Vokalny test lampovych mic. HAT800, TBone SCT800, Oktava 250

Mikrofony a předzesilovače

<t>Ktory sa mi hodi</t>

Anketa končí za 09 čer 2008 13:32

track01.wav
0
Žádná hlasování
track02.wav
1
100%
track03.wav
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů: 1

dk
Příspěvky: 64
Registrován: 25 říj 2005 19:34

Příspěvek od dk » 03 čer 2008 10:59

Aj preto som sem dal ten test, lebo aj mne to znie "rovnako" (DA-Emu 1616m, AKG270, Behr.Truth 8").

Tu su 4824 nahravky (ak to pomoze):
http://www.fileflyer.com/view/x0nwIAZ

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 čer 2008 13:01

ja by som to este dalej rozviedol: mikrofony z tejto triedy (lampa) nie su transformerless, tj na vystupe mikrofonu je trafo. a teraz ide vyrok storocia: to trafo musi byt spravne tlmene, tj VSTUPNA IMPEDANCIA PREAMPU je strasne dolezita, musi byt taka, aku vyrobca PREDPISUJE. spravidla to byva 1kOhm, ale clovek vidi aj preampy s impedanciou 10kOhm alebo 200Ohm, v prvom pripade je trafo neutlmene a "zvoni" na vyskach, v druhom je pretlmene a miznu ako basy tak (hlavne) vysky. idealka je hiend preamp s menitelnou impedanciou a najst tu spravnu polohu, to ale nie vzdy ide. dalsia moznost je vyrobit si vlastny kabel, kde sa prepoja piny 2-3 1kOhm odporom, pokial vas preamp ma 10kOhm impedanciu. Ono 10kOhm ma tiez svoje VYHODY, napriklad pre transformerless mikraky (rode, najlacnejsie cinany, atd )je taky preamp lepsi, tiez pre ribbony s hi-z vystupom

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 03 čer 2008 13:07

Mozna ze skrz preampy a AD v emu to bude hrat lip, tak si to vyzkousej.

Tohle je malomembranovej tranzistorovej beztransformatorovej mic (pravda skrz lampovej predzesik s trafem). Cistej, bez uprav.

www.zka4t.com/share/km76josef.mp3

Je to neco, co je vlastne hodne "netrendy" a myslim, ze to funguje uplne supr. A ja debil pred par lety nechtel koupit tyhle mikraky po 4 tisicich plus dalsi cisty kardiody este levnejc...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 čer 2008 13:09

kexik : toto som netusil .. kurva ze ta tu mame :)

dk
Příspěvky: 64
Registrován: 25 říj 2005 19:34

Příspěvek od dk » 03 čer 2008 13:42

No kukam na technical specification EMU, zda sa ze na EMU mam Microphone Preamplifier: -> Input Impedance: 1.5Kohms.
http://www.emu.com/products/product.asp ... ifications


MACKIE ma asi Mic Input: 2.4 kΩ, balanced.
http://www.mackie.com/products/onyxseri ... specs.html


Otazne su OHMY mikrakov. Vie mi niekto povedat HAT800???


Oktava 2500:
Output Impedance 200 Ohm nominal
Minimum load impedance 1 k Ohm
http://www.oktava-online.com/mkl2500.htm#tech


TBone: Output Impedance <200ohms
http://www.guitarampkeyboard.com/en/se-5500/10849


Kexik - aka je cca vaha tych ohmov na vyslednu kvalitu nahravky (okrem spevu :-)) ???

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 čer 2008 14:15

dk : nas zvukar dost cachruje s impedanciou .. mikrofon mame len jeden ale roznym ludom nastavuje rozne impedanciu na preampe .. podla toho ako sa mu to hodi ..

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

trafo - HAT 800

Příspěvek od radek_p » 03 čer 2008 14:23

kexik píše:mikrofony z tejto triedy (lampa) nie su transformerless, tj na vystupe mikrofonu je trafo
Ke ma HAT to trafo?
fotky HATu
To je schovany v tom kovovym krytu, co se ho lampa dotyka spickou?

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 03 čer 2008 14:33


dk
Příspěvky: 64
Registrován: 25 říj 2005 19:34

Příspěvek od dk » 03 čer 2008 15:00

Cize treba nieco taketo? (variable input impedance)

(~180$)
http://www.artproaudio.com/products.asp ... at=1&id=99

alebo

(~400$)
http://www.artproaudio.com/products.asp ... at=1&id=48

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 čer 2008 16:09

Pytkin píše:dk : nas zvukar dost cachruje s impedanciou .. mikrofon mame len jeden ale roznym ludom nastavuje rozne impedanciu na preampe .. podla toho ako sa mu to hodi ..
Vy mate ale U87, ne? A ten neni lampovy.

Ja mam na Goldmajku vstupni impedanci 1,8kOhm a pro lampac ADK CE je vyrobcem doporucena zatezovaci impedance 1kOhm. Zatim jsem to nijak neresil.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 čer 2008 17:27

1,8kOhm vs 1kOhm, to nie je ziadny rozdiel, to sa neznepokojuj. rozdiel musi byt radovy, aspon 5kOhm resp 500Ohm a tak...
U87 myslim trafo ma... to zovseobecnenie s lampami som myslel tak, ze lampovy mic ma trafo vzdy, FETovy ho mat moze a nemusi.
ked je k dispozicii preamp co ma prepinatelne impedancie, da sa to aj vyuzivat a umyselne na niektore aplikacie pouzit zlu impedanciu...
v HATe je to trafo v tom plechovom sudku hned vedla konektora.
vystupnu impedanciu trafa by som tiez neriesil, jednak je frekvencne zavisla a jednak je JEDNO aka je, podstatne je, aka je optimalna zataz (v tomto pripade). Vystupna byva 200Ohm na 1kHz, ale niekedy aj 150 alebo 600Ohmov... (ribbon rb100 ma ca 150ohmov, podla mojich merani)
pozor, aj niektore dynamiky maju trafo (skoro vsetky shure)
Naposledy upravil(a) kexik dne 03 čer 2008 17:38, celkem upraveno 2 x.

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Příspěvek od radek_p » 03 čer 2008 17:29

nemo: Nechapu souvislost tech obrazku s mym dotazem - na tech fotkach je videt jenom napajeci trafo... Ale Kexik uz odpovedel, ze je to tam, co sem myslel.

dk
Příspěvky: 64
Registrován: 25 říj 2005 19:34

Příspěvek od dk » 03 čer 2008 22:16

OKI, tu je kluc:

Track01.wav = Oktava
Track02.wav = HAT
Track03.wav = TBone

Pocity z Vasich posluchov - HAT je otvoreny, ale nereze az tak. Velke rozdiely zase tak neboli. Oktava sa zda byt troch temnejsia a Tbonu uz idu vysky. Otazne je, ci nieco nebolo v poriadku v geare. Tbonu by pomohla mozno nova lampa s krajsimi vyskami.

THANKS!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 čer 2008 22:34

myslim ze ten test ti tak ako tak pomohol :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 03 čer 2008 23:57

no hlavne este ozkousej nahravat ciste na to emu, treba to bude lepsi, co ja si tak matne pamatuju, nahravky na m-audio delta44 a omni i/o nebyly uplne pekelne marny (i kdyz, tezko rict po tech letech) a tohle by melo byt jen lepsi.

Odpovědět