YAMAHA 01v96 - jak se chova v cubase ? jako zvukovka ? ASIO?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

YAMAHA 01v96 - jak se chova v cubase ? jako zvukovka ? ASIO?

Příspěvek od Neural_I » 08 bře 2006 09:37

Dlouho uz o tyhle potvore premejslim a mozna se i sen splni, ale rikam si jak se bude chovat pod softem typu cubase kterej umi jenom jednu zvukovku a jednu solidni uz mam a nechci a ani nemuzu menit (mam na mysli virus TI, ten se opravdu od compu odpojit neda :cry: )

zajima me, kdyz vybavim mix 3xADATem a budu vyuzivat 24adat kanalu v cubase jak pro record tak pro playback, jestli se mix chova vylozene jako zvukovka a budu muset prehazovat mezi mixem a vajrusem, nebo jak to vlastne v praxi funguje ?

dik za info

_ravi_
Příspěvky: 199
Registrován: 04 čer 2002 16:17

Příspěvek od _ravi_ » 08 bře 2006 12:37

neutral_i: mix se chova jen jako kontroler - tzn v remote layeru muzes ovladat savle cubase, ale to je vse (jeste se myslim daji ovladat EQ a dalsi blbiny - ale pouze MIDI).
Jako zvukova karta to nepracuje.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 bře 2006 14:06

no me spis zajima jak reknu cubase at posle neco na ADAT do mixu, musi se tam ten mix tim padem ukazat jako hudebni zarizeni nebo rozhrani nebo janevimco, jenze to nejde kdyz muzu v devajsech zolit jenom jedno zarizeni, nebo blbnu ?
nejde mi vubec o kontroler, jde mi o to ze chci z compu poslat po ADATu do mixu 24 kanalu a stereo po ADATu zase zpatky, jak na to ?

proste donesu domu, rozbalim, nahodim, zapicham, spustim cubase a jak docilim stavu blazeneho, ze v SX uvidim 24 ADATU mixu i stavajici zvukarnu ???

nerad bych zazil postup donesu, rozbalim, zapicham, spustim, nerozchodim, vypjenim, vyhodim, zabiju, znicim, rozleptam, zmagorim, damse na lepeni papirovejch skladacek z abicka a seknu s muzikou

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 08 bře 2006 14:48

A jakou máš v počítači ADAT kartu? Ten mix přece nanahradí zvukovku ...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 bře 2006 15:30

jo jasne, ted mi to doslo, mix vlastne neresi samotny pripojeni do compu, takze kdyz nemam zvukovku s ADATem a musim koupit treba RME aspon se dvema ADATama tak vlastne v compu mix neresim a uvidim to rozhrani RME, sakra ja sem debil :roll:
no takze je to jasnej pripad dve zvukovky v compu pod jednou cubase, nekde se to tady resi tak sorry za vykrik do tmy :oops:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 bře 2006 17:14

A proc dve zvukovky ? RME HDSP 9652 by ti nestacila ? Nebo chces pouzivat SMUX ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2006 18:02

kermitak: druha "zvukovka" je virus TI
neural: dve zvukovky v cubase nevyriesis, ja to vidim tak ze audio z virusu musis prepojit bud cez yamahu, alebo pomocou tej zvukovky s ADAT-om; usb z virusu pouzit vyhradne na jeho ovladanie... co ma TI okrem usb? ma spdif? ostatne analogove prepojenie s yamahou by malo byt tiez ok, vsak znalci tvrdia ze virusy maju fajn zvuk...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 bře 2006 23:13

Nj, ted to vidim :oops:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 09 bře 2006 13:05

kexik: TIcko ma SPDIF to by bylo reseni, taky ma 3xstereo out v supr kvalite, takze bych prisel akorat o rendrovani ala VST po USBcku ale to mi stejne nejak lupe a nejde mi to moc dobre vystelovat, snad dalsi verze OS...
budu doufat ze kdyz budu pouzivat USBcko na TIcku jenom pro komunikaci s compem jako "MIDI" tak se zachovaj vsechny funkce jako synchronizace atd, ale to jde v zasade nasimulovat vyrazenim TIcka jako zvukovky na I/O, testnu to nasucho.
nebo holt pouzivat vajruse jako zvukovku tak jak to mam ted pro nahravani a pri skladani a az to bude vsechno hezky v audiu v compu tak vycendzovat TIcko za yamahu a michat na ni po ADATu
no zatim sem si koupil velky ruzovy prasatko do kteryho zacinam na yamahu setrit, takze mam jeste dost casu si o tom neco zjistit :lol:

celkem sranda mit takhle doma par ruzovejch prasatek, na jednom napsano yamaha 01v96, na druhym NL2x, na tretim monitory, na ctvrtym 2LCDcka .... dovolena na bibione, embecko ... :mrgreen:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2006 13:36

no o to by som sa nebal ze ked vyhodis z cubase TI ako audio ze ti zmizne aj ako usb midi zariadenie... keby nahodou ano, predrotujes to cez midi yoke, ale neverim tomu

jo, este prasiatko na rme... :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 09 bře 2006 13:49

tyjo ajo :roll: tolik prasiatek, abych se pak jeste domu vesel 8)

Odpovědět