Test Rode NT-1A, Oktava 319 a 2500, kopia Shuru SM 58.

Mikrofony a předzesilovače

<t>ktora ukazka je najlepsia</t>

Anketa končí za 17 říj 2007 13:49

3
1
33%
4
0
Žádná hlasování
9
0
Žádná hlasování
10
2
67%

Celkem hlasů: 3

fova

Příspěvek od fova »

Dk, budes nahravat take nastroje? Jestli ne, tak podle me U87 pro tebe nema cenu.

A jak jses na tom s ostatnim vybavenim? Mas dostatecne kvalitni nahravaci retezec, abys tu U87 vubec vyuzil?
Pokud je jeden clanek tveho retezce mizerny, tak cela nahravka bude mizerna a U87 ti nepomuze.

Jestli nahravas pres preamp na malem mixacku, pres levne mikrofonni kabely, michas na nejakych hodne levnych monitorech a poslouchas to na sluchatkach Koss Porta Pro, tak by ta U87 byla asi mimo misu.
To je majk do profi studia na dlouhodobe pouzivani.

Pak by ses mel spise poohlednout po necem jako je ADK Hamburg a Oktava MK105. Z Ruska se da koupit za mene nez 10000Kc.

Ale rozhodnuti je na tobe.

dk

Příspěvek od dk »

Fova: Mam Emu 1616m (preamp,prevodniky),Behringer 2031A,AKG271. Nastroje nenahravam. Mal som Apogee MiniMe, koli prachom som to musel predat.
Uvazujem este o lacnom ART TUBE MP pream+lampa medzi EMU a mikrak.
V dlhsej buducnosti (2-3roky):~Dynaudio BM6,mozno LavryBlue a SPL channel one.

fova

Příspěvek od fova »

Tak to mas slusny setup na takovy mikrak.

Jestli ale nebudes nahravat ty nastroje, tak bych spis sel do neceho jasnejsiho, co je specializovane na vokaly - viz vyse.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dk : ved o tom hovorim .. zober si svoj mikrofon (mikrofony) , a nahrame to tu .. opat naraz .. aby si to vedel porovnat .. a nahrali by sme to trosku z blisky .. to ako si to ty nahraval sa mi zda moc zdaleka ..

U nas je kludne prostredie .. buduci pondelok tu budem vecer .. mozes kludne dobehnut .. dohodneme sa este ..

dk

Příspěvek od dk »

Takze posielam kluce:

Track03-MK319
Track04-Rode
Track09-Oktava 2500
Track10- kopia sm58

1.wav - kopia sm58
2.wav -Rode
3.wav -MK319
4.wav -Oktava 2500

Kopiu SM58 spoznal kazdy, dokonca 2 ludom sa to lubilo v mixe.
greezmenovi nevysli oktavy, vasekovi 319 s Rodom.
PiKey a Fova trafili uplne presne - oktava 2500 sa im lubila najviac zhodne.

Diki Fovovi - otestujem este nejake "jasnejsie" mikraky - mozno prinesu viac transparentnosti a menej nudy.

Dakujem vam vsetkym za pomoc a s pytkinom sa hadam v pondelok uvidime :-)

Taktiez ste u mna ziskali respekt, ze sice ja to moc nepocujem, ale existuju ludia co maju vycibreny sluch a taktiez si ziskali moju doveru.

:lol:

fova

Příspěvek od fova »

Diky za duveru, ale ja myslim, ze to neni ani tak o vytribenem sluchu, jako spis o tom, ze znas zvuk tech mikraku a mas slusne bedny nebo sluchatka, na kterych jsou ty rozdily slyset.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

dk, hlavne si vyber majk, ktory sa tebe paci, ty vies najlepsie co chces, aby tvoj hlas v speve robil, a vykasli sa na tie "univerzalne" nastavenia eq, comp, hall a pod... a mozno este viac vyuzivaj proximity a namiesto toho tlacenia do spodkov, kde nemas rozsah pracuj viac so vzduchom, niekedy je lepsie ton "vydychnut" nez ho tlacit hrdelnym hlasom mimo rozsah alebo ako radi fova o tonik posunut mjuzik vyssie, vela stastia.

dk

Příspěvek od dk »

este som si vsimol, ze par ludi stahuje tie subory - su platne do pondelka...

fova: no pruser je ten, ze rozdiely by som aj pocul, ale rozhodnut sa, ktory rozdiel je krajsi... neviem. Ak pocujes viac basov, tak je menej stredov. Ak je viac stredov, tak je menej basov. Ak su tam obe, tak je tam niekde diera. ... Mysli, ze si musim vybrat dobry mikrak co mi sadne, aby som uz viac nespekuloval, a potom spekulovat o technike nahravania a samotneho spevu - co je o moc dolezitejsie. No a potom to este dofarbit(opravit) efektami... Vitaza stale este nemam...

pikey: pocas nahravania - bol som po chripke - na tie basy si trufam :-) Ale skusim aj tvoju radu - aj ked som si myslel, ze pocut proximity efekt je je chyba nahravania, nie ze sa da pekne vyuzit.

fova

Příspěvek od fova »

Kdyz se naucis pracovat s proximity efektem, tak tim ziskas nove moznosti ve zpevu.

dk

Příspěvek od dk »

Viete mi z tych ukazok (farba hlasu+styl hudby) doporucit ze zhruba aky typ mikraku by mi bodol? Ci to inklinuje viac k lampe alebo kondaku... Fova mi doporucil (mozno aj s prihliadnutim na cenu) same jasnejsie kondaky (ADK Hamburg a Oktava MK105, pytkin tiez - ze mam skusit AT 4047). Nepotrebujem univerzal riesenie. Napada ma dalsia otazka-je jedno ci mam kvalitny kondenzator+kvalitny lampovy preamp, alebo kvalitny IBA lampovy mikrofon(tam asi nema zmysel mat lampovy preamp). Z prispevkov na gearslutz prevladal nazor, ze cim je lampa blizsie, tym je to kvalita lepsia(i na strankach znacky MXL).

