Slysel jsem ukazky, kde Ivo testoval BH1 s U87 a ja bych si jednoznacne vybral na vokaly BH1.
BH1 je otevrenejsi na vyskach, ale prijemnym zpusobem a zdalo se mi, ze i snima vice detailu. Celkove zni zvuk hodne dospele, troufnul bych si rici, ze high endove.
Urcite stoji za to o nem uvazovat.
Vyzkoušení mikrofonů Pearlman TM-1/TM-2, Peluso 2247, P12 ..
Zdravím, vypadá to, že jsem zatím asi jediný uživatel Černé ďury v ČR (nepočítaje v to Ivo Sedláčka, který mi ho naštěstí nabídl a má nejspíš ještě jeden plně k dispozici
), tak nadhodím dojmy...
...zní to sice jako typické klišé po čerstvém pořízení
, ale mně už mírná euforie odezněla, můžu tedy suše prohlásit, že jsem s JZ fakt moc spokojený a pevně doufám v jeho dlouholetou spolehlivost, jak mechanickou tak co se týká elektroniky - 5 let záruka v tomto ohledu vypadá velmi nadějně a já jsem na věci hodný.
Vypadá to, že splňuje přesně co jsem hledal, t.j. má víc výšek, ale přitom i pevné spodky skoro stejně jako můj starý dobrý oblíbenec tlm170 - pardon, že se 170kou srovnávám, ale on je v těch středobasech dost zásadní a po něm mi kdejaký mikrofon přijde jak bláto i když třeba jinak hraje pěkně. Přiznávám, že moc mikrofonů jsem za svoji nahrávací éru osobně doma nevyzkoušel, odhadem tak 12 a vesměs levnější/dostupnější. Pokaždé jsem se vrátil zpět k tlm170, který, ač má potlačené výšky mezi 3-5 kHz, v přímém porovnání vítězil svým pevným a čitelným zvukem. S JZ se tenhle comeback nekoná, vůbec nemám při poslechu pocit, že je nahraný zvuk v něčem tak trochu podezřelý, jako jsem měl třeba s Rode K2 nebo Shure KSM44. Nevím jak to jinak definovat ...možná stačí říct, že mi JZ NEPŘIJDE OŠIZENÝ, to asi nejlíp vystihuje můj dojem z něj.
Dalo by se napsat víc, ale nerad bych zabředl do oblíbených slovních spojení typu "...v rozmezí jemně perlivých jiskřivých výšek je mikrofon nepříčetně krásně hladký a sametový..."
a podobné nicneříkající bláboly, víte asi jak to myslím, co si člověk sám neposlechne...
Uzavřu to tím, že jsem přestal po víc než dvou letech hledat druhý hlavní mikrofon odpovídající kvality (hledání stálo víc peněz než bych chtěl
) a děkuji Ivovi za pomoc při výběru, naprosto fér jednání a příznivou cenu
, jsem maximálně spokojený a je jasné, že jestli s dvojicí JZ+tlm170 něco nahraju blbě, už bude chyba jen a jen ve mně.
)
Mějte se pěkně...

...zní to sice jako typické klišé po čerstvém pořízení

Vypadá to, že splňuje přesně co jsem hledal, t.j. má víc výšek, ale přitom i pevné spodky skoro stejně jako můj starý dobrý oblíbenec tlm170 - pardon, že se 170kou srovnávám, ale on je v těch středobasech dost zásadní a po něm mi kdejaký mikrofon přijde jak bláto i když třeba jinak hraje pěkně. Přiznávám, že moc mikrofonů jsem za svoji nahrávací éru osobně doma nevyzkoušel, odhadem tak 12 a vesměs levnější/dostupnější. Pokaždé jsem se vrátil zpět k tlm170, který, ač má potlačené výšky mezi 3-5 kHz, v přímém porovnání vítězil svým pevným a čitelným zvukem. S JZ se tenhle comeback nekoná, vůbec nemám při poslechu pocit, že je nahraný zvuk v něčem tak trochu podezřelý, jako jsem měl třeba s Rode K2 nebo Shure KSM44. Nevím jak to jinak definovat ...možná stačí říct, že mi JZ NEPŘIJDE OŠIZENÝ, to asi nejlíp vystihuje můj dojem z něj.

Mějte se pěkně...
Na základě dnešní zkušenosti jsem dospěl k závěru, že pro uchování psychického i fyzického zdraví dospělého jedince nedoporučuji testovat víc jak 3-4 kousků hardwaru............... ja sem si dnes dal k "poslechu" ta slavna testovací CD od 3D Audio a neudělal jsem dobře. Takové množství se opravdu neda naposlouchat, jelikož si musíte po pár minutách dát vždycky oddych a poté už sem si zase nepamatoval ta testy před pauzou........Při takovým testu se podle mě nic neukáže...........akorát z toho lidi zblbnou...... sem to zkoušel třikrát a pokaždý byl vysledek úplně jiný...... v podstatě jen pár mikrofonů a preampů mělo o zloměk větší úspěšnost v umístění do Top10 jak sem si je srovnával. Nakonec sem toho nechal, že sem z toho jelen