velkej kondenzator a akusticka kytara

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

velkej kondenzator a akusticka kytara

Příspěvek od Kermitak » 05 říj 2006 12:33

Ahoj, vcera jsem u kamarada zkousel snimat akustickou kytaru pres SP B1, o kterem jsem na par mistech nasel informaci, ze je ke snimani kytary dobrej (i kdyz jsem myslel, ze je na to lepsi nejaka tuzka). No, snimal jsem nekde mezi dirou a krkem, asi 40 cm od tela a to co z toho lezlo bylo NAPROSTO PRISERNY ! Tupej, zahuhlanej zvuk naprosto bez vysek, uplne zmizelo krasne kovove drnceni strun. Muzete me nekdo postouchnout, kde je chyba ? V mikrofonu (proc ?) V umisteni ? Diky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 říj 2006 12:52

40cm je moc blizko na velky kondas, skusil si viac?
skusil si bass rolloff?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 říj 2006 12:54

Vic jsem nezkousel, bass rolloff taky ne, ale obavam se ze pak by tam nebylo vubec nic. Nejde o to, ze by tam bylo moc basu, ale ze tam ty vysky proste chybeji :-/

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 říj 2006 12:54

Zkusim teda jeste vetsi vzdalenost, i kdyz si nemyslim, ze se to nejak diametralne zmeni.

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 05 říj 2006 16:24

Dělal jsem se snímáním kytary dost experimentů a dobré výsledky dávalo, když jsem signál z kondenzátoru míchal se signálem z piezosnímače. Pokud je ta kytara vybavena kobylkovým piezosnímačem, vyzkoušel bych to, ten snímač má hodně výšek, mikrofon zase poslouží "akustickým" zvukem.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 říj 2006 16:34

Kermitak píše:Zkusim teda jeste vetsi vzdalenost, i kdyz si nemyslim, ze se to nejak diametralne zmeni.
zmeni... to co pozorujes je proximity efekt
a este hodne sprosta otazka, nesnimas to zadnou stranou mikrofonu, ze nie?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 05 říj 2006 17:27

kexik píše:40cm je moc blizko na velky kondas, skusil si viac?
skusil si bass rolloff?
... to bych nerek ze je to tak blizko aby to melo takovej zvuk co tu kolega popisuje. Nemeli jste ho opacne - citlivou stranou od kytary ??
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 05 říj 2006 17:36

... jeee ted koukam ze to Kexik uz napsal ... ;-) jsem druhej. ALe bez legrace, jednou se mi to stalo jako elevovi v jednom velkym studiu kdy poprve prisel Mistr zpevak jehoz deska se tocila, prisel zpivat ... a furt se nam ten zvuk nejak nezdal ... az prisel sam majitel studia ... a po mem trojim ujisteni ze je mikrofon spravne a ze prece nejsem blbej sel a otocil ho ... jako by se rozsvitilo ;-). Jak ja se stydel ....
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 říj 2006 17:59

stane sa :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 říj 2006 18:29

dj-bobr píše:Dělal jsem se snímáním kytary dost experimentů a dobré výsledky dávalo, když jsem signál z kondenzátoru míchal se signálem z piezosnímače. Pokud je ta kytara vybavena kobylkovým piezosnímačem, vyzkoušel bych to, ten snímač má hodně výšek, mikrofon zase poslouží "akustickým" zvukem.
Jo, je to elektroakustika, takze by to slo, ale me by zajimalo spis tak nejak obecne proc to zni jak to zni.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 říj 2006 18:30

safa píše:... jeee ted koukam ze to Kexik uz napsal ... ;-) jsem druhej. ALe bez legrace, jednou se mi to stalo jako elevovi v jednom velkym studiu kdy poprve prisel Mistr zpevak jehoz deska se tocila, prisel zpivat ... a furt se nam ten zvuk nejak nezdal ... az prisel sam majitel studia ... a po mem trojim ujisteni ze je mikrofon spravne a ze prece nejsem blbej sel a otocil ho ... jako by se rozsvitilo ;-). Jak ja se stydel ....
:)) teda panove, ted jste se me dotkli ;) Ne, mikrofon byl dobre, navic jsem na nej pak zkousel hlas a ten byl v poradku, jenom ta kytara znela prachbidne...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 říj 2006 18:38

no ja som kdesi na nete pocul nahravku akustiky z B1 (single) a bolo to ok, prave naopak, bral VIAC strun ako dalsie majky v teste, mal hodne nalestene vysky, spustu detailov, na mix s dalsimi nastrojmi mozno az primoc
moze byt vadny... moze byt primale fantomove napatie, mozes mat blbo zapojeny kabel
napada ma viac veci, ale to nejde posudit cez net

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 říj 2006 18:58

kexik píše:no ja som kdesi na nete pocul nahravku akustiky z B1 (single) a bolo to ok, prave naopak, bral VIAC strun ako dalsie majky v teste, mal hodne nalestene vysky, spustu detailov, na mix s dalsimi nastrojmi mozno az primoc
moze byt vadny... moze byt primale fantomove napatie, mozes mat blbo zapojeny kabel
napada ma viac veci, ale to nejde posudit cez net
daj linku na ten posluchovy test...pls

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 říj 2006 19:36


Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 05 říj 2006 20:30

Jeden mikrofon je na kytaru málo (kytara bude znít vždy trochu ploše a jednorozměrně). Slušný zvuk kytary se dosáhne vhodně umístěnými dvěma mikrofony (stereo pár - i my máme dvě uši ...). Malomembránové kondenzátory budou většinou znít a poznání přirozeněji a čistěji než velkomembránové. Nedávno zrovna někde chválili Oktávy M012. Za relativně málo peněz prý docela ucházející zvuk ...

Odpovědět