Testovaci mikrofon co nejlevneji

Mikrofony a předzesilovače
Jindy2

Testovaci mikrofon co nejlevneji

Příspěvek od Jindy2 »

Ahoj,

resim ted nakup testovaciho mikrofonu (chtel bych s nim testovat ruzne bedny). Projel jsem tu nekolik temat, zatim se mi docela libi mikrofon Behringer ECM8000, ale vzhledem k tomu, ze bych to pouzival jen obcas pro praci a nejspis to budu platit z vlastni kapsy, tak hledam i nejake levnejsi reseni.

Hlavni otazka je: Lze sehnat nejaky takovy (treba jiny) merici mikrofon, aniz bych musel mit napajeni z fantomu? Jde mi o usporu, chci to vyresit levne, ale aby ty vysledky alespon za neco staly.

kexik

Příspěvek od kexik »

najlacnejsi je mm1 od thomanna, ktory sa nicim podstatnym nelisi od toho behringra a dostanes k nemu kalibracnu krivku. bez fantomu nepobezi nic, kedze vsetky meracie mikrofony maju dnes elektretovu kapslu, ktora potrebuje napajanie. vacsina ale beha uz od 9V

vras

Příspěvek od vras »

kexik: myslis tu mm-1 kopii od T-bone za 40 E?
Jinak kdyby to u Thomanna nekdo nahodou objednaval, pripojim se k objednavce, aspon usetrime za postovne.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: no mm1 je asi o 10 euro levnejsi, nez ten Behringer, kterej mi prijde lepsi...

co myslis tim "beha uz od 9V"? ja se v elektru nevyznam, ale asi k tomu teda musim koupit neco s fantomem...bohuzel asi nic levnejsiho nez je MIC100 asi neni, nebo ano?
ja spis cekal ze by mohl byt nejaky takovy mikrak napajeny na baterie nebo USB ;) no to je asi blbost jak koukam...

vras: ja na to koukal uz predtim...jenze ten Behringer ma papirove tusim lepsi parametry a kdyz se spocita postovny z nemecka, tak ten ECM8000 vyjde u safy jen asi o tri stovky draz a je lepsi...mimoto kalibracni krivku by snad mel mit taky, bez ty bych nic takovyho nekoupil...

all: mozna jsem se na zacatku nevyjadril jasne - ony ty mikrofony nejsou zase tak drahe, na tom setrit ani tak nemusim, nejakych par stovek vic nebo min je mi jedno...ale ten phantom pro tohle pouziti, to minimalne zdvojnasobi cenu, na tom chci usetrit, ale to asi nepujde co ctu...

kexik

Příspěvek od kexik »

neviem v com je behringer lepsi. kalibracnu krivku k nemu nedostanes.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: aha, tak pokud je to bez kalibracni krivky, tak jdu radsi do mm1...me jen prisel, ze ma vetsi rozpeti...
ale otazka take byla, co tedy jsi prosim myslel tim "vacsina ale beha uz od 9V"?

ja se v tom neorientuji, takze treba moznost koupit nejaky 9V laciny phantom nebo tak, fakt nevim...ktery je tedy nejlevnejsi phantom pro tohle pouziti?

kexik

Příspěvek od kexik »

existuju 12V baterkove phantomy pre filmarske mikrofony a tak, ale vsetky tie veci stoja viac ako mic100. thomann predava 48V phantom modul napajany zo siete (millenium daco, nechce sa mi to hladat teraz) ale tiez stoji dakych 30 eur a za 39 mas uz cely art mp aj s preampom

a neviem co myslis pod vacsim rozpetim... ked mas kalibracnu krivku od 20Hz do 20kHz, ktoru natukas po bodoch do meracieho sw, meras od 20Hz do 20kHz. ten mikrofon je hodne rovny, aspon kus co mam ja

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

kexik píše:neviem v com je behringer lepsi. kalibracnu krivku k nemu nedostanes.
... ale dostanes, je namalovana zvenci na krabici ;-) . V dusledku se na ni da spolehnout asi tak jako na to co cinan tiskne k tomu Thomannovi ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

vras

Příspěvek od vras »

.. ale dostanes, je namalovana zvenci na krabici
uli nebo cinan, vsechno jedno, ale graf na krabici, to mi pripada teda dost neverohodne

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Na ten Behringer se ale da stahnout krivka do Room EQ Wizard, ne? Nevim, nakolik je oficialni, ale minimalne tohle mi prijde jako vyhoda. Jestli to Cinan vytiskl na papir nebo na krabici by mi teda bylo uplne jedno, stejne je to spis orientacni.

Mimochodem, vrasi, to jsi jeste nesel spat nebo vstavas tak brzo?

marian

Příspěvek od marian »

Wohma píše:Na ten Behringer se ale da stahnout krivka do Room EQ Wizard, ne?
tak toto ma zaujima, akurat planujem nieco merat cez Room EQ a mam prave ten behringer, a trapi ma kalibracia

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Tohle by melo byt ono:
http://personal.inet.fi/private/ilkka/B ... ctions.txt
mam to odsud http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=572477
Jinak googlem by nemel byt problem to najit.

fova

Příspěvek od fova »

Jindy nebo ti ten Behringer muzu za par stovek pujcit, jak jsem tu pred casem inzeroval.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

fova: ja vim a diky za nabidku...ale vzhledem k tomu, ze to budu pouzivat tak jednou za par mesicu a asi dlouhodobe, akorat bych porad otravoval...tak to radsi koupim, neni to tak drahy a beztak nemam preamp, kterej si stejne musim koupit, asi Compact 4, je blbost abych kupoval nejakej MIC100, kdyz budu mit majky v budoucnu dva (testovaci a vokalovej) a taky kvuli regulaci volume atd. atd....
ale diky, kdyby mi nevysel ted jeden job a nemel bych na ten nakup penize, asi bych si to pujcit musel, uz jsem sefovi tak nejak slibil, ze ty testy delat budu...

mym cilem je, testovat v mem stejnem prostredi ruzne bedny, aby se potom daly ty grafy porovnavat...snad si to nepredstavuju jak hurvinek valku, urcite ale budu potrebovat poradit, az to tu budu mit...ale to je jeste cas, ted na obzoru zadny repraky nemam...

safa: no jestli tam ta krivka je a jestli se da i stahnout do toho RoomEQ wizard, tak je to fajn...pravdepodobne bych ho stejne koupil u tebe, rad se vyhnu objednavani z Nemecka od Thomanna, do toho se mi moc nechce, euro stejne uz ted neni vyhodny, tak ty ceny vyjdou podobne...

kexik

Příspěvek od kexik »

nejaka krivka vytlacena na nejakej krabici NENI KALIBRACNA KRIVKA. tu ma kazdy jeden kus inu, jednotlive kusy sa lisia hlavne citlivostou. napodobne krivka do roomeq. MM1 obsahuje normalnu nameranu krivku vytlacenu na ihlickovej tlaciarni realneho akustickeho meracieho systemu

Odpovědět