ak sa jedna o SM58 tak falzifikat ma dost vysoky manipulacny ruch proti
origu a su tam aj ine odlisnosti bolo o tom pisane v jednom starom muzikuse
Zpěv a kytara ke zvukové kartě
Scout: čoveče, všechno ti schvaluji, ale nevim, jak ten mikrofon. Asi bude dobrej, ale přeci jen si neodpustím tohle: Prodávám novej Sennheiser E-865 S (záruka 14 měsíců). Je to kondenzátor určenej na zpěv a akustické nástroje. Cena by byla podobná (původně 6500 CZK), možná příznivější. (asi 5400 CZK). Je hodně citlivej, plastickej a barevnej. Můžeš do něj zpívat i zblízka, přesto, že je to kondenzátor. Používal na turné Sting a Monkey Bussines...
Ovšem, netroufám si tvrdit, že to bude lepší, nežli si vybral ty. Já AUDIX vůbec neznám.
Ovšem, netroufám si tvrdit, že to bude lepší, nežli si vybral ty. Já AUDIX vůbec neznám.
Nevim co chces tocit - ( asi vokaly a el. kytary ) . O Audix jsem slysel dost chvalu - za maly peniz dobra kvalita.
Mne se na el.kytaru osvedcila SM57 nema konkurenci a stoji nen 89,-Eur , nedam na ni dopustit.
Na vokaly ... to radeji vyzkousej osobne. kazdemu hlasu sedne neco jineho.
Na uvod bych zkusil dva zcela rozdilne StudioProjects C1 a k tomu Oktavu 319 - uvidis sam podle barvy co se ti zalibi a co do tve muziky zapadne!
Vyzkousej C1 i na akustiku je velmi velmi dobra! za 5,5 tacu nejlepsi
Myslim, ze je blbost koupit mikrofon bez vyzkouseni.
Nebo si kup SM58 na zpev a SM57 na kytary .
Tyhle mikraky se nikdy a nikde neztrati a rozhodne je uzijes !!!
Mne se na el.kytaru osvedcila SM57 nema konkurenci a stoji nen 89,-Eur , nedam na ni dopustit.
Na vokaly ... to radeji vyzkousej osobne. kazdemu hlasu sedne neco jineho.
Na uvod bych zkusil dva zcela rozdilne StudioProjects C1 a k tomu Oktavu 319 - uvidis sam podle barvy co se ti zalibi a co do tve muziky zapadne!
Vyzkousej C1 i na akustiku je velmi velmi dobra! za 5,5 tacu nejlepsi
Myslim, ze je blbost koupit mikrofon bez vyzkouseni.
Nebo si kup SM58 na zpev a SM57 na kytary .
Tyhle mikraky se nikdy a nikde neztrati a rozhodne je uzijes !!!
Mate jeste nekdo krome Tonyssse nejakou praktickou zkousenost s OM5 vs SM58? Docela me ten mike zaujal.
Prectete si tohle:
http://reviews.harmony-central.com/revi ... x/OM5/10/1
Tam Audix kraluje v porovnani se Shury. Jedine v cem ho kritizuji je mala mechanicka odolnost.
Prectete si tohle:
http://reviews.harmony-central.com/revi ... x/OM5/10/1
Tam Audix kraluje v porovnani se Shury. Jedine v cem ho kritizuji je mala mechanicka odolnost.
Děkuji moc, všem za informace a názory.
Nemám zatím vyřešenou místnost jak by bylo potřeba a tak jsem raději zatím od Oktavy a podobných mic ustoupil. Potřebuji také, aby bral co nejméně ruchů z okolí. Myslím, že do začátku je OM5 dobrá volba a možnost jej využít i na vystoupení. Jinak chci nahrávat hlavně vokály. Akustiku kytaru (Furch12ka) jsem počítal, že budu nahrávat přes snímač ale nakonec by to šlo zkusit přes oboje. Uvidíme co z toho vyleze
Když jsem hrál před pár lety na Zahradě tak mě zvukař tahle ozvučil kytaru (kabel i mikrofon) a znělo to skvěle. 
Nemám zatím vyřešenou místnost jak by bylo potřeba a tak jsem raději zatím od Oktavy a podobných mic ustoupil. Potřebuji také, aby bral co nejméně ruchů z okolí. Myslím, že do začátku je OM5 dobrá volba a možnost jej využít i na vystoupení. Jinak chci nahrávat hlavně vokály. Akustiku kytaru (Furch12ka) jsem počítal, že budu nahrávat přes snímač ale nakonec by to šlo zkusit přes oboje. Uvidíme co z toho vyleze
Jinak tady jsem našel starší krátkou recenzi
Já zpívám spíše hlubokým hlasem, tedy moc do toho neřvu
tak doufám že to bude vyhovovat.
Nevím jak a kde si to vyzkoušet ... tak mi nezbývá než věřit tomu, co si přečtu...a doufat že to dobře dopadne..
Já zpívám spíše hlubokým hlasem, tedy moc do toho neřvu
Nevím jak a kde si to vyzkoušet ... tak mi nezbývá než věřit tomu, co si přečtu...a doufat že to dobře dopadne..