ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu »

Ctiradovi: Byl bych opatrny co se tech shanu tyce.Asi nejde srovnavat velikost a mnozstvi basu,ale co do projevu a rozliseni bych je minimalne postavil vedle sebe a shany na slusny zesak,ne na nejakou potvoru sony za par tisic.Idealne do biampu pokud to umozni svorky.Vim ze je to pak jinde cenou,ale dva o dost horsi konce v biampu predbehnou jeden jeden slusny...Mam kamarada nedaleko prahy,mozna kdyby mel nekdo zajem mohl by si zkusit se s nim domluvit a poslechnout neco u nej.Kdyz jsem tam byl naposled,hralo mu to ku.va dobre a dnes je myslim zase nekde jinde.Nepamatuju se ze bych nekde slysel neco o moc lepsiho,mne osobne to takto nehraje,nemam na to tolik casu se tomu venovat.Kdyby mel nekdo zajem tak napiste do PM,zkusil bych to s nim domluvit,respektive dal na nej kontakt.Velmi by mne zajimal nazor nekoho kdo ma uz neco naposlouchaneho,ale ne hifisty,chtel bych nazor cloveka co muziku nahrava, tvori,micha...Podotykam ze opravdu docela nechapu jaky potencial se skryva v 16/44,1 kdyz je vyladeny retezec.Nehraje mu jedno nebo dve CD,hraje mu vetsina placek.Posloucha predevsim klasiku.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad »

nunu: Pokud jsi to myslel tak, že bych měl dát shanům šanci než je vyměním za něco potenciálně horšího, tak to má bohužel několik háčků. Do toho mého sklepního hobby "studia", kde mám udělanou akustiku, prostě sloupovky už z prostorových důvodů nenacpu. A i kdybych nacpal, tak bych k tomu stejně potřeboval ještě nearfieldy, takže jsem zase tam, kde jsem byl.

V bytě pak vůbec nemám potřebu něco poslouchat. A když, tak si připojím sluchátka do notebooka ;) TV taky nemám a když se někdy zcela výjimečně kouknu na film, tak si opět vystačím s notebookem. A kdybych chtěl mít zase doma muziku, tak už bych chtěl určitě nějaký dospělý třípásmo.

Prostě ať to beru z které strany chci, tak Shany jsou tady pořád jaksi navíc. To samozřejmě ale zase neznamená, že bych se jich chtěl zbavovat za jakoukoliv cenu.
----
Prosba moderátorům: Mohli byste kdyžtak splitnout všechno, co se přímo netýká A7 do extra threadu? Dík.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

tak panove cetl jsem na netu nekolik recenzi na A7 + sem napsal jeste na formu vengeance-forum.de cetl jsem nejaky info na gearslutz.com a tady na ezone. Vsude rikaji samou chvalu na Adamy. Dalsi fakt je ten, ze jsou užší pisou, ze maji 18cm sirku.. (coz je pro me super) a taky levnější než dynaudia. To, že jsou takhle cenově příznivé mě trošku uvádí do rozpaků.. to je posledni věc, ktere asi trošku nerozumim.. že ta bedna stoji cca o 8tisic min nez dynaudio BM5A (na slevun v audiopro ted nekoukam) a pritom asi hraje udajne hur. Tak asi risknu ty adamy.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

aa ještě jeden hlod do pranice.. pišou tu, že nejsou magneticky stíněné.. jak daleko je máte od monitoru? nezkusil by je někdo změřit jaka je minimalni vzdalenost od monitoru aniž by ho monitory ovlivňovali? :) kujuu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

tomthak: nie monitory ovplyvnuju bedne, ale bedne ovplyvnuju monitory. ak mas LCD, tak je to lautrfuk, vtedy tienenie nehra rolu

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

monitory tim myslim ty bedny A7 = studiove monitory :D takze kdyz das bednu blizko k obrazovce tak se zmrsi barvy apod. tzn. musis to odmagnetizovat atd. LCD planuju.. ale ted potrebuju koupit lepsi bedny.. :)

Greeny
Příspěvky: 51
Registrován: 10 srp 2006 12:02

Příspěvek od Greeny »

TOM-Thak píše:no zrovna sem se chtel zeptat zda to v prodance mate..
Greeny: pockej kdyz dorazili tak kam ? Prodance v holesovicich ?
jesi jo muzeme se nejak dohodnout? treba patek nejlip pro me jedu tam pak na radio.. tak ze bych neco poslech 0:) diky moc.
Ano neco je skaldem stale, a ted do holesovic dorazily dalsi.
V patek tu nebudu, ale Vladimir Samberger se te rucite rad ujme..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Greeny: Super.. tak to se tam zastavim.. jestli je uslyšim a budou se mi libit na poslech resp. vyhovovat.. tak je musim vzit :))

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

tom thak: potom zalezi, z coho mas chassis monitoru a ako je tieneny. ja som mal IBM p72 s kratkym 17" trinitronom a bedne som musel mat aspon meter vzdialene... a to je dobre tieneny monitor, sudiac podla vahy

Cyril
Příspěvky: 5715
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

TOM-Thak: ja mam sice LCDcko ale nevim, kdes to vycetl, na webu ADAM se da stahnout product bulletin a tam pisou, ze samozrejme mag. stineny jsou...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

2Kexik: No ja mam 17ku Flatscreen od samsungu.. taky casem budu menit za sirokouhlou 20" LCD.. ale zatim s tim musim vystacit. Ja me tenkrat tak 10cm od monitoru 2x sony pasivni bedny od hifky a ty tech cca 10cm v poho .. a monitor se nehnul a sel normalne.

Cyril: ja jsem to cetl v jedny recenzi, co je na ni link na www.adam-audio.com
Tam je nekolik PDF v English tak jsem to procetl, abych si udelal o bednach obrazek i z jineho zdroje.. v patek razim asi do PRODANCE tak snad si je tam poslechnu.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

TOMTHAK: ... tak si je od nich pujc at si je vyzkousis u sebe doma ne ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Cyril
Příspěvky: 5715
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

rastika píše:Cyril presne ako hovori peteness.jednoducho uber 150 hz a pocuvaj.
pri najhorsom das na povodne nastavenie.dost ma to zaujima.
u mna to je takych 15 cm!!! .to je dost kriticke.
Rad to vyzkousim, ale napis presneji, ceho bych mel dosahnout. Ubranim basu eliminuju ten problem se zdvihem na nekolika tonech basy? Jinak ja je mam od steny asi 5-10 cm...

matucha
Příspěvky: 5608
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

nerovnomerny charakteristice basu nedosahnes stlumenim basu na bedne

to je problem akustiky
1) umisteni repraku (vzhledem k modalni strukture a vzhledem k skladani zvuku odrazenyho o nejblizsi zdi)
2) absorbce na basech (rockwool, hodne rockwoolu)

Cyril
Příspěvky: 5715
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

matucha: to jsem si myslel... poslu fotku mistnosti, mam je na stole na knizkach a na ringmat domes korkovych podlozkach, leva je asi pul metru od rohu, prava bedna asi dva metry od knihovny. Asi to bude chtit rockwool trojuhelnik do rohu, ale netusim, jakej a JAK objednat/kde koupit (aby to byl trojuhelnik). Zoufale vohrany tema, ja vim :)

Odpovědět