A zase ty nearfieldy! EMU PM5 vs. Fostex PM-1 vs. Tapco S8

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
emah

Příspěvek od emah » 21 čer 2008 00:58

MartinT píše:Repro 6.5" ci 8" palec...urcite uz mam vybrano ze si to vemu od samsona to uz nebudu resit... ... asi prubnu ten 6.5".
ides kupit tie rubicon r6a? potom napis co si o nich myslis...
aesix píše:no ja som pohodlny a xcem to mat hned;) btw, nakoniec som kupil yamahy HS80M.. ked som ich tam pocuval a porovnaval s fostexami a krkmi, tak nebolo ocom.. aj ked 8 palcove len krky mali, ale ani tam mi neprisiel prejav tak detailny ako na yamahach.. len mi teraz doma riadne bzucia, neviem cim to je, musim zisitit a odstranit ten brum a sum;) inak fakt, nexcel som verit ale pod 8 palcov to znie hodne tlmene nehladiac na znacku.. aj ked mozno take genelecy...;)
ako si to myslel, ze pod 8" to znie tlmene?

aesix
Příspěvky: 11
Registrován: 16 čer 2008 00:17

Příspěvek od aesix » 21 čer 2008 10:33

2 emah>: no neviem, mozno to bolo vacsou miestnstou, aj ked asi ani nie, tiez mala len asi 4 x 3 urcite nie viac, ale proste ked boli zapojene krky 6ky, fostexy pm 0.5 ale aj pm1 tak proste bolo ovela menej vysok a stredov, skor taky tlmeny prejav, a ked sme zapojili tie yamahy hs80m tak zvuk sa neskutocne zjasnil, teda viac stredov a vysok.. ako netestoval som to nijak dlho, par minut kazde repro a porovnavanie, ale aj ja som bol velmi zaskoceny ze az taky rozdiel.. moze byt ze tam mali nieco zle ponastavovane, hs80m su najvacasie, hraju najhlasnejsie prirodzene, boli najdalej od seba, takze jasne mohlo to byt skreslene, ale tych viac detailov tam bolo urcite.. jedine co som sa bal pri tych yamahach bolo malo basov, ale aj tam mali sa mi zda ze najviac, takze som dalej nerozmyslal..
Dell XPS 1530, Ableton Live 8.0.3, Yamaha HS80M, Korg Electribe ESX, Novation K Synth, Yamaha E403, Evolution UC-33e, Behringer FCA202, Behringer Eurorack MX 802A, ESI M4U

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 čer 2008 10:54

to je ciste hlasitostou, zrejme ma ta yamaha najcitlivejsie vstupy. pri porovnani musis zrovnat bedne na jednu hlasitost, inak neporovnas spravne. pri vyssej hlasitosti pocujes vzdy viac detailov

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2008 17:14

janejsie = vela vysok znamena ze hraju zle .. aspon ja to tak chapem .. Aj moje skusenosti s HS80 , ktore tu mam .. teda hraju zle .. proste nehraju rovno ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 23 čer 2008 17:26

kazdy poriadny reprak ma zabudovany ekvalizer :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2008 17:28

demsky : jo to je pravda .. a ten eqkvalizer vacsinou este viac ten zvuk pokazi :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 čer 2008 17:38

ja teraz sefovi beriem tie nove digitalne revealy... dam vediet jak to hra, ked zle, posleme to spat a dame krky vxt4. ale on toci vyhradne spanielku a vokaly, takze nepotrebuje ziadny superbas, skor maximalne korektne stredy

emah

Příspěvek od emah » 28 čer 2008 23:43

dnes som si bol pocuvnut rubicon r5a, rubicon r8a a krk rp6.
co som spozoroval:
krky - celkom zivy a dobry bass, vysky take nejake orezane, nejako blbo zafarbene a tym padom sa to prenasalo do stredovych frekvencii. celkovo sa mi tie stredy zdali nie moc detailne.
rubicon: r5a - vysky sa mi teda pozdavali omnoho viac ako na rp6, stredy - nie je o com, v tomto uplne na plnej ciare zvitazili nad rp6. boli aj detailne aj akurat vyrazne. basy - dost taky nejaky pevny a nehrajuci ten basak sa mi zdal - ale to hadam kvoli tym 5".
r8a - ako som tu uz cital postrehy o 8" lacnych monitoroch - basy na ukor stredov - stredy utopene, neviem nepacilo sa mi to vobec. uplne divne to bolo. a aj tak vobec nehrali ani tie 8". divny reproduktor tam je.
skoda, ze tam nemali r6a-rad by som si to vypocul a porovnal s tymi rp6.
zaver: celkom by sa mi pozdaval hybrid: basak z krkov rp6 a vyska z rubiconov:) ale kedze je to nonsens, tak asi budem setrit dalej ... a uvidim co kupim potom:)

