USB Mikrofony .... +/-

Mikrofony a předzesilovače
dk

Příspěvek od dk »

Ak by si chcel, mozem ti predat lampovy TBone SCT 800 (ako nahrada Oktava 319 + Behr.100MIC) za tu istu , mozno i lepsiu cenu (neviem co stoja tie vecicky).
Otazne je, ci to napojis bez preampu na Audiophille kartu (tam ide iba JACK?)???

Porovnania s lampovou oktavou 2500 su v teste
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... highlight=

Mozno sa tu niekdo vyjadri, ci je to blbost alebo nie. Mne oktava 319 moc nepasovala(nudny spev), bola trochu temnejsia(da sa ale modnut na ostrejsieho hocha).

Na druhej strane TBone ma zase cinske vysky a tiez sa mi nehodi pri mojich extra sykavkach - zostavam pri HATe. Mozno staci vymenit "lampu" za menej ostru na vyskach...

Vo vseobecneosti by som novy gear nekupoval, lebo ho budes zase po case predavat (samozrejme pokial sa nenajde 25 salencov co nakupi priamo od cinanov :-) ). kamos predaval MIC 100 za 1000.-Sk, ale uz ju predal. eBay! Bey, bey...

Celkom dobre riesenie vidim v Emu 1616m - relativne ciste prevodniky aj preamp. Niekto to tu tiez predaval nedavno... Prave im vysli nove drivery :-)

fova

Příspěvek od fova »

s-monan píše:Teď na začátku je to právě nejdražší, páč kupuju všechno. Pak už budu jen upgradovat po jednotlivejch komponentech a bude to samozřejmě zase jiný.
Tim bych si nebyl tak jisty.

Podle me prave na zacatku je to uplne v pohode, protoze vrazis do mikraku+zvukovky+preampu pouhych 10000Kc a muzes zacit nahravat. Ale jakmile budes chtit nejaky kvalitativni upgrade nahoru, tak nema moc smysl, kupovat jenom lepsi mikrak, protoze ty ostatni low endove komponenty ti budou zvuk toho mikraku degradovat.
Cely retezec musis mit na stejne kvalitativni urovni.
Takze dalsi ugrade mikrak+zvukovka+preamp znamena celkovou investici treba 30000Kc a to uz je pro vetsinu lidi, co nahravaji doma docela problem.
A to nemluvim o nakladech na slusne bedny, sluchatka, sluchatkovy zesilovac a akusticke upravy mistnosti, abys vubec spravne slysel to, co jsi nahral.

Spousta lidi to pak resi nakupem pouziteho vybaveni, jak pise dk, protoze za malo penez dostanes hodne slusne produkty.

dk

Příspěvek od dk »

suhlasim, pri nizsej cenovke nema zmysel kupovat nieco z bazara.
Napr. (obrazne povedane):
Art MP vydrazis za 20 Euro, poslu ti to za 15 Euro. Nove kupis doma v kamenaku za ~40 Euro (zaruka++).

Ale Apogee Mini Me vydrazis za 500 Euro, poslu to za 15 Euro. Nove kupis za 1000 Euro (ale bez zaruky). [40 000.-Sk drawnery sa uz posielali aj za 5000.-Sk..., ale to musis mat stastie] Niektori sa ku gearu spravaju ako k macoche (nar. mikrak nechaju vo vlhkom prostredi...)

Pri tom mojom prispevku mi slo len o to ci si niekto trufne porovnat novu Oktavu319+Behr.Mic100 alebo pouzite lampace TBone (pripadne HAT800, Marschall V6, Rode...) v podobnych cenovych kategoriach...

fova

Příspěvek od fova »

Mikraky, ktere jsi tu napsal, jsou dost odlisne a kazdy si musi vyzkouset a prehodnotit, ktery je pro nej nejvhodnejsi.
Tohle jsou moje SUBJEKTIVNI dojmy z nich:

Oktava MK319 je mirne temnejsi, ale pritom neutralni mikrofon se zastrenejsimi vyskami, ktery ma trochu hrubozrnny charakter zvuku - nezni to uplne uhlazene. Dobre lze pouzit na zpev u cloveka, ktery ma problem se sykavkami a potrebuje trochu ztucnit/zmohutnet hlas. Na druhou stranu muze znit ponekud nudne a na nastroje je prakticky nepouzitelna bez modifikace.

MXL V6 je striktne vokalni mikrofon s velmi prijemne znejicim, sametovym, az jakoby sladkym zvukem. Moc hezky se to posloucha. Na druhou stranu ten zvuk je hodne specificky a pokud chces jiny druh zvuku vokalu (napr. neutralne znejici), tak k nemu musis poridit dalsi mikrofon.
Na nastroje jsem ho nezkousel, ale obavam se, ze by byl nepouzitelny.

HAT800 (zatim jsem nemel osobne tu cest, takze usuzuji jen z toho, co jsem slysel z nahravek) je sice lampovy mikrak, ale zni pomerne neutralne, takze by mel byt ve studiu pouzitelny prakticky na cokoliv. Nekomu ovsem muze vadit urcita sterilita - ze zvuk neni prilis kolorovan a neni nafouknuty. Muze to vadit zvlast u vokalu. Take ma zrejme tendenci k zvyraznenejsim vyskam. Vice info az se mi dostane v brzke dobe do rukou.

Z Rode jsem zkousel pouze NT1A a ten si dovedu predstavit predevsim pro nahravani nastroju, mene uz na vokaly. Znel na vokaly neprijemne plose a prevyskovane. Vyssi modely jsem nezkousel, ale slysel jsem, myslim, nahravku delanou pres K2, coz uz je hodne zajimavy mikrofon.

Ten tvuj TBone jsem neslysel, ale nekolik jinych ano a obecne mi vsechny prisly, ze maji hodne ostrejsich vysek a nejsou tedy vhodne pro cloveka, ktery ma problem se sykavkami. Prisly mi charakterove dost podobne jako Rode NT1A.

Odpovědět