Yamaha01v96 + DAW - má digi mix smysl na finální mixdown ?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 zář 2005 21:55

Jeste jedinou otazku k tematu ktery pak nechame zase hezky zapadnout do bazin :o)

prakticky mam na 01v96 moznost pouzit 32 ekvalizeru a 32 compresoru a gejtu, ostatni vymozenosti pominu, to samy kdyz budu chtit vyuzit v compu, zmasakruju CPU na 10000% a zesedivim z toho, ale pokud budu uvazovat dokoupeni DSP karet, uz sem cenove v pr.... oproti 01v96

otazkou mirenou na majitele 01v96 apod. kteri zaroven zkouseli neco v softu, nebo naopak je:

jsou ekvalizery a compresory z 01v96 konkurenceschopne k VST ekvalizerum a pripadne i k DSP kartam (UAD, PowerCore) nebo jak byste to charakterizovali ?
na tyhle otazce to totiz vsechno zavisi, kdybych mel prachy koupim si vsechno, takhle musim resit jeastli UAD+Powercore+Mackiecontrol (baj voko strasne moc penez) nebo 01v96 a trada, kazdopadne bych se nerad vydal cestou ktera me za rok dovede na dalsi krizovatku (i kdyz i s tim je potreba pocitat a muze se to stat u obou variant)

prosim jednoduchou odpoved a jestli muzu pozadat, nedelejte ze tady nejste a fakt mi poradte, ja bych vam taky poradil kdybych uz neco z techto jmenovanych masin doma mel, prijde mi ze spousta lidi se tady v ruznych forech bavi o tom co vsechno maji a jak a co na tom delaji a pak kdyz se nekdo zepta konkretne je mrtvo a otazka zapadne nevyresena, ale to nebrecim, spis prosim o nejaky vyjadreni k tematu a ty jediny otazce kvality a pouzitelnosti comp+eq v obou zminenych systemech a pak slibuju uz dam pokoj :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 zář 2005 00:14

neural : ak chces len mixovat, ja by som siel do DSP kariet .. ak vyuzijes pult aj na live alebo dakde inde , chod do 01v .. ja osobne pouzivam DSP karty .. miesam v pocitaci a k tomu mam DM2000 ako ruter a controler ..

eno
Příspěvky: 20
Registrován: 05 kvě 2003 22:33

Příspěvek od eno » 30 zář 2005 08:42

Mám DA7 a používám ji stejně jako Pytkin Yamahu. Míchat přes pult mi přijde hrozně složitý a nepřehledný.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 30 zář 2005 09:12

EQ i komp na O1v rozhodně konkurenceschopný jsou!
EQ je hodně čistý, jasný a přesný (64bit processing), ve vejškách je ale hodně cítit digitál a lehce se stane že začnou řezat... musí se opatrně, moc nezvedat, neostřit EQ křivku... a pak vše v pohodě
Kompresory - no problem. prostě fungujou. Jasně že jsou líp znějící krabice, ale za ty samotný dáš 20k a víc.
čus

_ravi_
Příspěvky: 199
Registrován: 04 čer 2002 16:17

Příspěvek od _ravi_ » 30 zář 2005 09:35

Neutral_I: Yamahu O1V96 mam a nejak nespatruju zadnou velkou vyhodu v michani na pultu. Asi jde ale jen o to, na co si clovek zvykne. EQ na yamaze je v pohode, akorat mam obcas pocit, ze uz je to trochu moc "digital".
Pripojuju se k tomu, co pise Pytkin - pokud bys O1V96 vyuzil i na zivo, jdi do ni, ale na michani v pocitaci mi to prijde zbytecny. To bych radeji sel do DSP karet a v pripade potreby i do kontroleru.
Je to ale jen muj nazor, urcite tu bude dost lidi, kteri ti reknou pravy opak.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 zář 2005 12:15

Vsem diky za nazory, koukam ze se vicemene schodujete a zacinam to tak chapat, pult na live nepotrebuju, takze na tu 01v96 zda se zapomenu a tuhle diskuzi uzavru.
diky

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 30 zář 2005 12:21

Neural I: O1v96 neznám, měl jsem jenom 01v. Celkově bych ale řekl, že víc práce udělá DSP karta a míchání in the box. Tahat to ven do pultu má imho smysl jenom když využiješ připojenej hw (efekty, kompresory), jinak je to u digitálpultu spíš jedno a stejnýho výsledku dosáhneš s controllerem... Obzvláš?, když nepotřebuješ routing při nahrávání.

