Mixpult/externi zvuková karta

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
j1nys

Mixpult/externi zvuková karta

Příspěvek od j1nys »

Zdravím,
jsem v tomto oboru totální laik a absolutně vše co se týče zvuku jde mimo mě... Streamuji skrze dva počítače (gaming PC + streaming PC), zvuk momentálně posílám přes Voicemeeter z jednoho do druhého PC ale chtěl bych časem upgrade a řešit tento převod mixpultem... moje otázka zní, pokud chci ze svých sluchátek dostat maximální výkon (Beyerdynamic DT 990 PRO), budu potřebovat k mixpultu ještě externí zvukovou kartu nebo všechno to co umí externí zvuková karta udělá i mixpult, případně jestli ano, musí daný mixpult mít nějakou speciální vlastnost?
Díky všem za odpověď

Pytkin
Moderátor

Re: Mixpult/externi zvuková karta

Příspěvek od Pytkin »

mal by sa dany mixpult tvarit ako zvukovka .. behringer xr18 napriklad ..

j1nys

Příspěvek od j1nys »

Měl by se daný mixpult tvářit jako zvukovka, tzn že musí mít nějakou určitou vlastnost aby tak fungoval nebo je jedno jaký mixpult pořídím? Ten daný mixpult co jsi poslal tak využiji podle mě tak z 1/5... Co takovej TC Helicon GO XLR nebo TC Helicon GO XLR mini? Chci se v tom trošičku zorientovat před tím něž něco koupím, abych neobjednal uplně nějakou hovadinu...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ano, oba jsou i jako USB audio rozhraní.

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v prvom rade musis napisat , co od toho ocakavas ..

j1nys

Příspěvek od j1nys »

Hledám něco, co budu mít propojené jak s gaming tak i streaming pc (tzn že se mi bude převádět zvuk z jednoho do druhého pc a naopak) ale zároveň chci ze svých sluchátek Beyerdynamic DT 990 PRO dostat maximální možnou zvukovou kvalitu... a jestli tedy mixpulty obsahují vlastnosti které má externí zvuková karta abych ze svých sluchátek mohl dostat maximální zvukovou kvalitu...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no to je komplikovane zadanie .. ked hladas maximalnu zvukovu kvalitu , potrebuje nieco hiendove .. A to stoji kopu penazi .. Kde sa chces cenou hybat ?
Dalsia vec je , ze jeden mix/zvukovku nenapojis cez USB na 2 komputre .. cize na jeden to musi byt pripojene cez USB a druhy musi ist do toho uz ako vstup ...

j1nys

Příspěvek od j1nys »

Slovo maximální možnou zvukovou kvalitu jsem asi přestřelil, nebo spíš jak se v tom neorientuji, tak jsem usoudil že na tyto levnější sluchátka nebude potřeba nějaký ultra drahý přístroj... řekněme tedy že nepotřebují mít uplně nějaký strop, ale zase aby to nebyl uplný odpad... jde mi primárně o to abych dostal přes mixpult zvuk z jednoho do druhého pc, do toho mixpultu připojil 1x mikrofon a 1x sluchátka a z těch sluchátek dostal kvalitnější zvuk než dostávám tím že ho mám zapojený do mikrofonu. Otazkou stále zůstává jestli mi tyto mixpulty které jsem psal (TC Helicon GO XLR nebo TC Helicon GO XLR mini, případně ještě Rodecaster Pro) jestli dokážou z těch sluchátek vysekat lepší kvalitu než když budu mít sluchátka defaultně zapojené do PC/mikrofonu... cenou bych rád zůstal kolem 10k czk

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jak dostáváš obraz a zvuk ze hry do druhého pc teď?
předpokládám, že ve voicemeeteru si smícháváš zvuk hry se svým hlasem z mikrofonu a ten ti běží na herním pc(?).
otázka 2 pak je, co vlastně všechno potřebuješ slyšet ve sluchátkách a odkud ty zvuky přicházejí (z jakých zdrojů).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Oba tie TC Helicon pultiki mi pripadaju fajn .. Na to co chces , je to asi dostacujuce .. Detto Rodecaster PRO ..

j1nys

Příspěvek od j1nys »

biscuit píše:
23 kvě 2021 23:09
jak dostáváš obraz a zvuk ze hry do druhého pc teď?
předpokládám, že ve voicemeeteru si smícháváš zvuk hry se svým hlasem z mikrofonu a ten ti běží na herním pc(?).
otázka 2 pak je, co vlastně všechno potřebuješ slyšet ve sluchátkách a odkud ty zvuky přicházejí (z jakých zdrojů).
Přes elgato capture card, přes to jde kompletní zvuk z plochy do streaming PC, voicemeeter používám pro dostání zvuku z MICu (gaming pc) do streaming PC + dostání desktop zvuku na streaming PC do gaming PC

Odpovědět