kexik píše:pad a lowcut su len take srandicky v elektronike, otazka je, aku to ma kapsulu. ked je ta naprd, lepsia elektronika to nevytrhne. v najlepsom pripade to akurat menej sumi a ma vyssie spl, ale zvuk samotny je vec kapsuly. takze nova verzia vs stara verzia bude najskor detto
prave ze stare typy mali na prednej strane logo 797 ako uistenie, ze kapsle su robene v USA a montovane v Cine. Nova verzia toto logo postrada...
kexik píše:pad a lowcut su len take srandicky v elektronike, otazka je, aku to ma kapsulu. ked je ta naprd, lepsia elektronika to nevytrhne. v najlepsom pripade to akurat menej sumi a ma vyssie spl, ale zvuk samotny je vec kapsuly. takze nova verzia vs stara verzia bude najskor detto
prave ze stare typy mali na prednej strane logo 797 ako uistenie, ze kapsle su robene v USA a montovane v Cine. Nova verzia toto logo postrada...
Ale aj tak je to podozrive, ze to logo odtial zmizlo..
Ziskal som stanovisko typka z Disku:
"Dobry den, dve verze mikrofonu nejsou. Jsou starsi modely a nove modely od podzimu 2006 a prevazne se jedna jen o kosmeticke upravy na vzhledu mikrofonu. Kapsle uvnitr nikrofonu jsou stejne. Rozdil je v pridani HPF a Padu."
797 Audio je ryze čínská firma, která mimo to, že dělá obšlehnuté kopie klasických drahých majků (v evropě a USA asi nesehnatelné), taky vyrábí mikrofony pro různé firmy po celém světě. Studio projects je právě jedna z nich.
Poshook píše:
... co to znamena "robene v USA a montovane v Cine" ?
Jinak 797 je pokud vim klasicka cinska OEM fabrika... viz http://www.797audio.com.cn/ (delaj se tam mj. i Behringery)
Poshook píše:
... co to znamena "robene v USA a montovane v Cine" ?
Studio Projects funguji tak, ze je to mala firmicka v USA, ktera to vse vymysli a 797 Audio to vyrabi podle americke specifikace. Po dodani do USA se pak provadeji testy.
na kapsli neni co vymysliet, to je pajcnuty neumann... vsetky tieto firmy spekuluju nad tym, ako za co najmenej deneg vymysliet co najkvalitnejsiu elektroniku; cele to ale nakoniec aj tak pada na kvalite tej kapsle, a ta je dana tym ze sa VYBERA. ja mam preto celkom konkretnu obavu, ze v tej spodnej cenovej ide vylozene o kusove vlastnosti a preto su take totalne rozmanite nazory na vsetky lacne kondy - jednoducho podla toho, aky sa komu kus dostal do ruky, nakolko v tej cine tam cpu tie vlozky bez triedenia rovno z pasu
je fesak
dnes som ho prvy krat prevetral pri zenskom vokale a:
zda sa mi byt vyborny!!! (malinkou chybyckou je trosku vacsi zdvyh na vyskach, ktory sa da ale vpohode riesit EQ)
vokal som nahraval v panelovej izbe, priamo do Konnekt MIC IN, na mikrofone bol zapnuty HP filter od 75Hz.
prikladam ukazku suroveho samplu (ide o nastrel, takze prosim nekritizovat pripadne nepresnosti v speve a tak...)