Insert jako direct out?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 čer 2006 19:33

dj-bobr píše:...Cakewalku se to při hodinové nahrávce malinko rozbíhá (tak o 50ms)...
Nejde o to, kolko sa to rozbehne, ale ze sa to rozbehne. A nezelany efekt nie je delay, ale flanger - zmena farby. Ak budes mat rozne nastroje v roznych sablach na roznych zvukovkach a ak budes mat pritom v jednotlivych sablach presluchy z inych sabiel (co pri nahravani na majky budes mat) a cele to nebude navzajom synchronne, bude to robit flanger a moze ho byt neprijemne aj na farbe, aj na stereobaze...

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 čer 2006 19:39

A este ma napadlo - je SB128 vobec full duplex - dokaze nahravat aj prehravat v realnom case ?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 čer 2006 21:26

Tak jak to máš zapojeno, by to mělo fungovat, pokud ty zvukovky nemají příliš nízkou impedanci, což by mohlo znamenat zatížení předzesilovačů v mixu a v případě velkých úrovní i jejich poškození.

Druhá věc je, že pokud bude vstupní impedance zvukovky příliš odlišná od insert-returnu, může to pumpovat a různě se dynamicky mrvit zvuk, jak se budou vstupní obvody s nižší impedancí ovlivňovat ty s vyšší.
Ale u běžných zvukovek by to neměl být problém.
Vyzkoušej, uvidíš. Ale jako první testni jen jeden insert a zkus zátěžový test - v nejhorším ti odejde jen jeden předzesilovač (a ne všechny najednou při nahrávání). Ale myslím, že dnešní mixy jsou snad dostatečně blbuvzdorné... :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 15 čer 2006 23:20

SoundBlastery už od dob stařičké ISA SB16 jsou full-duplexní, takže to problém nebude.
Vstupní impedance na SB Live je určitě větší, než kolik by potenciálně mohlo vadit - desítky kiloohmů (někde jsem měl i výsledky měření a rozkreslenou vstupní část karty, ale určitě to byly desítky kilo). Ale stejně to radši oddělím odporama, to neuškodí.

Celý problém je v tom, že si všechnu kabeláž musím připravit doma a pak přijedu na místo a musí to fungovat, ten mix nemám doma, ten je až na místě. Kdybych ho tady měl, tak bych se neptal a prostě to vyzkoušel :)
23.7. mi připomeňte, a? vám poreferuju, co všechno se odpálilo :)

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 16 čer 2006 09:18

Psal jsem to už včera, ale příspěvek někam zmizel :-)
Zapojení tak jak je na schématu (propojený insert send s insert returnem) bude fungovat - signál je takto pouze odbočený ven takže můžeš s klidem pustit z hlavy úvahy o vracení zvuku ze zvukovek. Možnost zlikvidování vstupních zesilovačů mixu je pouze teoretická - vstupy a výstupy insertů jsou určeny k propojení s okolním zařízením, takže nejsou nijak extremně choulostivé (výstup insertu by měl vydržet plný zkrat bez jakéhokoliv poškození). Problém může nastat se zemními smyčkami - ale to by bylo stejné i u direct outů. Ideální stav je připojit jednotlivé kanály přes oddělovací trafa.

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 17 črc 2006 20:23

Chlapi, šlape to jak hodinky a nic jsem neodpálil :)
Díky :)
Právě teď v tento okamžik se nahrává multitrack 8 stop najednou a kvalita je stále ještě dost dobrá na to, jak lamoidně a na jakým hardwaru je to udělaný :)

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Umcarara » 16 kvě 2012 09:32

Ahoj, narazil jsem na tebou zalozene velmi stare vlakno.
mohl bys mi prosim zkusit pomoc?

