XLR mikrofón do PC

Mikrofony a předzesilovače
Zamčeno
mmmCCC

XLR mikrofón do PC

Příspěvek od mmmCCC »

Zdravím, potrebujem nejaký mikrofón k PC a preto sa chcem spýtať nasledovné: Na základnej doske mám Jack port pre mikrofón takže ak mám mikrofón s XLR portom stačí mi ho pripojiť cez XLR-Jack redukciu a bude fungovať?

pavlii
Moderátor

Re: XLR mikrofón do PC

Příspěvek od pavlii »

V zásadě ano. Otázka kvality je však silně diskutabilní... A hlavně je to omezené výlučně na mikrofony nevyžadující Phantom napájení z preampu (například).

P.

komasix

Příspěvek od komasix »

Ano...
jenom zjisti jestli ten konkrétní mikrofon nevyžaduje fantom napájení (kondenzátor).
To je potom zapotřebí zapojit do řetězce fantom napaječ.
Další otázka je citlivost mikrofonu - jestli to mikrofonní vstup na desce utáhne - ale s tim by neměl bejt problém.
Jedná se o nějakej konkrétní mikrofon, nebo je to obecná otázka?

mmmCCC

Příspěvek od mmmCCC »

No rozmýšľal som o tomto mikrofóne (USB) http://www.muziker.sk/studio-podium/mik ... cal-Studio ale potom ma napadlo či nebude lepšie kúpiť XLR mikrofón a napojiť ho cez tú redukciu, ten mikrofón chcem len na záznam hlasu neočakávam nič "profi"
Naposledy upravil(a) mmmCCC dne 18 úno 2014 08:45, celkem upraveno 1 x.

komasix

Příspěvek od komasix »

obávam se že když propojíš kabelem, bude právě vyžadovat ten fantom + u kondenzátoru je duležitej preamp, kterej je na desce v podstatě symbolickej.
Jestli se chceš vydat touhle cestou a nekupovat externí zvukovku nebo aspoň mix, kup USB mikrofon, zapoj ho přes USB a nic neřeš.
Jestli je nějakej USB mikrofon výhodnější nebo lepší ti poradí někdo jinej, ale myslim, že to bude všechno nastejno.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

mmmCCC píše:No rozmýšľal som o tomto mikrofóne (USB) http://www.muziker.sk/studio-podium/mik ... cal-Studio ale potom ma napadlo či nebude lepšie kúpiť XLR na napojiť ho cez tú redukciu, ten mikrofón chcem len na záznam hlasu neočakávam nič "profi"
Heej - od kdy se u USB mikrofonu někdo baví o XLR připojení?? :?

P.

Stan

Příspěvek od Stan »

Tohle se tu už řešilo. Prohledej fórum určitě najdeš odpověď na další podobné otázky. Jinak pokud to budeš mít jen na nahrávání do PC bez externí zvukovky pak by USB mikrofon měla být tvá volba.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Je to celé evidentní nesmysl, takže zamykám. USB mikrofon má celkem jednoznačné připojení 8)

P.

EDIT: Ahh - po upozornění autorem tématu a bližším prozkoumání textu jsem zrušil zámek; USB mikrofon byl zmíněn jen jako jedna z alternativ. Pardon! :oops:

P.

Stan

Příspěvek od Stan »

PAVLII PAVLII zase nedáváš při hodině pozor, už jseš na tom skoro jako já. :)
Jak jsem řekl už se to tu řešilo, jaký mikrofon do €100, jaký mikrofon pro hlas k PC a jak ho připojit takže tohle vlákno je myslím zbytečné.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Tak jsem si dal tu práci a projel tuhle sekci fóra a pár příspěvků na tohle téma se najít dá. Každopádně odpověď jsme dali hned na začátku zde; srovnání toho klasického mikrofonu přes redukci s USB mikrofonem tady nikdo nedělal, ale asi by z pohledu kvality nic nevyhrálo (ani celkově, ani mezi sebou).

Čili zde to opravdu můžeme uzavřít s tím, že základní odpověď již zazněla.

P.

Zamčeno