velkej kondenzator a akusticka kytara

Mikrofony a předzesilovače
Kermitak
Moderátor

velkej kondenzator a akusticka kytara

Příspěvek od Kermitak »

Ahoj, vcera jsem u kamarada zkousel snimat akustickou kytaru pres SP B1, o kterem jsem na par mistech nasel informaci, ze je ke snimani kytary dobrej (i kdyz jsem myslel, ze je na to lepsi nejaka tuzka). No, snimal jsem nekde mezi dirou a krkem, asi 40 cm od tela a to co z toho lezlo bylo NAPROSTO PRISERNY ! Tupej, zahuhlanej zvuk naprosto bez vysek, uplne zmizelo krasne kovove drnceni strun. Muzete me nekdo postouchnout, kde je chyba ? V mikrofonu (proc ?) V umisteni ? Diky

kexik

Příspěvek od kexik »

40cm je moc blizko na velky kondas, skusil si viac?
skusil si bass rolloff?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Vic jsem nezkousel, bass rolloff taky ne, ale obavam se ze pak by tam nebylo vubec nic. Nejde o to, ze by tam bylo moc basu, ale ze tam ty vysky proste chybeji :-/

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Zkusim teda jeste vetsi vzdalenost, i kdyz si nemyslim, ze se to nejak diametralne zmeni.

dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Dělal jsem se snímáním kytary dost experimentů a dobré výsledky dávalo, když jsem signál z kondenzátoru míchal se signálem z piezosnímače. Pokud je ta kytara vybavena kobylkovým piezosnímačem, vyzkoušel bych to, ten snímač má hodně výšek, mikrofon zase poslouží "akustickým" zvukem.

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:Zkusim teda jeste vetsi vzdalenost, i kdyz si nemyslim, ze se to nejak diametralne zmeni.
zmeni... to co pozorujes je proximity efekt
a este hodne sprosta otazka, nesnimas to zadnou stranou mikrofonu, ze nie?

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

kexik píše:40cm je moc blizko na velky kondas, skusil si viac?
skusil si bass rolloff?
... to bych nerek ze je to tak blizko aby to melo takovej zvuk co tu kolega popisuje. Nemeli jste ho opacne - citlivou stranou od kytary ??
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

... jeee ted koukam ze to Kexik uz napsal ... ;-) jsem druhej. ALe bez legrace, jednou se mi to stalo jako elevovi v jednom velkym studiu kdy poprve prisel Mistr zpevak jehoz deska se tocila, prisel zpivat ... a furt se nam ten zvuk nejak nezdal ... az prisel sam majitel studia ... a po mem trojim ujisteni ze je mikrofon spravne a ze prece nejsem blbej sel a otocil ho ... jako by se rozsvitilo ;-). Jak ja se stydel ....
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

kexik

Příspěvek od kexik »

stane sa :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

dj-bobr píše:Dělal jsem se snímáním kytary dost experimentů a dobré výsledky dávalo, když jsem signál z kondenzátoru míchal se signálem z piezosnímače. Pokud je ta kytara vybavena kobylkovým piezosnímačem, vyzkoušel bych to, ten snímač má hodně výšek, mikrofon zase poslouží "akustickým" zvukem.
Jo, je to elektroakustika, takze by to slo, ale me by zajimalo spis tak nejak obecne proc to zni jak to zni.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

safa píše:... jeee ted koukam ze to Kexik uz napsal ... ;-) jsem druhej. ALe bez legrace, jednou se mi to stalo jako elevovi v jednom velkym studiu kdy poprve prisel Mistr zpevak jehoz deska se tocila, prisel zpivat ... a furt se nam ten zvuk nejak nezdal ... az prisel sam majitel studia ... a po mem trojim ujisteni ze je mikrofon spravne a ze prece nejsem blbej sel a otocil ho ... jako by se rozsvitilo ;-). Jak ja se stydel ....
:)) teda panove, ted jste se me dotkli ;) Ne, mikrofon byl dobre, navic jsem na nej pak zkousel hlas a ten byl v poradku, jenom ta kytara znela prachbidne...

kexik

Příspěvek od kexik »

no ja som kdesi na nete pocul nahravku akustiky z B1 (single) a bolo to ok, prave naopak, bral VIAC strun ako dalsie majky v teste, mal hodne nalestene vysky, spustu detailov, na mix s dalsimi nastrojmi mozno az primoc
moze byt vadny... moze byt primale fantomove napatie, mozes mat blbo zapojeny kabel
napada ma viac veci, ale to nejde posudit cez net

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:no ja som kdesi na nete pocul nahravku akustiky z B1 (single) a bolo to ok, prave naopak, bral VIAC strun ako dalsie majky v teste, mal hodne nalestene vysky, spustu detailov, na mix s dalsimi nastrojmi mozno az primoc
moze byt vadny... moze byt primale fantomove napatie, mozes mat blbo zapojeny kabel
napada ma viac veci, ale to nejde posudit cez net
daj linku na ten posluchovy test...pls

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jeden mikrofon je na kytaru málo (kytara bude znít vždy trochu ploše a jednorozměrně). Slušný zvuk kytary se dosáhne vhodně umístěnými dvěma mikrofony (stereo pár - i my máme dvě uši ...). Malomembránové kondenzátory budou většinou znít a poznání přirozeněji a čistěji než velkomembránové. Nedávno zrovna někde chválili Oktávy M012. Za relativně málo peněz prý docela ucházející zvuk ...

Odpovědět