ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%

Celkem hlasů: 56

matucha

Příspěvek od matucha »

jak uz jsme tu psali... P11A vedle S3A hraly rozhodne ne jako orezavatka. Nicmene byly trochu tenci a povrchnejsi co si tak pamatuju. Kazdopadne kdyz sem je ted nedavno u Martina (amorpha) slysel, tak mi proste prislo ze hrajou dobre, sice v ty jeho maly neupraveny cimre nemel zrovna citelny basy (takovy rozhlodany), ale od stredu nahoru to davalo supr detail a rozhodne bych nerek, ze by byly nejak ostry nebo zvyraznovaly nejakou specifickou oblast. V moji cimre pak s basama problem nebyl, i kdyz vedle dynaudii nemely ten objem, tak to rozhodne nebylo bez basu.

A7 neznam, ale soude podle ohlasu jsou P11A trochu prijemnejsi bedna.

ADAMy clovek chce kdyz mu de hodne o detail a stredy. Kdo preferuje velkej bas v nich asi zalibeni nenajde. De ale taky o vysledky a nutne nemusi znamenat, ze bedna, ktera hraje krasne je to pravy orechovy pro praci. Pro me osobne je dulezity, ze kdyz si poslechnu nekde svuj mix, tak ze me neprekvapi jak hraje. Na to je potreba tak 7-14 dni zkouseni.

Taky nevim jak hrajou ty aeony, je to podobna cenova jako P11A...

A co se srazu s nastrojema tyce, tak me taky moc netahl, chvili jsem to zvazoval, ale pak jsem raci neco michal... to neni nic proti akci, jen osobni volba ;-).

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Me se P11 libily vic nez A7, prislo mi, ze maji lepsi prostor a sly niz. Ale jsou lidi, co preferujou radsi A7, takze tezko rict, chce to zkusit oboji. Jinak osobne mi basy na P11 neprisly rozbahneny, jen nesly tak dolu jako S3A, ale kazdej mame jiny ucho, tohle plkani ti stejne nic neda ;)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Prave proto, abych ti nemusel takhle definitivne odpovidat pisu, ze nejsou spatny:)

Neco ti muze napovedet tohle: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... light=p11a

Prvni mesic nebo dva jsem s nima trochu bojoval, protoze jsem mel jeste spatne navyky z Truthu, ale uz se to zacina pekne srovnavat. Pred mesicem jsem si jeste pohral s korekcema a ted uz mam par tydnu pocit, ze docela presne vim, co na nich delam. Takze spokojenost.

Asi pred dvema tydny jsem byl u Matouse, kde jsme zas poslouchali s3a a Matous si pak u mne poslech p11a. Myslim ze jsme se shodli, ze ty bedny hrajou hodne podobne. Samozrejme s3a jsou vys, maj o neco pevnejsi basy odlehcenejsi vysky a asi vic 3d prostor (i kdyz to vsechno bude castecne i mistnosti a prevodnikem), ale jsou jednoznacne ze stejny dobry rodiny.

Srovnani s A7 by ti moh rict Kermitak, kterej A7 chvili mel, tak ze slysel oboje i kdyz ne zaroven.

Jestli se vyplati si priplatit? No nevim, v tom ti prave poradit nemuzu. Ja je mel bez dph a se slevou, takze to pro me byla docela jasna volba. Zalezi, kolik na to chces dat. Jestli tech 35, nebo kolik dneska stoji, tak ti doporucuju si je pucit domu spolecne s AEOnama, ty jsou imho na podobnym levelu, mozna i vejs (ale hrajou trochu jinak, takze jak ti zrovna sednou).

nunu

Příspěvek od nunu »

APS aeon - pro mne nejprijatelnejsi bedna co Safa v mistnosti mel a v konfiguraci jak mel. Dynaudia mne nejak nebraly. Preferoval bych ty s textilem.

nunu

Příspěvek od nunu »

