Vyber podioveho mikrofonu pro zensky vokal

Mikrofony a předzesilovače
Vlad

Re: Pomoc, prosím...

Příspěvek od Vlad »

fova: ja mam zatim zkusenost jen s dynamickejma - Shure SM58 a Rode M1 a pak nejakejma levnejsima. S kondikama na zive hrani zatim nic.
co se tyce vyzkouseni, myslis neco ve smyslu 30-day money-back guarantee :) . Jinak nevim kdo by mi Neuman pujcil

fova

Příspěvek od fova »

Ja take pisi jen o dynamickych mikracich.
Kondiky na live jsou uplne jina kapitola. To je pak teprve masakr je ukocirovat (preslechy atp.).

Bud 30-day... nebo pujcit od znameho.

Uprimne receno po KMS nijak netouzim. Abys ho plne vyuzil, tak to chce mit i kvalitniho interpreta a prostory a je hodne drahy, takze clovek by na nej stale musel davat pozor.
To ty nase Shurky uz jsou dost otlucene. :D

Ale pro autorku tohoto tematu by to KMS mohlo byt reseni.

inka

Příspěvek od inka »

Vážně moc děkuju za radu...pokusím se od známých půjčit jak jsi psal, shurku a audix...a co se týče KMS, zkusím 30...A o beyerdynamic SDM 960 M něco nevíte? Jediné co vím, že ho používala Tarja, která zpívá stejnou technikou, takže mohla řešit podobné problémy...
Aby se klasický zpěv prodral dvouma uřvanýma kytarama, basou, bícíma a klávesama, to je fakt dřina... :( vzhledem k tomu, že mě teď bude čekat asi dost vystoupení, musím ten hlas šetřit...

fova

Příspěvek od fova »

Neznam, ale ma, myslim, stejnou kapsli jako Opus 89, takze by mohl mit stejny zvukovy charakter.

Ja osobne nemam s bezdratovym prenosem zrovna nejlepsi zkusenosti - obcas je problem s ruznym rusenim signalu a pak se mi subjektivne zdalo, ze to mrsi zvuk. Kdyz jsme tu samou Betu pouzili s kabelem a pak s bezdratovym nastavcem, tak mi prislo, ze ten zvuk bezdratu byl horsi.

Proste kabel je jistota.

Jinak mame v kapele vokalistku, ktera zpiva klasickym zpusobem (pracuje jako zpevacka v divadle) a hodne take zalezi na zvukari, ktery nas zvuci. Musi ten jeji hlas v mixu dostatecne zduraznit a vytahnout ji nad nastroje.

kexik

Příspěvek od kexik »

fova píše: Opacnym extremem je Shure SM58, ktery ma zvyrazneny spodek, takze ten hlas se pak vali jako mohutna reka, ale chybi mu vysky a tim padem ma tendenci zanikat mezi nastroji.
Ten tvuj AKG neznam, ale mozna to bude podobna zvukova barva.
nebude, D5 je vyraznejsia ako sm58.

Odpovědět