Vyber podioveho mikrofonu pro zensky vokal
Vyber podioveho mikrofonu pro zensky vokal
Ahoj,
potřebovala bych pomoc s výběrem nového mikrofonu. Vlastním AKG D5, ale ve výškách ze sebe tenhle mikrofon vyloudí jen jakýsi "robotický" zvuk, ztrácí barvu atd. Zároveň potřebuju, aby byl mikrofon citlivý, obzvlášť na spodní polohu hlasu, protože používám techniku klasického zpěvu, a ten nemá tak silný zvuk, jako běžně používaný krční, prsní tón, obzvlášť, když má vyniknout v hudbě, jako je metal...jsem ochotna do toho investovat tak do 15ti tisíc...
Dívala jsem se na tyhle modely:
Beyerdynamic SDM 960 M -nemůžu najít moc e-shopů, kde by ho měli...
Beyerdynamic Opus 89
Mohli byste mi prosím poradit?
Díky,Inka
potřebovala bych pomoc s výběrem nového mikrofonu. Vlastním AKG D5, ale ve výškách ze sebe tenhle mikrofon vyloudí jen jakýsi "robotický" zvuk, ztrácí barvu atd. Zároveň potřebuju, aby byl mikrofon citlivý, obzvlášť na spodní polohu hlasu, protože používám techniku klasického zpěvu, a ten nemá tak silný zvuk, jako běžně používaný krční, prsní tón, obzvlášť, když má vyniknout v hudbě, jako je metal...jsem ochotna do toho investovat tak do 15ti tisíc...
Dívala jsem se na tyhle modely:
Beyerdynamic SDM 960 M -nemůžu najít moc e-shopů, kde by ho měli...
Beyerdynamic Opus 89
Mohli byste mi prosím poradit?
Díky,Inka
Re: Pomoc, prosím...
mic. Bayery má v nabídce AUDO/pro (Šáfa) sídlí na P-6 a určo by byla možnost si vyzkoušet k hlasu před koupí na prodejně = Zvukař Gustav
d5 ma ale prave hodne tlsty spodok v cenovom porovnani s konkurenciou. Vysky nema uplne ciste ale roboticky zvuk? Mas ho v poriadku? Spievas kolmo nan?
Sice asi neopodstatněně, ale něco mi říká, že chyba v mikrofonu moc nebude.
Klasický zpěv (záleží jaký to je, aby to nebyl jen teplý dech) + metal ?
Bude třeba asi jakýkoli mikrofon pomalu sežrat, aby z něj (bez jiných problémů) něco při live lezlo.
Jinak asi klasika SM58, ale určitě to chce nejdříve vyzkoušet na tvojí barvu hlasu.
Klasický zpěv (záleží jaký to je, aby to nebyl jen teplý dech) + metal ?
Bude třeba asi jakýkoli mikrofon pomalu sežrat, aby z něj (bez jiných problémů) něco při live lezlo.
Jinak asi klasika SM58, ale určitě to chce nejdříve vyzkoušet na tvojí barvu hlasu.
nevím, zkus posoudit dech a práci s mikrofonem: http://www.youtube.com/watch?v=DK5zSv4WsaQ ale tady na svůj mikrofon nezpívám, byla jsem jen jako host na jedné akci, takže jsem si ani svůj nebrala...
V mikrofonech se opravdu nevyznám proto potřebuju radu...je pro mě důležité, aby mikrofon nebral barvu hlasu z výšek, nebo z jakékoliv polohy... Taky by bylo asi fajn, kdyby byl bezdrátový...
Ja bych se asi rozhlizel v nabidce Sennheiser. Muj nazor.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo
to video asi napovi, nekdo ti urcite dobre poradi.. me napada jen shure sm58 anebo beta58 kde by se na zesileni spodku dalo vyuzit proximity efektu.. ale mikrofonum vubec nerozumim.
Tyhle dívky (dívka ?) sem přece občas chodí ne ?
nedávno v podobě vážné zájemkyně o mastering ? 

