USB Mikrofon latence

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Marme

USB Mikrofon latence

Příspěvek od Marme »

Zdravím, prosím o radu, pořídila jsem si USB mikrofon (Trust Emita), zvuk je kvalitní, pohlcuje okolní ruchy, jen mám problém s drobnou latencí, což je u zpěvu do melodie problém, i když mluvím, mé hemisféry to moc nedávají :D Nevíte někdo, zda to jde řešit nějakým spešl ovladačem apod.? Zvuková karta mi řešením nepřijde, protože USB mikrofon funguje jako samostatná jednotka a výhodou těchto modelů je, že není nutné externí zvukovku dokupovat. Díky moc.

Stan

Re: USB Mikrofon latence

Příspěvek od Stan »

Predpokladam ze mas windows tak si nainstaluj AISO ovladače pro widle a sniz si latenci pro nahrávani napriklad na 256ms

http://www.asio4all.org

Snad ti pouze tohle video ale na YT je jich dost jiných

Marme

Příspěvek od Marme »

Moc ti děkuji! Jdu na to mrknout .)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Bacha - Stan nemyslel 256ms, to je překlep :-D řekneme, že pro dostatečnou práci by ses měla dostat na nějakých 10ms, což při samplovací frekvenci 44100 Hz dělá do cca 441 samplů nastavení tzv. Audio bufferu (pro mono signál). Takže Stanovo údaj bude právě v samplech ;-) v tom případě by dělala latence nějakých 6ms zhruba, což by tvůj problém řešilo.

P.

Stan

Příspěvek od Stan »

:oops: Jo jasne mas pravdu sorry za to vubec jsem u toho nepremyslel teda premyslel nad dvemi vecmi naraz takze jeste jednou nahravani 256 nebo 512 a na mix mix zmenit na max tedy alespon na 1024.

Odpovědět