+trocha odveci - dostala sa ku mne recenzia lampoveho T-Bone 800[ze vraj ten isty ako SE XYZ] (napriek cine,ze nie je prevyskovany) a teraz neviem, ci to nie je len "reklamny tah". Ma s nim niekto skusenosti? Ozaj prevysuje svoju kategoriu???(novy nie je za to az tak lacny)

fova

Příspěvek od fova »

Trochu jsi to zmotal. Mikrofony, s kterymi se bezne setkas jsou kondenzatorove a dynamicke. Priklad dynamickeho je Shure SM58 a priklad kondenzatoroveho je Oktava MK105. Kondenzatorove dale mohou byt bud nelampove nebo lampove. Muj osobni nazor je, ze bys mel hledat mikrofon vhodny na tvuj hlas a vubec neresit, jestli bude lampovy nebo ne. V obou techto skupinach totiz muzou byt povedene i nepovedene mikrofony.
Co se tyce preampu, tak tam to plati podobne. Zase hledej kvalitu a neres jestli to bude solid state nebo lampa.
Setkal jsem se ale s jednou zajimavou pouckou a to, ze kvalitni nelampovy preamp se da sehnat za malo penez, protoze operacni zesilovace jsou pomerne levna zalezitost, ale kvalitni lampovy preamp vetsinou stoji dost.
Doporucuji zapomenout na levne lampove preampy jako je Studio Projects VTB1 a Behringer Mic 100.
Velmi dobre hodnoceny a pritom levny je napr. solid state preamp M-Audio DMP3.
Co se tyce mikrofonu, tak ja uz jsem ti svoje doporucovane napsal. Bylo by ale fajn, kdybys mel moznost si je nekde vyzkouset pred tim, nez je koupis, abys pak nelitoval.
No a kdyz uz jsi tu mel moznost nahravat na tu Oktavu a dopadlo to docela dobre, tak proc neuvazujes o ni?
S temi T-Bones tady lide nemaji moc zkusenosti, takze se toho asi moc nedozvis. Ja uz jsem chtel nektere z nich parkrat koupit, ale nakonec jsem vzdy radsi dal penize u Thomanna do neceho jineho.
Jediny, kdo me napada, ze je tady trochu testoval, byl Martin.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

dk, ja by som vzal tu Oktavu 2500 a mas po starostiach, ma svoju farbu, charakter a mysim, ze lampa tvojmu hlasu pristane, prida jas a selest... a este ma napadlo, nedavno tu Sasa (Syncro) ponukal za dobru cenu Oktavu 5000, ak by ste sa dohodli, mas vystarane... a potom by som sa uz pozeral po vselijakych procesoroch, kompresoroch, ktore dopomozu tvojmu hlasu k zelanej farbe, ak to ma byt nieco a la Dave Gahan, asi nieco s jemne kovovou prichutou, yamaha?

fova

Příspěvek od fova »

Mam doma jednu nahravku delanou pres Oktavu 5000 a prijde mi, ze je ma jiny zvuk nez 2500. Je to na vyskach zastrenejsi, jakoby pod dekou a zvuk je celkove takovy sladoucky - hooodne obarveny.
Jen nedokazu posoudit, jestli je ten zvuk zpusobeny prostredim a preampem, pres ktery se to nahravalo nebo tim, ze jsou ty mikrofony opravdu rozdilne.
Pokud ma ta Oktava opravdu takovy zvuk, jako v te nahravce, tak pro dk by byla ponekud nevhodna.
Jestli si dobre pamatuji, tak Sasa ji chtel prodat za 24 000Kc, coz je o dost vic, nez stoji nova 2500.

Nevim jestli je to dane tim, jak to ten clovek nahraval a nebo jsou ty mikrofony zvukove

dk

Olutujem ???

Příspěvek od dk »

No, tak teraz ma asi vsetci zasvateni ukrizujete, pripadne uz v zivote od vas nedostanem prispevok :shock:

Prave som cez eBay vydrazil na skusku T.Bone SCT 800 (predtym vyrabana ako Se5500)... Je to lampa, mala by byt dost otvorena na vyskach (na moj zastretejsi hlas) ale zas nie az tak jak vacsina cinanov. Od lampy ocakavam, ze bude trochu teplejsia a snad to bude mat aj stredy... Ak ma to posunie od univerzalneho Rodu trochu dalej do vokalov, budem rad, zial tie palky za odporucane mikraky si nemozem dovolit, v pripade bezlampoidov sa za kvalitne lampove preampy plati cca tolko co mikrak(ak nie viac). V najhorsom pripade ho poslem o doom daal a nestratim tak vela na tom. Sen o U87 zostava, mam vsak momentalne ine priority :-(

MegaBrutalRecenzie[brat s rezervou]:
http://www.dancetech.com/aa_dt_new/hard ... 750&lang=0

alebo nemecky:
http://www.amazona.de/index.php?page=26 ... cle_id=189

thomann [new 222Eur]:
http://www.thomann.de/de/the_tbone_sct800_tube_mic.htm

[img]E:filmy152309_diagramm.jpg[/img]

Dufam, ze bude aspon trochu lepsie pasovat ako bezlampova oktava 319, lebo ma j.bne :evil:

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Tak co na to povedat?? Hod sem potom nejake ukazky...

Odpovědět