TLM49 a alternativy (Gefell, Nevaton, Čína, atd.)
Nevím, jak UMT70, ale několik let používám starší RFT Geffel UM70 na MV692 těle a je to moc příjemný vokální mikrofon. Obvykle pro něj sahám ve chvílích, kdy v aranži není úplně moc volného místa a CMV563/M7 by se mi tam "nevešel". Charakterově jsou si docela podobné, UM70 je víc otevřený nahoře, ale má méně masa v nižších středech.
Od známých občas zpracovávám vokály nahrané na Brauner Phantom C a TLM103. Brauner je docela bezproblémový, ale s TLM103 se vlastně vždycky trochu trápím. Má zvláštní sykavky a ne úplně dobře se prosazuje. Ani toho Braunera bych si ale asi nekoupil...
Jako další vokální mikrofony používám ještě Oktavy MKL5000 (obvykle na ženské hlasy) a MK319 (rap). S těmihle čtyřmi mikrofony (CMV, UM, MKL a MK) jsem si zatím vystačil vždy a na všechno, ale nejsem hiendista...
Jinými slovy - doporučuji Gefell UM70/MV692. Dá se sehnat za slušné peníze a je hodně univerzální. V kombinaci s Great River snese i docela vysoké měřítko, aspoň podle mého ucha.
Jen můj názor, Saša
Od známých občas zpracovávám vokály nahrané na Brauner Phantom C a TLM103. Brauner je docela bezproblémový, ale s TLM103 se vlastně vždycky trochu trápím. Má zvláštní sykavky a ne úplně dobře se prosazuje. Ani toho Braunera bych si ale asi nekoupil...
Jako další vokální mikrofony používám ještě Oktavy MKL5000 (obvykle na ženské hlasy) a MK319 (rap). S těmihle čtyřmi mikrofony (CMV, UM, MKL a MK) jsem si zatím vystačil vždy a na všechno, ale nejsem hiendista...
Jinými slovy - doporučuji Gefell UM70/MV692. Dá se sehnat za slušné peníze a je hodně univerzální. V kombinaci s Great River snese i docela vysoké měřítko, aspoň podle mého ucha.
Jen můj názor, Saša
Me vokaly nahrane pres nej prijdou nezajimave a trochu nudne. Asi je to otazka osobniho vkusu.kexik píše:fova: ale no tak, na c414 bolo nahratych tolko platinovych platni, ze by si z toho pustil do gati
Ale samozrejme nepopiram, ze se pres nej nedaji nabrat vokaly velmi dobre.
Bejvavalo. Dnes Rode dovazi komponenty z Ciny.martinrx píše:dle mých zkušeností vychází nejlépe Rode K2 . a to nejen poměr cena výkon. hodně univerzální mikrofon s věrným a plným zvukem. navíc za vynikající cenu. a jsou to australané. Smile kdo zkusil neprohloupil.
Ty Gefelly budou urcite zajimavejsi volba nez Neumann.
Naposledy upravil(a) fova dne 09 pro 2008 19:16, celkem upraveno 1 x.
rode ma z ciny vsetko od zaciatku. tak firma vznikla, ze postavili elektroniku k cinskej kapsli a robia to dodnes. rode je ukazka maxima co sa da z cinskej kapsle vyrazit, nic viac, ale ani nic menej. a cinania sa samozrejme pomalicky prepracuvaju k podobnym vysledkom, takze naveky tu ta znacka imo nebude
- SoundsFine
Matucha: díky, že jsi mě zlomil 
Pokusím se tedy ještě o zapůjčení mikrofonu "MT 71 S" a "M 92.1S "
Oba by snad měli mít M7 kapsli. V manuálu jsem to ale nenašel potvrzené.
Co jsem četl reference, stejně tak jak říkáš, tak M930 je prý blízká tlm103, a M990 je oproti UM92.1 o něco více tvrdší, ostřejší, razantnější, modernější, prý i větší zvuk (těžko říct, co si o tom mám myslet z pár výpovědích na gearslutz - asi raději nic
)
O zápůjčce MT71S jsem už přesvědčen, ještě váhám mezi M990 a M92.1. Budu pak srovnávat s Tlm103 a C414.

Pokusím se tedy ještě o zapůjčení mikrofonu "MT 71 S" a "M 92.1S "
Oba by snad měli mít M7 kapsli. V manuálu jsem to ale nenašel potvrzené.
Co jsem četl reference, stejně tak jak říkáš, tak M930 je prý blízká tlm103, a M990 je oproti UM92.1 o něco více tvrdší, ostřejší, razantnější, modernější, prý i větší zvuk (těžko říct, co si o tom mám myslet z pár výpovědích na gearslutz - asi raději nic

O zápůjčce MT71S jsem už přesvědčen, ještě váhám mezi M990 a M92.1. Budu pak srovnávat s Tlm103 a C414.
Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 09 pro 2008 19:27, celkem upraveno 1 x.
- SoundsFine
sondsfine - ehmm můj offtopic to asi nebyl, přečti pozorně příspěvky.
já se jen snažil poradit podle svých nejlepších zkušeností, tak jsem nabídnul podle mě stejně kvalitní alternativu za řádově menší peníze, kterou fova smetl ze stolu podivným a neprofesionálním způsobem. čemuž jsem se samozřemě musel bránit. nicméně je to mezi zdejšími technokraty asi bezpředmětné.
toť vše.
omlovám se jestli má nabídnutá pomoc byla považována za offtopic.