Saša

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 zář 2005 12:33

pak misto 01v96 za stejny prachy vemu balik UAD + RME kartu s osmi IO + na to zavesim ven a zpatky nakej HW lexicon reverb a sem na stejnejch penezich, ale fakt ze to muzu resit postupne a i abgrejd se da resit postupne... no dobre no ukecali ste me :o)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 zář 2005 23:54

neural : blbost .. nedavaj von lexicon efekt .. kup si este powercore a k nemu VSS3 algoritmy .. a mas TOP CLASS reverby .. a si stale v pocitaci .. rutovanie vonkajsich efektov je zbytocne ..
resp. RME je dobra karta , ak potrebujes IN/OUTs a ziadnu serioznu kartu nemas ..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 01 říj 2005 09:44

... navíc pokud plánuješ jen Lexicon, tak ti stačí i jednodušší karta s 2xout + Spdif in/out, protože Lexicon bys tahal stejně po digitálu, tak nač tolik výstupů? Imho Pytkinuv navrh je dobrý...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 říj 2005 10:24

vystupy u zvukovky nepotrebuju skoro zadny, naopak potrebuju min. 16 IN ale to je prave ten problem, ze tajkova zvukovka neni a kdyz jo, tak za cenu toho mixu co sem tady prave resil, to je ten problem, ze mam spoustu hardweru :o(
vsechny reseni mi vychazej drazsi nez ten pult, to je k nasr....ani fakt, zvukovku mam m-audio audiophile usb, coz na seriozni praci rozhodne neni a do compu potrebuju dostat lajny ze sesti syntaku a modulu + zpev, takze i kdyz koupim RME katru za 35litru se supr prevodnikama, furt mi to resi jenom 8 IN + k tomu dokoupit Powercore + reverb (dohromady min. za 35 t.) uz sem na 70ti litrech a to uz je zase dost hrozny...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 říj 2005 17:10

neural, co takto 16 kanalovy mackie onyx? to mas analogovy mix ku ktoremu sa dokupuje firewire redukcia... cena za cely zazrak by mala byt asi jak ten rme a mas 16 kanalov.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 říj 2005 17:37

kexik: na ty sem taky koukal, ale ... za 30 litru + 20 za FW kartu.... to uz je 50t. za mix bez automatizace, bez moznosti ukladat nastaveni EQ, bez dynamiky, bez uzivatelskejch presetu atd atd .... no nevim, asi to nebude pro me to pravy i kdyz je to hezky to zas jo :wink:

me nejvic stve a nejvic mi kazi moje rozhodovani fakt, ze pokud budu vsechno nahravat do audia do compu, budu potrebovat pri michacce spoustu EQ+COMP+GATE+blablabla = CPU v haji (DSP karty co by to resily sou drahy jako mix sam), pricemz na 01v96 mam vsechno onboard (a v podstate nepotrebuju zvukovku, staci SPDIF a ADAT, takze treba obycejna RME 2xADAT za cca 9 litru) a uz pri skladani si muzu vesele pracovne resit compy, gejty, eq apod. a hrat si se zvukem a tvorit to uz od zacatku a pilovat a pilovat, narvat do toho 16 lajn nastroju + 16 ze sampleru nebo audio stop z compu (zpevy, kytary atd.) a na kazdym kanale nadupana vybava, bezproblemovej sidechaining compresoru (ukazte mi soft kterej to umi a nema s tim problem) apod. ....
ach jo ...

.... proc nejsem bohatej, nemusel bych tady zasirat forum svym brecenim :roll:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 říj 2005 17:54

Ja vim ze si odpovidam vlastne sam a sam sebe presvedcuju, taky vim ze uz sem s tim asi trapnej a vase rady beru, ale .... ale ty penize .... radite mi sice hezky, ale sobe rovny odpovidajicim zpusobem funkcni a nadupany reseni se od sebe cenove dost odlisujou, coz je prave muj problem ze mi to co mi doporucujete v podstate prijde takovy naky slozity a drahy, posudte ve zkratce sami:

1) dobra zvukovka (cca 30t. ale spis vic) + DSP karta UAD s plnou vybavou (cca 30t.ale spis vic) + nutny abgrejd compu na narocny audio (min. 10t.) + mackiecontrol (cca 30t.) + patchbay aby se mi veslo vsechno co mam HW do omezenyho poctu vstupu na zvukovce
-----------
cca 100 litru a to nepocitam powercore s dobrym reverbem, to by bylo dalsich min. 30-40t., navic je to hodne bazmeku (3 karty + patchbay a nutnost furt neco prepojovat pri nahravani HW do audia)

oproti tomu:
2) 01v96 se vsim tim EQ+dynamikou co nabizi + RME adatova karta do compu se dvema ADAT I/O pro posilani do pultu veskeryho audia z pocitace, vetsinou neefektovanyho, nebo predpripravenyho ale nezatezujiciho CPU kvantem pluginu = ve finale min jak 70 litru

to je sakra rozdil jak ve slozitosti tak v cene, co myslite ?

grrrr, ze se v tom furt hrabu, necham to asi chvili ulezet az jeste klesnou ceny u jamahy a pak to asi bude jasny, sakra ale uz aby se mi to rozlousklo pac jinak mi z toho vazne jebne :o)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 říj 2005 17:58

vsem tady sorry ze se chovam jak malej :wink:

Odpovědět