Pokud to srovnani neni bezprostredni a na stejnem zarizeni, nema smysl se o tom bavit.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

nunu píše:Pokud to srovnani neni bezprostredni a na stejnem zarizeni, nema smysl se o tom bavit.
problem je v tom, ze nie je moc moznosti na seriozne skusanie a tak musim brat ohlad aj na "plkanie" a vybrat si z neho nejake casto opakovane informacie

imho ten APS AEON je pre moje potreby prilis velky

nunu

Příspěvek od nunu »

Jo, ja jen aby se z toho nestalo dogma, neco na ten zpusob ze to zkouseli jini a je to tedy takto... Jinak ten mensi aps, nebo mozna ta mensi APS-ka uz tolik presvedciva nebyla...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

nunu píše:Jo, ja jen aby se z toho nestalo dogma, neco na ten zpusob ze to zkouseli jini a je to tedy takto... Jinak ten mensi aps, nebo mozna ta mensi APS-ka uz tolik presvedciva nebyla...
ak by som si mal vybrat, co by som rad doma vyskusal, tak by to boli:

ADAM P11A
FOCAL SOLO 6BE
EVENT ASP6

bohuzial ani jedny na slovensku moc na vyskusanie nezozeniem... :(

vo vseobecnosti by ma zaujimalo, aky velky krok do predu su monitory v tejto cenovej v porovnani s tym, co mam doma (Fostex PM1 MKII cca 12tis. CZK par)
Naposledy upravil(a) Poshook dne 04 bře 2008 15:46, celkem upraveno 1 x.

matucha

Příspěvek od matucha »

Kermitak píše:Me se P11 libily vic nez A7, prislo mi, ze maji lepsi prostor a sly niz. Ale jsou lidi, co preferujou radsi A7, takze tezko rict, chce to zkusit oboji. Jinak osobne mi basy na P11 neprisly rozbahneny, jen nesly tak dolu jako S3A, ale kazdej mame jiny ucho, tohle plkani ti stejne nic neda ;)
U me ty P11A rozhodne rozbahnenej bas nemely...

U martina (a asi zalezi na tom, co sme poslouchali) mi prislo, ze nejsou dostatecne konkretni a trochu plavou... ale nebylo jich ani moc ani malo, na tu cimru myslim uplne akorat bedna.

fova

Příspěvek od fova »

Poshook píše:vo vseobecnosti by ma zaujimalo, aky velky krok do predu su monitory v tejto cenovej v porovnani s tym, co mam doma (Fostex PM1 MKII cca 12tis. CZK par)
Me prechod z Truthu (coz je stejna cenova jako ten Fostex) na A7 prinesl odhadem o 30% lepsi zvuk pro michani.
Najednou dokazu nastroje lepe identifikovat v prostoru a zneji tak nejak neprikraslene. Truthy mi vedle A7 prijdou dost rozmazane a neurcite.

Do koupe Adamu jsem si myslel, ze Truthy hraji docela slusne a da se na nich delat. Kdyz jsem je pak postavil vedle sebe a slysel ten rozdil, tak to byl docela sok. Ale je to samozrejme umerne cene - A7 me staly 2x tolik co Truthy. A Truthy rozhodne povazuji za slusne bedny pro zacatek. Jen by u nich podle me clovek nemel zustat naporad.

Tipuju si tedy, ze prechod z Fostexu treba na P11 bude prvni den pro tebe velke prekvapeni. A z dlouhodobeho hlediska se budes mnohem lepe orientovat v mixu.

