Zdravím,
vlastním mikrofon Studio Projects C1 a přemýšlím o koupi dalšího - jiného (přesto že jsem s ním spokojenej). zkoušel sem si ve studiu u kamaráda Bluebird a zvukově se mi dost líbil (i tim retro vintage designem, a taky mě překvapila jeho cena).
Otázka zní: myslíte si, že je Bluebird zvukově hodně podobnej tomu SP C1 nebo je zvukově hodně odlišnej - lepší / horší? kamarád ve studiu mi básnil o tom jak má ten bluebird nízkej šum a krystalickej zvuk. vim že ten můj SP C1 má zdvih na výškách a mě to vyhovuje (i když je to kámen úrazu když má někdo výrazný sykavky a nahrává u mě).
přemýšlel jsem o úplné výměně, ale nějak sem si ten SP C1 oblíbil, takže chci jen koupit další. hledám něco optimálního na vokály (rap i zpěv) v cenový relaci od 7000 do 20000 kč, ale samozřejmě čim levnější, tím "lepší", takže moje vize je cca kolem 10 - 12 k.
takže moje druhá otázka zní: pokud ne Bluebird tak co jiného by jste mi dnes v roce 2013 doporučili ?
Moc díky všem za odpovědi!
PS: mám předzesilovač Studio Projects VTB1 V Series a taky bych rád pořídil něco jinýho (cenově kolem 10 k - co popřípadně doporučíte?
Studio Projects C1 vs. Bluebird (a další mikrofony)
Re: Studio Projects C1 vs. Bluebird (a další mikrofony)
Přemýšlím, co si člověk může oblíbit na C1, je to nejhorší majk, který sem kdy měl, hlasitej, agresivní a plochej, příšerný výšky. Za 10 - 12 k koupíš bez pochyby daleko lepší mikrofon (Neumann TLM102, AT 4040, AKG C214, RODE K2 atd...) i za 4 k pořídíš něco lepšího jak C1.
Co se týče preampu, tak oblíbený v této cenové jsou DAV BG1 nebo FOCUSRITE ISA One.
Co se týče preampu, tak oblíbený v této cenové jsou DAV BG1 nebo FOCUSRITE ISA One.
Počkej chvíli , za pár dní tady budeme mít tyhle celkem proslulé mikrofony http://goldenagemusic.mamutweb.com/Shop ... hones/21/1 (včetně lampového aktivního ribbonového mikrofonu). Plánuju je pěkně otestovat (samply budou k poslechu), podle dosavadních referencí by měly znít velmi dobře, pokud to tak bude, budou tu snadno k mání ... za neuvěřitelně příznivé ceny. Budu tu mít k testům i všechno ostatní: http://www.velvetsound.net/cz/golden-age-project-44/ Zajímavý test bude porovnání s BAE preampem i jinými preampy a kompresory co tu máme.
Poté co jsem tenhle preamp slyšel u kolegy v Praze, můžu jednoznačně doporučit http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... lx-preamp/
DAV BG-1 je taky moc fajn, ale už je trochu dražší a je spíše čistější než "Neve style"
Poté co jsem tenhle preamp slyšel u kolegy v Praze, můžu jednoznačně doporučit http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... lx-preamp/
DAV BG-1 je taky moc fajn, ale už je trochu dražší a je spíše čistější než "Neve style"
SP C1 neznam, ale Bluebirda jsem tu mel na chvili pujcenej. Muj dojem z nej byl šedivej. Urcite nebyl nijak vyrazne vejskovej, spis stredovej, coz by asi k ty C1 mohl byt dobrej kontrast. Ale problemy bych videl v plochosti, zrnitosti, malosti a nedostatku detailu. Kdyz si to prectu, tak to zni jako, ze jde o hroznej mikrofon, coz neni a krivdil bych mu, jen kdyz to srovnam s tim co umi za srovnatelny penize oktava mk319, C414 a (C214, TLM102 - ty znam jen z ukazek)... tak bych si bluebirda nekoupil.
Bacha, vsechny vyjmenovany jsou dost jiny druhy zvuku. Oktava je prijemne zabarvene "vintage" stredova (dobrej protiklad k C1). TLM102 cistej zvuk s durazem smerem ke stredum. Starsi C414 eb nebo buls (a podobne C214) mdlejsi, ale prijemne mekka interpretace reality s moc peknym podanim basu.
Pro nahravani hlasu bych ale tihnul k ty TLM102 v tomhle vyberu.
Bacha, vsechny vyjmenovany jsou dost jiny druhy zvuku. Oktava je prijemne zabarvene "vintage" stredova (dobrej protiklad k C1). TLM102 cistej zvuk s durazem smerem ke stredum. Starsi C414 eb nebo buls (a podobne C214) mdlejsi, ale prijemne mekka interpretace reality s moc peknym podanim basu.
Pro nahravani hlasu bych ale tihnul k ty TLM102 v tomhle vyberu.
Všem Vám moc děkuju za reakce! Dost jste mi pomohli mě nasměrovat