luto
Příspěvky: 59
Registrován: 22 črc 2007 18:19

Příspěvek od luto » 29 čer 2008 00:29

to emah: ja som takmer isto rozhodnuty pre Rubicon 6a a k tomu ten sikovny 10a sub. velmi sa mi to pozdava a urcite dam vediet ked to vypocujem spolu ako to hra... ale to az o tri mesiace:)

emah

Příspěvek od emah » 29 čer 2008 09:15

luto píše:to emah: ja som takmer isto rozhodnuty pre Rubicon 6a a k tomu ten sikovny 10a sub. velmi sa mi to pozdava a urcite dam vediet ked to vypocujem spolu ako to hra... ale to az o tri mesiace:)
to si este trocha dosetri a kup adam a7. ja to asi tak spravim. alebo event asp8.
pretoze asi by ma fakt sralo stale nieco na tych bedniach, musel bych to potom predavat atd...
ps: pokial maju hentake 'nehybajuce sa' basaky na r8a, tak pochybujem, ze to bude ine na subaci.

luto
Příspěvky: 59
Registrován: 22 črc 2007 18:19

Příspěvek od luto » 29 čer 2008 17:37

to emah: no mozno mas pravdu,,ma to len jeden zadrhel: par rubicon 6a spolu so sub 10a stoji cca 27litrov a par adamov s 8palcovym subom 40litrov.... o eventoch nehovoriac - par stoji 40 /a to bez subu/ aj ked pri 8palcovej bedni ho mozno vobec neni treba /robim vsak prevazne elektronicku mjuzik/
a ak by som to bral z pohladu "kup nieco lepsie,oplati sa" tak by som asi nikdy nic nemal a cely zivot setril na Bentley, Rolex atd:)
mozno budem casom nadavat a predam rubicony /alebo cokolvek ine/ za zlomok ceny, ale mozno nie:)

emah

Příspěvek od emah » 29 čer 2008 22:39

luto píše:to emah: no mozno mas pravdu,,ma to len jeden zadrhel: par rubicon 6a spolu so sub 10a stoji cca 27litrov a par adamov s 8palcovym subom 40litrov.... o eventoch nehovoriac - par stoji 40 /a to bez subu/ aj ked pri 8palcovej bedni ho mozno vobec neni treba /robim vsak prevazne elektronicku mjuzik/
a ak by som to bral z pohladu "kup nieco lepsie,oplati sa" tak by som asi nikdy nic nemal a cely zivot setril na Bentley, Rolex atd:)
mozno budem casom nadavat a predam rubicony /alebo cokolvek ine/ za zlomok ceny, ale mozno nie:)
myslel som to tak, ze adam a7 a event asp8 bez subu:) event asp8 stoja u thomanna 900eur za par. a to je cca 27tis.skk za par. a7 tam maju za cca 24tis.skk za par.

luto
Příspěvky: 59
Registrován: 22 črc 2007 18:19

Příspěvek od luto » 30 čer 2008 12:01

emah píše:
luto píše:to emah: no mozno mas pravdu,,ma to len jeden zadrhel: par rubicon 6a spolu so sub 10a stoji cca 27litrov a par adamov s 8palcovym subom 40litrov.... o eventoch nehovoriac - par stoji 40 /a to bez subu/ aj ked pri 8palcovej bedni ho mozno vobec neni treba /robim vsak prevazne elektronicku mjuzik/
a ak by som to bral z pohladu "kup nieco lepsie,oplati sa" tak by som asi nikdy nic nemal a cely zivot setril na Bentley, Rolex atd:)
mozno budem casom nadavat a predam rubicony /alebo cokolvek ine/ za zlomok ceny, ale mozno nie:)
myslel som to tak, ze adam a7 a event asp8 bez subu:) event asp8 stoja u thomanna 900eur za par. a to je cca 27tis.skk za par. a7 tam maju za cca 24tis.skk za par.
ved to ze ja ten sub potrebujem, na nete je kvantum prispevkov o tom, ze adamy pod 50Hz proste nehraju,,,,, tiez boli pre mna horucim kandidatom,,, skoda ze ten sub je taky drahy... uvidime:)
btw: pocul niekto tie rubicony so subom?

Odpovědět