Je otazkou, kde je pro home recording ta rozumna hranice v bednach - co jeste ma smysl a co uz je zbytecny luxus.
Ja mam dnes ten rozumny strop nastaveny nekde u P11 a Aeonu. A7 mi prijdou jako slusny prumer, ale dokazu si predstavit, ze je casem vymenim za nejake lepsi, protoze vnimam jejich urcite nedostatky. Dal v bednach nez jsou ty Aeony uz ale asi nikdy nepujdu.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:
Poshook píše:vo vseobecnosti by ma zaujimalo, aky velky krok do predu su monitory v tejto cenovej v porovnani s tym, co mam doma (Fostex PM1 MKII cca 12tis. CZK par)
Me prechod z Truthu (coz je stejna cenova jako ten Fostex) na A7 prinesl odhadem o 30% lepsi zvuk pro michani.
Najednou dokazu nastroje lepe identifikovat v prostoru a zneji tak nejak neprikraslene. Truthy mi vedle A7 prijdou dost rozmazane a neurcite.

Do koupe Adamu jsem si myslel, ze Truthy hraji docela slusne a da se na nich delat. Kdyz jsem je pak postavil vedle sebe a slysel ten rozdil, tak to byl docela sok. Ale je to samozrejme umerne cene - A7 me staly 2x tolik co Truthy. A Truthy rozhodne povazuji za slusne bedny pro zacatek. Jen by u nich podle me clovek nemel zustat naporad.

Tipuju si tedy, ze prechod z Fostexu treba na P11 bude prvni den pro tebe velke prekvapeni. A z dlouhodobeho hlediska se budes mnohem lepe orientovat v mixu.

Je otazkou, kde je pro home recording ta rozumna hranice v bednach - co jeste ma smysl a co uz je zbytecny luxus.
Ja mam dnes ten rozumny strop nastaveny nekde u P11 a Aeonu. A7 mi prijdou jako slusny prumer, ale dokazu si predstavit, ze je casem vymenim za nejake lepsi, protoze vnimam jejich urcite nedostatky. Dal v bednach nez jsou ty Aeony uz ale asi nikdy nepujdu.
a ako by si porovnal prednes basoveho pasma 2030A vs. A7?

nunu

Příspěvek od nunu »

jako nebe a dudy...A nejen v basech, ty bedny si proste tolik nevymysleji, jsou cistsi rozlisitelnejsi, vic na nich vynikne dobry prace od spatne, myslim tim zvukove samo.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Dodam k tomu jen tolik - kamoš maká na 2030A a ja na A7. Co mě se na A7 nelíbí zvukově a ještě bych to překopal.. tak on mi na 2030A řekně, že zní dobře.

fova

Příspěvek od fova »

Muj dojem je, ze 2030A jdou s prednesem rozhodne niz nez A7 a maji slusny tlak - idealni treba na poslech rockove muziky. Na druhou stranu ten bas u Truthu je dost necitelny/neurcity/rozmazany.

A7 ten tlak chybi a nezahraji tak nizke frekvence, ale zase je ten bas pevny/urcity/konkretni. Ted si nepamatuji presne, kde podle specifikace zacina jejich prednes, ale myslim, ze to zacina kolem 46Hz a slusne to hraje az nekde kolem 80Hz. Tohle otevrene priznal jeden clovek od Adamu. Ber to tak, ze je to jejich entry level model - to nejhorsi, co delaji ;-)

V jinem tematu jsme resili, jestli to nevadi a jestli neni lepsi k A7 koupit Sub. Ja jsem zatim presvedceny, ze pro muj akusticky styl muziky to nutne neni. Kdybych delal techno, tak bych o tom asi uvazoval.
Naposledy upravil(a) fova dne 04 bře 2008 16:35, celkem upraveno 1 x.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

fova: jj s tema basama je to takovy podivny .. jeden rekne to.. druhy tamto.. kdyz sem mel Esi 05 tak tam rikali, ze jedou od 65hz a pritom ten bas tam proti adamu skoro nebyl :D takze rekneme dole to "duni" a jak si napsal ty tak asi to tak bude, ze od tech 80hz to zacina hrat "slusne".
Co se tyce subu, tak jsem o tom taky uvazoval pac delam elektroniku, jenze co jsem slysel, tak kdyz nemas supr poladenou mistnost tak ti subac nadela vic skody nez uzitku a pribyde ti spousta problemu tak jsem od toho zatim upustil.

Odpovědět