Pracuji v jednou klubu jako zvukar a porad se vsichni dotazuji na porizeni nahravky, tak bych to rad zahrnul do svych schopnosti... Jde o to ze nemam penize na porizeni nejakeho 10 vstupoveho interfacu do pocitace a taky jeste nemam notebook. Takze by to znamenalo investici cca 30tis Mixak mam k dispozici allen health pa20 - tzn bez direct outu na jednotlive linky, takze take mam k dispozici jen inserty

chtel bych zprovoznit neco podobneho jako ty a mam par dotazu jak si to nakonec vyresil
mam k dispozici starsi pocitac ktery muzu oddelat s 5xPCI sloty a jednojadro procakem asi AMD 2200+ (snad to utahne nevim jakou si mel konfiguraci, ale myslim ze to procesor nezatezuje, protoze se zatezuji jen a/d prevodniky na tech zvuk kartach, aspon myslim )
+ bych koupil 5 techto karet
http://www.czc.cz/creative-labs-sound-b ... 2k5f32seu2
= 2500,- (porad pro me prijatelan investice kdyz se mi podari vse ostatni vyhrabat ve sklepe)
snad splnuje pozadavky, nevim co znamenalo LIVE oznaceni co jste pouzivali v diskusy ohledne tvych SB zvukovek, ale tato karta ma asio ovladac tak by nemusela mit zadny problem s latenci

procetl jsem celou tu diskusi a chcel bych te poprosit o rady:
1. odpajel si tedy nakonec ty krystaly a pridelal si vsechny zvukovky na jendy hodiny?
2. delal jsi nakonec nejakou upravu toho insert vyvodu krome spojeni send a return? psal jsi tam tehdy, ze mozna budes oddelovat odporama, nebo ti nekdo radil abys ses vyhnul problemum se zemnimy smyckami abys to oddelil trafem apod... proste bych potreboval vedet jak si to nakonec vyresil
3. myslis ze si to nerozebehl na tech XP kvuli tomu stari tech SB karet? nastesti mam k dispozici oba systemy jak 98se tak xp, pripadne bych to zkusil pokus omyl.
4. posledni vec, jaky byl nakonec vysledek? mixoval jsi ty stopy stalo to vubec za to ?! (posledni prispevek si dal kdyz si zrovna nahraval, tak by me zajimalo jestli to pak bylo pouzitelne.

psal ze si nahraval 8 tracku a nic si neodpalil, rad bych take byl tak uspesny
udelal bych si jednu takovou bednu, do ktere bych akorad napichal signaly z insertu nastavil urovne a nahraval po jednotlivych stopach jak si psal bud do Cool Editu, nebo znam Audacity.

Díky moc zapomoc !!!
Martin

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2012 09:44

je kravina toto riesit .. kup si toto http://muziker.cz/nahravaci-studio/zvuk ... 10-lt.html .. alebo hladaj to na midi.cz .. http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=100130

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Umcarara » 16 kvě 2012 10:49

Super diky za tip, vubec sem nevedel ze neco takoveho je. jen ma 8 analog. vstupu a ja potrebuji min 10 tak bych musel poridit 2 tyto karty. kdybych sehnal bazarove tak fajn bude to za 5000,- ale zas kdybych musel koupit nove tak sem zas skoro na 10 tis :(

Ohledne brani signalu z insertu jsem se docetl v jine diskuzi ze to neni problem, akorad tedy pouziju kabel TRS-TS a nemusim delat zadne upravy?

Díky!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2012 11:08

no .. ma este digitalny vstup (preto sa vola 1010 , ma 10 in / 10 out) .. ten by si teoreticky vedel vyuzit cez nejaky prevodnik .. ludia trebars pouzivali stare minidisky s nefunkcnou mechanikou .. tieto karty dokaze synchronizovat driver , cize dokazu ist az 4 v jednom pocitaci ..

ano co sa tyka INSERTOV , malo by to fungovat .. treba to ale samozrejme otestovat .. sak si vytob taky kabel na to , a otestuj ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Kermitak » 16 kvě 2012 12:13

Pockej pockej, TRS na TS miva zapojeny jen + nebo - ne? Na jednom je send, na druhym return. Co kdyz ten kabel bude mit na TS vyvedenej return?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2012 12:19

no treba zaletovat kabel .. stereo jack (spojene L+R) ---- mono jack .. a s nim to otestovat ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od pavlii » 16 kvě 2012 12:32

Tak tak, ten kabel vlastně akorát "odbočí" signál z pultu, ale aby šel pořád i do pultu, tak TR musí mezi sebou propojit.

P.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od W.Cable » 16 kvě 2012 12:42

On to chce stejne jenom vyvest ven ne, zadny return, tam by melo stacit pouzit kabel TS > TS.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2012 13:01

on chce nahravat koncert .. ja myslim ze aj ludia na tom koncerte by to radi poculi :)

Odpovědět