ADAM A7 nearfield monitory
Rockwool Airrock (ND nebo HD), ja ho kupoval ve velkoobchode Darte.cz, cena cca 1200 za balik, je to velky a lezi to ve skladu (tj spinavy).
Musis to narezat na ty trojuhelniky (staci jakejkoli rezak/nuz), nejlip nekde venku a zabalit to do pytlu/potravinarsky folie
umisteni? komplet celej roh a kazdej roh tim vycpat, basy sou velky vlny, vetsi nez vetsina mistnosti a nejvic se pohlcujou v rohu, kde se setkavaj 3 plochy (treba stena, druha stena a podlaha).
Musis to narezat na ty trojuhelniky (staci jakejkoli rezak/nuz), nejlip nekde venku a zabalit to do pytlu/potravinarsky folie
umisteni? komplet celej roh a kazdej roh tim vycpat, basy sou velky vlny, vetsi nez vetsina mistnosti a nejvic se pohlcujou v rohu, kde se setkavaj 3 plochy (treba stena, druha stena a podlaha).
Cyril ja mam strach len z toho ze keby som si pustil tie bedne vmojom priestore od urcitej vyssej hlasitosti aby sa mi nezlievali tie spodky a nevznikalo dunenie aj ked mam okolo bedni vytlmenie mineralnou vatou.
prave preto som zvedavy ci pri vyssej hlasitosti to ubranie 150 hz co spravi.
samozrejme neocakavam vyrovnany frekvencny posluch ani nic referencne.
V skratke:vyssia hlasitost=ubratie 150hz=vysledok=aspon nejaka
zrozumitelnost+citatelnost v oblasti basov?
nunu píše:Ctiradovi: Byl bych opatrny co se tech shanu tyce.Asi nejde srovnavat velikost a mnozstvi basu,ale co do projevu a rozliseni bych je minimalne postavil vedle sebe a shany na slusny zesak,ne na nejakou potvoru sony za par tisic.Idealne do biampu pokud to umozni svorky.Vim ze je to pak jinde cenou,ale dva o dost horsi konce v biampu predbehnou jeden jeden slusny...Mam kamarada nedaleko prahy,mozna kdyby mel nekdo zajem mohl by si zkusit se s nim domluvit a poslechnout neco u nej.Kdyz jsem tam byl naposled,hralo mu to ku.va dobre a dnes je myslim zase nekde jinde.Nepamatuju se ze bych nekde slysel neco o moc lepsiho,mne osobne to takto nehraje,nemam na to tolik casu se tomu venovat.Kdyby mel nekdo zajem tak napiste do PM,zkusil bych to s nim domluvit,respektive dal na nej kontakt.Velmi by mne zajimal nazor nekoho kdo ma uz neco naposlouchaneho,ale ne hifisty,chtel bych nazor cloveka co muziku nahrava, tvori,micha...Podotykam ze opravdu docela nechapu jaky potencial se skryva v 16/44,1 kdyz je vyladeny retezec.Nehraje mu jedno nebo dve CD,hraje mu vetsina placek.Posloucha predevsim klasiku.
zdar tome, co to má za sestavu?
Si myslim, ze pri zapnuti zaprasknou vsechny bedny, ne? nektery vic nektery min...TOM-Thak píše:to je velice dobra poznamka.. me esi praskaj vzdykcy takovej peak.. kdyz nestahnu mix pri vypinani nebo pri restartuKermitak píše:Tak co, Cyrile, nejake nove postrehy ?BTW jak je to u nich treba se sumem nebo ranami pri zapinani ?
s3a praskaj lehce pri vypnuti, pri zapnuti nic, yamahy hs50m nepraskaly vubec
. Citelnosti to muze pomoct jedine tak, ze budes min zatezovat bednu a hnat ji do zkresleni. Citelnost basu je dana akustikou a kvalitou podani basu z beden (pripadne este hloubs do retezce... zesilovac, DA, zdroj...).
To ubrani basu udela to, ze ubere basyrastika> Cyril ja mam strach len z toho ze keby som si pustil tie bedne vmojom priestore od urcitej vyssej hlasitosti aby sa mi nezlievali tie spodky a nevznikalo dunenie aj ked mam okolo bedni vytlmenie mineralnou vatou.

Aha, to jsem nevedel. No kazdopadne ale na tech low end bednach je vzdy nejaka ochrana, aby to lupnuti neposkodilo vyskac, nebo?kexik píše:hi-end nepraska... to je otazka relatok na vystupe + oneskorovaci obvod = vela penazi. pri lacnych rieseniach nerealneBS píše: Si myslim, ze pri zapnuti zaprasknou vsechny bedny, ne? nektery vic nektery min...