Vyzkoušení mikrofonů Pearlman TM-1/TM-2, Peluso 2247, P12 ..

Mikrofony a předzesilovače
fova

Příspěvek od fova »

Slysel jsem ukazky, kde Ivo testoval BH1 s U87 a ja bych si jednoznacne vybral na vokaly BH1.
BH1 je otevrenejsi na vyskach, ale prijemnym zpusobem a zdalo se mi, ze i snima vice detailu. Celkove zni zvuk hodne dospele, troufnul bych si rici, ze high endove.
Urcite stoji za to o nem uvazovat.

pavlucha

Příspěvek od pavlucha »

Zdravím, vypadá to, že jsem zatím asi jediný uživatel Černé ďury v ČR (nepočítaje v to Ivo Sedláčka, který mi ho naštěstí nabídl a má nejspíš ještě jeden plně k dispozici :!: ), tak nadhodím dojmy...
...zní to sice jako typické klišé po čerstvém pořízení :) , ale mně už mírná euforie odezněla, můžu tedy suše prohlásit, že jsem s JZ fakt moc spokojený a pevně doufám v jeho dlouholetou spolehlivost, jak mechanickou tak co se týká elektroniky - 5 let záruka v tomto ohledu vypadá velmi nadějně a já jsem na věci hodný. :wink:
Vypadá to, že splňuje přesně co jsem hledal, t.j. má víc výšek, ale přitom i pevné spodky skoro stejně jako můj starý dobrý oblíbenec tlm170 - pardon, že se 170kou srovnávám, ale on je v těch středobasech dost zásadní a po něm mi kdejaký mikrofon přijde jak bláto i když třeba jinak hraje pěkně. Přiznávám, že moc mikrofonů jsem za svoji nahrávací éru osobně doma nevyzkoušel, odhadem tak 12 a vesměs levnější/dostupnější. Pokaždé jsem se vrátil zpět k tlm170, který, ač má potlačené výšky mezi 3-5 kHz, v přímém porovnání vítězil svým pevným a čitelným zvukem. S JZ se tenhle comeback nekoná, vůbec nemám při poslechu pocit, že je nahraný zvuk v něčem tak trochu podezřelý, jako jsem měl třeba s Rode K2 nebo Shure KSM44. Nevím jak to jinak definovat ...možná stačí říct, že mi JZ NEPŘIJDE OŠIZENÝ, to asi nejlíp vystihuje můj dojem z něj. :) Dalo by se napsat víc, ale nerad bych zabředl do oblíbených slovních spojení typu "...v rozmezí jemně perlivých jiskřivých výšek je mikrofon nepříčetně krásně hladký a sametový..." :) a podobné nicneříkající bláboly, víte asi jak to myslím, co si člověk sám neposlechne... :wink: Uzavřu to tím, že jsem přestal po víc než dvou letech hledat druhý hlavní mikrofon odpovídající kvality (hledání stálo víc peněz než bych chtěl :cry: ) a děkuji Ivovi za pomoc při výběru, naprosto fér jednání a příznivou cenu :wink: , jsem maximálně spokojený a je jasné, že jestli s dvojicí JZ+tlm170 něco nahraju blbě, už bude chyba jen a jen ve mně. :))
Mějte se pěkně...

macceba

Příspěvek od macceba »

Na základě dnešní zkušenosti jsem dospěl k závěru, že pro uchování psychického i fyzického zdraví dospělého jedince nedoporučuji testovat víc jak 3-4 kousků hardwaru............... ja sem si dnes dal k "poslechu" ta slavna testovací CD od 3D Audio a neudělal jsem dobře. Takové množství se opravdu neda naposlouchat, jelikož si musíte po pár minutách dát vždycky oddych a poté už sem si zase nepamatoval ta testy před pauzou........Při takovým testu se podle mě nic neukáže...........akorát z toho lidi zblbnou...... sem to zkoušel třikrát a pokaždý byl vysledek úplně jiný...... v podstatě jen pár mikrofonů a preampů mělo o zloměk větší úspěšnost v umístění do Top10 jak sem si je srovnával. Nakonec sem toho nechal, že sem z toho jelen :-)

Odpovědět