stale vyrazne dole pod tym ..

Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 12:47

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Alex123 » 23 čer 2009 17:56

pokud máš vyzkoušené že to postačuje :shock: :) myslel jsem zda to nevadí třeba POCo denoise a tak faktem je že mám od kámoše nahrávky v 0db a nekdy to místama řeže :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od kexik » 23 čer 2009 18:20

zabudni na denoise... proste to zosilni v softveri a uvidis ze to bude ok. pytkin ma pravdu

Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 12:47

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Alex123 » 23 čer 2009 18:41

díky zkusím to a uvidím :)

Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 12:47

Re: SSL XLogic alphalink AX vstup úrovně pomoc

Příspěvek od Alex123 » 23 čer 2009 20:35

:shock: nechodí to blbě jsem koukal a má to -24dB naplno z nástroje :( koukal jsem na forech někomu to jde ok někomu to zlobí ale řešení jsem zatím nenašel :(

Odpovědět