- SoundsFine
Pro ženský hlas s podporou nižšího rejstříku ( spodní ženská hlasová poloha)
NEUMANN "KMS 104 Plus" - cena je okolo 480 až 500 E (tedy 12000Kč)
Je to mikrofon který používá Lara Fabian, Sarah Connor, Leona Lewis a další.
http://www.thomann.de/de/neumann_kms_104_plus.htm
http://www.thomann.de/de/neumann_kms_104_bk_plus.htm
Neumann dál vyrábí VERZI KMS104 (KARDIODA), verzi KMS105 (SuperKardioda)
Ceny jsou stejné.
Pokud na to máš peníze, tak bych jiný mikrofon na live neřešil.
NEUMANN "KMS 104 Plus" - cena je okolo 480 až 500 E (tedy 12000Kč)
Je to mikrofon který používá Lara Fabian, Sarah Connor, Leona Lewis a další.
http://www.thomann.de/de/neumann_kms_104_plus.htm
http://www.thomann.de/de/neumann_kms_104_bk_plus.htm
Neumann dál vyrábí VERZI KMS104 (KARDIODA), verzi KMS105 (SuperKardioda)
Ceny jsou stejné.
Pokud na to máš peníze, tak bych jiný mikrofon na live neřešil.
Inko, tebou zminovany Opus 89 zpusobi, ze budes vycnivat nad ostatnimi nastroji a velmi dobre se uslysis. Je to dane tim, ze je mimoradne citlivy a pak ma take zvyraznene vysky, coz vede subjektivne k vetsi srozumitelnosti projevu.
Na druhou stranu tenhle mikrofon ma tenke stredni pasmo, kde se nachazi telo hlasu, takze rozhodne to nebude znit mohutne, jak bys asi chtela.
Tenhle mikrak dobre sedne na ujeceneho metaloveho zpevaka, ktery potrebuje byt slyset nad vsemi temi kytarami, ale rekl bych, ze tvuj hlas bude zbytecne prznit.
Takze tudy asi cesta nevede.
Opacnym extremem je Shure SM58, ktery ma zvyrazneny spodek, takze ten hlas se pak vali jako mohutna reka, ale chybi mu vysky a tim padem ma tendenci zanikat mezi nastroji.
Ten tvuj AKG neznam, ale mozna to bude podobna zvukova barva.
Kompromisem mezi obema temito extremy muze byt napr. Shure Beta 58 ci nejaky Audix OM serie - OM5 a 7. Beta ma vysek dost, ale nejsou tak jedovate a ostre jako u Opusu a telo vokalu ma mohutnejsi nez Opus.
A rozhodne si v obchode vyzkousej vic mikrofonu, nez neco koupis. Kazdemu sedne neco jineho.
Na druhou stranu tenhle mikrofon ma tenke stredni pasmo, kde se nachazi telo hlasu, takze rozhodne to nebude znit mohutne, jak bys asi chtela.
Tenhle mikrak dobre sedne na ujeceneho metaloveho zpevaka, ktery potrebuje byt slyset nad vsemi temi kytarami, ale rekl bych, ze tvuj hlas bude zbytecne prznit.
Takze tudy asi cesta nevede.
Opacnym extremem je Shure SM58, ktery ma zvyrazneny spodek, takze ten hlas se pak vali jako mohutna reka, ale chybi mu vysky a tim padem ma tendenci zanikat mezi nastroji.
Ten tvuj AKG neznam, ale mozna to bude podobna zvukova barva.
Kompromisem mezi obema temito extremy muze byt napr. Shure Beta 58 ci nejaky Audix OM serie - OM5 a 7. Beta ma vysek dost, ale nejsou tak jedovate a ostre jako u Opusu a telo vokalu ma mohutnejsi nez Opus.
A rozhodne si v obchode vyzkousej vic mikrofonu, nez neco koupis. Kazdemu sedne neco jineho.
Informace pro Markuce - tohle je jeden z mikraku na ktery zpiva Oslo Gospel ChoirSoundsFine píše:Pro ženský hlas s podporou nižšího rejstříku ( spodní ženská hlasová poloha)
NEUMANN "KMS 104 Plus"

byl jsem u thomanna a v jejich showroomu jsem zkousel vselijake zpevove mikrofony a Neuman KMS 104+ me hodne nadchnul. Krasna barvy hlasu a v porovnani s jinejma SM a Betama krasne cistej plnej zvuk. Uz na nej setrim.
Mimochodem, co myslite na live - kardioidu nebo superkardioidu (taky co je lepsi na vazbu)
Mimochodem, co myslite na live - kardioidu nebo superkardioidu (taky co je lepsi na vazbu)
Take stoji 3x tolik nez ta BetaVlad píše:...Neuman KMS 104+ me hodne nadchnul. Krasna barvy hlasu a v porovnani s jinejma SM a Betama krasne cistej plnej zvuk...

Takze vsechno je to o tom, kolik kdo chce do zpevoveho mikraku investovat.
U spousty novych superkardioidnich mikrofonu vyrobce zduraznuje jejich mimoradnou odolnost proti zpetne vazbe, takze clovek by automaticky inklinoval k superkardioidam. Nekdy ale muze kardioidni mikrofon fungovat lepe. Zalezi nejen na konkretnim modelu, ale take na typu nastroju na podiu a kde jsou odposlechy vuci zpevakovi.Vlad píše:co myslite na live - kardioidu nebo superkardioidu (taky co je lepsi na vazbu)
Protoze odolnost proti vazbe ovlivnuje nekolik ruznych faktoru, je asi nejlepsi proste vyzkouset dva ruzne mikraky primo v akci a uvidis. Neridil bych se prohlasenimi vyrobcu.