Studio Projects B1 - osobne skusenosti ?

Mikrofony a předzesilovače
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 02 říj 2006 13:34

kexik píše:pad a lowcut su len take srandicky v elektronike, otazka je, aku to ma kapsulu. ked je ta naprd, lepsia elektronika to nevytrhne. v najlepsom pripade to akurat menej sumi a ma vyssie spl, ale zvuk samotny je vec kapsuly. takze nova verzia vs stara verzia bude najskor detto
prave ze stare typy mali na prednej strane logo 797 ako uistenie, ze kapsle su robene v USA a montovane v Cine. Nova verzia toto logo postrada...

Aby to nebolo ako s cinskymi oktavami...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 02 říj 2006 13:56

by me zajimalo porovnání nové a staré verze B1

matucha: myslim ze to byla 3000cofka, a byla fakt plnější... holt asi jsem měl dobrý kousek:)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2006 14:05

Poshook píše:
kexik píše:pad a lowcut su len take srandicky v elektronike, otazka je, aku to ma kapsulu. ked je ta naprd, lepsia elektronika to nevytrhne. v najlepsom pripade to akurat menej sumi a ma vyssie spl, ale zvuk samotny je vec kapsuly. takze nova verzia vs stara verzia bude najskor detto
prave ze stare typy mali na prednej strane logo 797 ako uistenie, ze kapsle su robene v USA a montovane v Cine. Nova verzia toto logo postrada...

Aby to nebolo ako s cinskymi oktavami...
aaha... to je ine...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 02 říj 2006 14:05

Fractal píše:by me zajimalo porovnání nové a staré verze B1

matucha: myslim ze to byla 3000cofka, a byla fakt plnější... holt asi jsem měl dobrý kousek:)
je mozne, ze nova B1 je robeny sakumprask v cine a moze byt o kus horsia. na nete nie su ziadne referencie na novu B1... :wink:

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 říj 2006 14:28

Pokud vím, tak studio projects bylo od jakživa čistá čína. Ty úplně první verze měly jinej potisk a chyběly vypínače, ale jiný rozdíl v tom nebyl.

Inovovaná řada s novou elektronikou a kapslema se připravuje až teď.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 02 říj 2006 14:44

Tak 797 tu kapslu len designovala, ale vyrabala sa v cine.

http://www.soundonsound.com/sos/jun05/a ... ectsb1.htm

Ale aj tak je to podozrive, ze to logo odtial zmizlo..

Ziskal som stanovisko typka z Disku:

"Dobry den, dve verze mikrofonu nejsou. Jsou starsi modely a nove modely od podzimu 2006 a prevazne se jedna jen o kosmeticke upravy na vzhledu mikrofonu. Kapsle uvnitr nikrofonu jsou stejne. Rozdil je v pridani HPF a Padu."

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 říj 2006 15:05

797 Audio je ryze čínská firma, která mimo to, že dělá obšlehnuté kopie klasických drahých majků (v evropě a USA asi nesehnatelné), taky vyrábí mikrofony pro různé firmy po celém světě. Studio projects je právě jedna z nich.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 03 říj 2006 12:42

Poshook píše: prave ze stare typy mali na prednej strane logo 797 ako uistenie, ze kapsle su robene v USA a montovane v Cine. Nova verzia toto logo postrada...
... co to znamena "robene v USA a montovane v Cine" ?

Jinak 797 je pokud vim klasicka cinska OEM fabrika... viz http://www.797audio.com.cn/ (delaj se tam mj. i Behringery)

Schvalne zkusime si soutez "POZNÁTE M%u11a?":

http://www.797audio.com.cn/products/index.php

http://www.797audio.com.cn/download/index.php
Naposledy upravil(a) safa dne 03 říj 2006 13:18, celkem upraveno 6 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 03 říj 2006 12:45

safa píše:
Poshook píše: prave ze stare typy mali na prednej strane logo 797 ako uistenie, ze kapsle su robene v USA a montovane v Cine. Nova verzia toto logo postrada...
... co to znamena "robene v USA a montovane v Cine" ?
designovane - vymyslene, navrhnute :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 říj 2006 13:18

Studio Projects funguji tak, ze je to mala firmicka v USA, ktera to vse vymysli a 797 Audio to vyrabi podle americke specifikace. Po dodani do USA se pak provadeji testy.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 říj 2006 13:42

na kapsli neni co vymysliet, to je pajcnuty neumann... vsetky tieto firmy spekuluju nad tym, ako za co najmenej deneg vymysliet co najkvalitnejsiu elektroniku; cele to ale nakoniec aj tak pada na kvalite tej kapsle, a ta je dana tym ze sa VYBERA. ja mam preto celkom konkretnu obavu, ze v tej spodnej cenovej ide vylozene o kusove vlastnosti a preto su take totalne rozmanite nazory na vsetky lacne kondy - jednoducho podla toho, aky sa komu kus dostal do ruky, nakolko v tej cine tam cpu tie vlozky bez triedenia rovno z pasu

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 říj 2006 21:29

2 Poshook: A Oktavu bys nechtel?
http://www.oktava-online.com/mk319.htm
http://www.mojopie.com/mk319.html
Vcera jsem ji zrovna testoval a zda se to byt vyborny mike na vokaly a akustickou kytaru. Ma hodne vysokou citlivost a prijemny teply zvuk.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 03 říj 2006 21:35

uz je to objednane, takze to risknem :)

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 03 říj 2006 21:41

Poshook píše:uz je to objednane, takze to risknem :)
Pak dej vedet, sem zvedavej co na nej budes rikat.
....:::: DJ Dave ::::....

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 říj 2006 18:44

takze ho mam doma a:

je fesak :)
dnes som ho prvy krat prevetral pri zenskom vokale a:
zda sa mi byt vyborny!!! (malinkou chybyckou je trosku vacsi zdvyh na vyskach, ktory sa da ale vpohode riesit EQ)

vokal som nahraval v panelovej izbe, priamo do Konnekt MIC IN, na mikrofone bol zapnuty HP filter od 75Hz.

prikladam ukazku suroveho samplu (ide o nastrel, takze prosim nekritizovat pripadne nepresnosti v speve a tak...)

http://quick.dropfiles.net/886213

Odpovědět