já se jen snažil poradit podle svých nejlepších zkušeností, tak jsem nabídnul podle mě stejně kvalitní alternativu za řádově menší peníze, kterou fova smetl ze stolu podivným a neprofesionálním způsobem. čemuž jsem se samozřemě musel bránit. nicméně je to mezi zdejšími technokraty asi bezpředmětné.
toť vše.
omlovám se jestli má nabídnutá pomoc byla považována za offtopic.
Mate pravdu, spatne jsem si to pamatoval.
Je to presne opacne, nez jsem psal.
Rode vyrabelo v Cine drive a dnes uz nevyrabi. Jedine, co berou z Ciny jsou protiotresove kose na nektere modely. Jinak je vse MADE IN AUSTRALIA.
Zajimava vec ale je, ze Rode mikraky se u tech low endovych modelu s kvalitou zvuku ponekud zhorsily, pote, co Rode prerusili kontakty s Cinou. Treba stara NT1 je vice cenena nez nova, australska NT1a.
Je to asi dane tim, ze v Cine to vyrabel zavedeny vyrobce s desitkami let zkusenosti, kdezto po presunu vyroby do Australie museli Rode zacit s vyvojem prakticky od nuly.
O historii Rode je clanek na webu Sound on Sound.
Je to presne opacne, nez jsem psal.
Rode vyrabelo v Cine drive a dnes uz nevyrabi. Jedine, co berou z Ciny jsou protiotresove kose na nektere modely. Jinak je vse MADE IN AUSTRALIA.
Zajimava vec ale je, ze Rode mikraky se u tech low endovych modelu s kvalitou zvuku ponekud zhorsily, pote, co Rode prerusili kontakty s Cinou. Treba stara NT1 je vice cenena nez nova, australska NT1a.
Je to asi dane tim, ze v Cine to vyrabel zavedeny vyrobce s desitkami let zkusenosti, kdezto po presunu vyroby do Australie museli Rode zacit s vyvojem prakticky od nuly.
O historii Rode je clanek na webu Sound on Sound.
Naposledy upravil(a) fova dne 09 pro 2008 22:01, celkem upraveno 2 x.
Pokud to nevis, tak v jednom z predchozich temat se Soundsfine vyjadroval v tom smyslu, ze chce zlikvidovat doma vsechnu elektroniku, ktera pochazi z Ciny, protoze nechce podporovat tamni rezim.martinrx píše: tak jsem nabídnul podle mě stejně kvalitní alternativu za řádově menší peníze, kterou fova smetl ze stolu podivným a neprofesionálním způsobem
Na zacatku tohoto tematu jsem mu doporucoval podle me vynikajici mikrofony, ktere jsou ale poznamenane cinskym vlivem a kdyz se proti Cine ohradil, vzpomnel jsem si na to predchozi tema a prestal jsem sem ty cinske mikraky cpat.
Nasledne jsi prisel ty s Rode a ja, predpokladajic, ze jsou to stale cinane, jsem na to reagoval, ze K2 pro Soundsfine neni.
Netusil jsem, ze nevis o te predchozi kauze.
Co se me osobne tyce, tak Rode K2 a Classic povazuji za velmi slusne vokalni mikrofony, ktere bych komukoliv jinemu doporucil. Maji skvely pomer cena/vykon.
Stejne tak jako mikraky od ADK, Blue, Violet, Peluso, Soundelux a asi i MXL.
Ti ovsem koketuji s Cinou.
- SoundsFine
jen k fova:
prosím už ne. opravdu stačilo.
Jedno téma a na třech listech si ho zadělal 17 příspěvky, které mají výpovědní hodnotu 0. Maximálně jeden příspěvek o ADK je informativní.
Vezmi si třeba příklad z příspěvku od "syncro" - jediný příspěvek, co věta, to perla, co věta to informace podstatná, která mě posouvá vpřed a absolutně neodbíhá od tématu.
Takže buď mluv konkrétně o svých zkušenostech z nahrávání s mikrofony této střední cenové třídy, co si nahrál, výsledky, porovnání, atd. Nebo se neúčastni.
hlášky typu: "U87 moc nemusím, na můj vkus zní moc sterilně. " V kolika svých mixech si použil track, který jsi nahrál s U87?
Promiň, ale co si o takovém člověku mám myslet?
Trochu poctivosti a ohledu i na ostatní by neškodilo.
Vždyť nějaký začátečník by tě mohl vzít i vážně.
Chceš ho mít na svědomí?
prosím už ne. opravdu stačilo.
Jedno téma a na třech listech si ho zadělal 17 příspěvky, které mají výpovědní hodnotu 0. Maximálně jeden příspěvek o ADK je informativní.
Vezmi si třeba příklad z příspěvku od "syncro" - jediný příspěvek, co věta, to perla, co věta to informace podstatná, která mě posouvá vpřed a absolutně neodbíhá od tématu.
Takže buď mluv konkrétně o svých zkušenostech z nahrávání s mikrofony této střední cenové třídy, co si nahrál, výsledky, porovnání, atd. Nebo se neúčastni.
hlášky typu: "U87 moc nemusím, na můj vkus zní moc sterilně. " V kolika svých mixech si použil track, který jsi nahrál s U87?
Promiň, ale co si o takovém člověku mám myslet?
Trochu poctivosti a ohledu i na ostatní by neškodilo.
Vždyť nějaký začátečník by tě mohl vzít i vážně.
Chceš ho mít na svědomí?